Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Viatges en Golondrina gratis per celebrar els 150 anys del Port

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

150 anys no se celebren cada dia i el Port de Barcelona ho té molt clar, tira la casa per la finestra i vol obrir les instal·lacions marítimes als veïns i veïnes de la ciutat. Suposarà un any ple d'actes i iniciatives per commemorar que un 5 de febrer del 1869 es va impulsar el que és, ara mateix, el primer 'hub' logístic de la Mediterrània. Un segle i mig després, però, els ciutadans segueixen sense conèixer gran part de les tasques, instal·lacions o serveis que s'ofereixen des del Port. Per això, aquest aniversari vol ser una bona excusa per apropar una mica més aquesta infraestructura a la Barcelona terrenal.

Propostes culturals, 'mapping' i exposicions

El Port salpa en aquest any de celebracions amb un programa d'activitats a babord i estribord fins ben entrada la tardor. Tot i que falta concretar moltes dates sobre calendari, ja han avançat que un dels actes estrella serà un concert al Port Vell ofert per l'Orquestra Simfònica del Vallès i que, com la majoria dels esdeveniments programats, té la voluntat de dirigir-se tant als barcelonins com a la mateixa comunitat portuària.

L'acte més institucional es preveu al Palau de la Música durant la tardor i el que pot despertar més interès entre la gent són les visites marítimes gratuïtes a les instal·lacions del Port, a bord de Les Golondrines. El pròxim dissabte 27 d'abril, entre les 11 i les 12 h del matí, salparà el primer viatge gratuít i, a partir del maig, es preveuen dues sortides mensuals fins al desembre. Les invitacions per al viatge inaugural ja es poden aconseguir a la pàgina web del port, que sortejarà 150 entrades per cada visita (amb un màxim de quatre per sol·licitud). A més de poder gaudir d'un itinerari que permetrà observar d'aprop d'emblemes del port com la Torre del Rellotge, el Pont d'Europa o l'escullera, la visita comptarà amb amb un guia que explicarà els principals aconteixements que s'han viscut en un port que ja compta amb més de segle i mig d'història. Entre les activitats programades també preparen un 'vídeo mapping' i una exposició al Museu d'Història de Barcelona sobre els fets més rellevants d'aquest centenari i mig de Port

Un Port que creix a la velocitat de creuer

Aquesta desconeguda petita ciutat aquàtica que és el Port de Barcelona últimament dóna més bones notícies que l'era Guardiola del Barça. Amb 13.000 hectàrees de superfícies terrestres ocupades, és el port d'Europa occidental que més creix, amb un increment del 15% en el tràfic de contenidors l'any 2018. A aquestes dades cal sumar-hi el petit detall, no sempre al gust de tothom, que és el Port europeu que més passatgers de creuers rep.

NO T'HO PERDIS: 50 coses per fer a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat