Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El millor de cada barri: Eixample Esquerre

"Ruralitzeu el que és urbà, urbanitzeu el que és rural". Paraula de Cerdà. I si fem cas a l'utòpic?

Publicitat
Morro fi
Hi ha un xamfrà orientat al nord que bull i no només perquè hi peti el sol al migdia: és per obra i gràcia d’El Morro Fi, que els caps de setmana es converteix en el formiguer pel qual desfila la classe treballadora (i creativa) del barri. Si trobeu que a partir de les 13 h ja no hi ha tamborets disponibles, és qüestió de fer el primer xarrup de vermut dempeus, mentre s’espera un lloc a la barra per degustar unes de les millors escopinyes que he tastat mai, amarades de vinagre i pebre, i les patates gruixudes, amb salsa d’aperitiu que fa caure la llagrimeta. Demano poc, jo.
Llogaret nipó
Ivan Giménez

Llogaret nipó

Diuen que l’esmorzar és un àpat imprescindible i ens ho prenem al peu de la lletra: un croissant d’ametlla, o de mango, o una napolitana de plàtan i xocolata, si us plau! Les delícies de la pastisseria Ochiai (Urgell, 110) satisfan els llépols i els devots de la rebosteria nipona que, si volen completar l’experiència gastronòmica, han de passar per la taverna Una Mica de Japó (Aragó, 104). És un restaurant petit i acollidor on no fan suhi, però preparen bentos dels autèntics amb amor, ho he comprovat. Per anar d’un lloc a l’altre només haureu de caminar un parell de carrers; és casualitat, el destí o bé podem fantasiejar i dir que Cerdà tenia arrels nipones?
Publicitat
Vull metres de paret per omplir amb lletres i grokfotografies i sé que el paradís existeix. Alguns hi han comprat un ‘Hola’, altres un ‘Nada’, jo començaré per la ‘E’. The Grokstore (París, 215)
Sense luxes

Sense luxes

A l’Eixample Esquerre no tenim de tot, però comptem amb alguns santuaris per alimentar l’esperit. Qui tingui ganes d’apuntar-se a un curs de foto, que demani plaça a la Casa Golferichs (Gran Via, 491); els que prefereixin un xut d’arts escèniques, que seguin a La Villarroel (Villarroel, 87); i per descobrir els clàssics, deixeu que les projeccions dels cinemes Méliès (Villarroel, 102) us enlluernin la cara. A tocar de la Universitat, en els jardins on els artistes busquen les muses (Diputació, 230), hi ha un espai de referència per als consumidors d’art contemporani. Visiteu la galeria 3 Punts (Enric Granados, 21) abans de creuar la frontera. O sigui, el carrer Balmes.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat