Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El millor de cada barri: Horta

Un barri complet, tranquil i amb encant que va fructificar gràcies a l'abundància de l'aigua

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
Les masies d'Horta

Les masies d'Horta

Fins que Horta no es va annexar a la ciutat de Barcelona, cap a l’any 1904, els grans prohoms de la ciutat tenien aquí les seves cases d’estiueig. Moltes d’elles s’han restaurat i reutilitzat. Pel barri trobareu exemples com les que ocupen els restaurants Can Travi i Can Cortada i restes de les antigues bugaderies, però sobretot Can Mariner, masia del segle XI que des del 2008 és la biblioteca pública del barri, especialitzada en teatre. L’edifici està inclòs en el catàleg del Patrimoni Arquitectònic Historicoartístic de Barcelona.
Plaça Eivissa
Scott Chasserot

Plaça Eivissa

Aquesta petita plaça –no arriba ni als 1.000 metres 2– vertebra gairebé tota la vida social i comercial del barri. Fins al 1907 rebia el nom de plaça del Mercat, ja que acollia el mercat municipal d’Horta. Pujar les escales de la parada de metro Horta de la L5 i treure el cap en aquest indret és com fugir de Barcelona per uns minuts. Els avis que xerren als seus bancs són més famosos que l’estàtua de l’eivissenca que hi ha a la plaça. Aquí trobareu dos bars de referència: el Quimet d’Horta, que ha aconseguit merescuda fama més enllà de les fronteres del barri pels seus entrepans de xapata, i Louise Se Va, amb entrepans i amanides amb denominació i banda sonora rockera.
Publicitat
Parc del laberint
Si el barri d’Horta té el jardí més antic que es conserva a la ciutat, hem de presumir, no? No és de fàcil accés, però tot bon barceloní l’ha de visitar almenys un cop a la vida–i no val només la visita que es fa amb l’escola–, perquè té l’aura d’un lloc ple de màgia. Està dividit en dues parts, un jardí neoclàssic i un altre romàntic, i per les seves 9 hectàrees hi trobareu estàtues, palauets, fonts... No em digueu que no és atractiva la idea de jugar a fet i amagar amb la vostra parella o amb la canalla entre els matolls? El parc del Laberint és un luxe brutal que encara no coneix tothom. Si no hi heu anat, ja feu tard!
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat