Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El Refugio de los 33

El Refugio de los 33

Restaurants Sant Martí
12070701CT01.jpg
El Refugio de los 33

Time Out diu

Amb la calor, beuríem pisco sour a totes hores. Aquesta beguda, que s’elabora a partir de la combinació d’un destil·lat de raïm que recorda l’orujo, suc de llimona, sucre i clara d’ou, passa gola avall que dóna gust. Xilens i peruans sostenen una teoria i un cert conflicte sobre qui va ser l’inventor d’aquesta beguda. 

 

La Grace, propietària d’El Refugio de los 33, me n’explica una de nova. “En realitat, va ser un invent peruà, però com que no van registrar-ne l’autoria, els xilens van anar més ràpid”. Mai hagués pensat que es tractava d’una qüestió de velocitats, però ara ja respiro més tranquil·la. Tampoc importa, volem tastar-lo i punt.

 

El pisco sour d’El Refugio de los 33 és una delícia que es pot prendre tant per fer venir gana com després de l’àpat per pair-lo. Si considerem els plats que serveixen a El Refugio de los 33, no ens pot anar gens malament. A la carta, hi trobem totes les especialitats xilenes que us pugueu imaginar: poroto granado, pastís de choclo, empanades de carn, chorillada, tota una colla de plats que la majoria haurem d’anar a buscar a la Viquipèdia per saber-ne els ingredients. Per als clients xilens del restaurant, aquests plats són una manera de deixar enrere, com a mínim per una estona, el mal de l’enyorança.

 

Alguns es beuen el pisco sol com a beguda digestiva o el famós piscola, que és bàsicament un combinat de pisco amb Coca-cola i uns glaçons.

 

De vacances al Clot

El nom d’El Refugio de los 33 és un homenatge de l’Hugo, el marit de la Grace, al rescat dels miners en una mina de San José l’any 2010, que va impressionar el món. 

A més del famós pisco sour, que no us heu de perdre, a El Refugio hi trobareu begudes típiques xilenes que només es poden aconseguir al país, com els famosos refrescos Bilz amb gust de papaia i el Pap de maduixa. La fama dels vins xilens és ben justificada i en aquest restaurant del mercat del Clot hi trobareu una bona carta d’alguns força coneguts, tant blancs com negres. 

 

Asseguts a les cadires de fusta, a última hora de la tarda, quan ja corre la fresqueta, la clientela escolta música xilena o veu un partit de futbol a la televisió on a totes hores s’hi emet la programació d’aquest país. Els pòsters de Victor Jara o el Condorito, la famosa tira còmica xilena, acaben d’arrodonir l’escena. Semblarà que heu anat de vacances sense sortir del barri.–Montse Virgili .

Publicat

Detalls

Adreça Plaça del Mercat del Clot, 19
Sant Martí
Barcelona
08018
Transport Clot (Línies: L1-L2)
Contacte
També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers