Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Benzina

Benzina

Restaurants, Italiana Sant Antoni
Benzina
1/3
© Maria DiasBenzina
Benzina
2/3
© Maria DiasBenzina
Benzina
3/3
© Maria DiasBenzina

Time Out diu

Allò local té el potencial de ser universal. Aquest lloc comú –més desgastat que una espardenya del 1714– s’aplica al Benzina: un restaurant de cuina italiana que batega sota la cromada carrosseria d’un club amb aires novaiorquesos. I en un lloc immillorable: a l’espectacular espai que va deixar el Lando, al passatge Calders, allà on les barbes més ben pentinades de la ciutat se suquen en el millor vermut (Sant Antoni, vaja).

Només de fer-hi una cervesa i un entrant s’aprecia que la maquinària està ben greixada, i que el discurs del propietari, Badr Bennis –set anys a l’hotel W–, no és fum. “La nostra intenció és fer cuina regional romana amb un ambient que pugui ser novaiorquès”, explica, “i que la gent hi mengi com en una típica trattoria, una cosa no gaire corrent a Barcelona”. La conversió del Lando en Benzina –bon nom: l’espai era un garatge i el combustible es diu igual en català que en italià– ha omplert el lloc de racons acollidors, i ara té un aire de cocteleria càlida (perquè de fet ho és). Bennis té l’afany tan anglosaxó d’aconseguir que la gent d’aquí mengi amb còctels, i té una carta de receptes pròpies. Però si una cosa diferencia el Benzina dels restaurants clubs amb més pretensió que ofici, és la cuina: s’hi menja molt bé, amb racions abundants, excel·lent producte i un tiquet gens desmesurat.

El responsable de cuina és el xef romà Daniele Moretti, que clava allò tan maltractat –o ofegat en nata– com els espaguetis a la carbonara. Només porten la senzilla emulsió del rovell d’ou batut –que s’escalfa amb la pasta i no l’asseca–, el formatge pecorino i els guanciale, embotit de galta de porc (no béicon!) i un savi pessic de pebre negre. Deliciosos. També és motiu d’alegria descobrir un bon vitello tonnato que no te’l cobrin a preu de caviar. I el seu bacallà fregit –un petó salat i arrebossat que es desfà a la boca– satisfarà els tapejadors més exigents. Carta curta i efectiva: antipasti, sis pastes (la fresca feta a cuina) i un xic de carn i peix. I una banda sonora no invasiva amb tan bon gust com les seves salses.

Pots tastar les creacions del Benzina a meitat de preu amb la Time Out Box, que ofereix 2x1 a deu de les cocteleries més top de Barcelona.

 

 

 

Publicat

Detalls

Adreça Passatge de Pere Calders, 6
Barcelona
08015
Transport M: Sant Antoni
Preu 30 €
Contacte
Horaris Dc. i dj. de 18 a 1 h. Dv. de 18 a 3 h. Ds. de 13 a 3 h. Ds. de 13 a 3 h. Dg. de 13 a 1 h.

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening