muntanya, excursionisme,
©Salomon

Descobrim món

A Barcelona no us podeu avorrir! Visiteu les associacions de la ciutat per decidir quin serà el vostre pròxim destí o trobar una nova afició

Publicitat

L’estiu el rebem amb els braços oberts perquè arriba el bon temps, l’hora de remullar el cos a l’aigua brava, posar-nos una mica morens i desfer-nos del blanc fluorescent de l’oficina, les vacances, el temps per desconnectar i sobretot el temps per viatjar. Rara avis seríeu si no fos el moment més esperat de l’any, i si no sabeu com omplir-lo, tot seguit us suggerim aquestes associacions dedicades a l’excursionisme, els viatges i el lleure per fer-ho. Per exemple, l’Associació Amics dels Pelegrins a Santiago, fundada el 1995, està ubicada al Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs (Rector Triadó, 53) i es reuneix els dimecres a les 20 h per ajudar-vos a triar un trajecte del camí. 

Si busqueu alguna cosa més exòtica, l’Associació Viatgera Via Nòmada (Pg. de Sant Joan, 114) està especialitzada en viatges insòlits: vies ferrades pel Tibet o Sud-àfrica o trekking pels volcans de Kamtxatka, situats a l’extrem oriental de la Federació Russa. Per als més joves de la casa, a Xino-Xano Associació de Lleure (Hernán Cortés, 2) ofereixen el servei de casal o esplai per a infants i adolescents els caps de setmana i a l’estiu; al seu web anuncien les properes activitats. El Centre Excursionista Els Blaus organitza excursions i cada dimarts prepara una sortida orientada al públic més veterà; entre les seves destinacions, s’hi troba Sant Pau del Camp, Portbou o Sant Jaume de Frontanyà, entre d’altres.

Per fer activitas culturals de qualitat per pocs calés, també podeu donar una ullada a la immensa xarxa de centres cívics que estan repartits per la ciutat. Per exemple, el Centre Cívic Pati Llimona (Regomir, 3) està especialitzat en fotografia i audiovisuals, i disposa d’un autoservei de laboratori i de plató fotogràfic. Al Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart trobareu activitats destinades a la gent gran, com el casal de la gent gran, que és gratuït i organitza balls o reuneix una coral que assaja els dijous de 10.30 a 12.30 h. O si preferiu iniciar-vos en les arts escèniques, per què no fer-ho al Centre Moral i Instructiu de Gràcia (Ros de Olano, 9) o introduir-vos al món dels moters de la mà de l’Associació Motorista Penya Paddock (Av. Paral·lel, 92), que es troba al Bar Paddock. Si el que voleu és fer-vos voluntaris i donar el vostre temps lliure, podeu dirigir-vos al Centre Passatge - Fundació Privada Viarany o també a la Fundació Social del Raval, que té un equip d’unes 70 persones d’edats que oscil·len entre els 17 i els 70 anys que s’ocupen dels veïns del barri amb situacions familiars desestructurades o en situacions de risc social.


Com podeu veure, n’hi ha per donar i per vendre, així que, què espereu? Feu una ullada a les associacions de la ciutat dedicades a excursionisme, viatges i lleure. 

 • Llocs d'interès
 • Sarrià - Sant Gervasi
Acció Natura
Acció Natura

ONG catalana que treballa en projectes de recuperació i conservació de la biodiversitat a Catalunya, a l'Estat espanyol i en països en vies de desenvolupament.

Publicitat
 • Què fer
 • Gràcia
Agrupació Escolar Catalana
Agrupació Escolar Catalana

Associació d'escoles amb l'objectiu comú de compartir experiències i generar projectes en el món de l'educació i l'ensenyament a Catalunya.

Publicitat
Publicitat
 • Què fer
 • Gràcia

La YMCA (Young Men's Christian Association) és una organització internacional que vol contribuir a crear una societat basada en la justícia i la pau.

Publicitat
 • Què fer
 • Sant Andreu
Amics Aplec de Matagalls
Amics Aplec de Matagalls

Associació creada arrel de l'Aplec de Matagalls, que es realitza anualment el segon diumenge de juliol.

 • Què fer
 • Sants
Amics de la Bici
Amics de la Bici

Associació de ciclistes que té com a funció promoure l'ús de la bici a la ciutat.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat