Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Descobrim món

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

muntanya, excursionisme,
©Salomon

Descobrim món

A Barcelona no us podeu avorrir! Visiteu les associacions de la ciutat per decidir quin serà el vostre pròxim destí o trobar una nova afició

Per Mireia Martínez
Advertising

L’estiu el rebem amb els braços oberts perquè arriba el bon temps, l’hora de remullar el cos a l’aigua brava, posar-nos una mica morens i desfer-nos del blanc fluorescent de l’oficina, les vacances, el temps per desconnectar i sobretot el temps per viatjar. Rara avis seríeu si no fos el moment més esperat de l’any, i si no sabeu com omplir-lo, tot seguit us suggerim aquestes associacions dedicades a l’excursionisme, els viatges i el lleure per fer-ho. Per exemple, l’Associació Amics dels Pelegrins a Santiago, fundada el 1995, està ubicada al Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs (Rector Triadó, 53) i es reuneix els dimecres a les 20 h per ajudar-vos a triar un trajecte del camí. 

Si busqueu alguna cosa més exòtica, l’Associació Viatgera Via Nòmada (Pg. de Sant Joan, 114) està especialitzada en viatges insòlits: vies ferrades pel Tibet o Sud-àfrica o trekking pels volcans de Kamtxatka, situats a l’extrem oriental de la Federació Russa. Per als més joves de la casa, a Xino-Xano Associació de Lleure (Hernán Cortés, 2) ofereixen el servei de casal o esplai per a infants i adolescents els caps de setmana i a l’estiu; al seu web anuncien les properes activitats. El Centre Excursionista Els Blaus organitza excursions i cada dimarts prepara una sortida orientada al públic més veterà; entre les seves destinacions, s’hi troba Sant Pau del Camp, Portbou o Sant Jaume de Frontanyà, entre d’altres.

Viatges, noia, mapa, posta de sol
Viatges, noia, mapa, posta de sol

Per fer activitas culturals de qualitat per pocs calés, també podeu donar una ullada a la immensa xarxa de centres cívics que estan repartits per la ciutat. Per exemple, el Centre Cívic Pati Llimona (Regomir, 3) està especialitzat en fotografia i audiovisuals, i disposa d’un autoservei de laboratori i de plató fotogràfic. Al Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart trobareu activitats destinades a la gent gran, com el casal de la gent gran, que és gratuït i organitza balls o reuneix una coral que assaja els dijous de 10.30 a 12.30 h. O si preferiu iniciar-vos en les arts escèniques, per què no fer-ho al Centre Moral i Instructiu de Gràcia (Ros de Olano, 9) o introduir-vos al món dels moters de la mà de l’Associació Motorista Penya Paddock (Av. Paral·lel, 92), que es troba al Bar Paddock. Si el que voleu és fer-vos voluntaris i donar el vostre temps lliure, podeu dirigir-vos al Centre Passatge - Fundació Privada Viarany o també a la Fundació Social del Raval, que té un equip d’unes 70 persones d’edats que oscil·len entre els 17 i els 70 anys que s’ocupen dels veïns del barri amb situacions familiars desestructurades o en situacions de risc social.


Com podeu veure, n’hi ha per donar i per vendre, així que, què espereu? Feu una ullada a les associacions de la ciutat dedicades a excursionisme, viatges i lleure. 

Acció Natura

Llocs d'interès Sarrià - Sant Gervasi

ONG catalana que treballa en projectes de recuperació i conservació de la biodiversitat a Catalunya, a l'Estat espanyol i en països en vies de desenvolupament.

Advertising
Advertising
Advertising
Advertising
Mostra'n més
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising