Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Direkte Boqueria

Direkte Boqueria

Restaurants, Cuina creativa Ciutat Vella
Direkte Boqueria
1/2
© Maria DiasDirekte Boqueria
Direkte Boqueria
2/2
© Maria DiasDirekte Boqueria

Time Out diu

L’Arnau Muñío va obrir aquest restaurantet a la porta del darrere del primer mercat municipal el febrer del 2018. Una barra, vuit coberts, dos torns, 16 menús. Una vida regida pels números –com la de tots– però en el seu cas és aritmètica mida àbac infal·lible: “Tinc una planificació matemàtica. La primera carta era més senzilla. I com que sobraven minuts entre torn i torn, ens hem anat complicant la vida”, diu l’excap de cuina del Comerç24. Sí, existeix el tòpic abusat de cuina de mercat; però si teníeu la idea que això va de foie-gras a la planxa volta i volta, aneu lluny d’osques.

Hi fan dos menús de degustació de 45 i 58 euros –set i deu plats, i dues postres– d’alta precisió. “Tota la vida he treballat en gastronòmics, i quan vaig obrir aquest lloc vaig voler continuar amb la mateixa cuina. Àsia m’apassiona, però s’ha de notar la cuina catalana”, explica. Tornem a les mates: “Només fem deu plats, que canvien amb cada estació. Són el que voldria menjar jo. Per què no puc menjar 'sashimi' i fricandó?”. No hi ha farciment, només 'hits' rotunds i precisos que es graven al paladar.

Exemples? Per la banda asiàtica-catalana, una ostra embolicada en 'gyoza' i amb suc de capipota, un mar i muntanya delirant que t’esclata a la boca. I un bol de família d’aviram feliç: un concentradíssim caldo de gallina (mare), amb ou de pollet (fill) i cresta de gall (pare). Per la banda catalana, pèsols, calamar i cansalada ibèrica, o un melós bacallà –amb tripa– on el pil-pil per moments es converteix en la millor salsa brava de la història.

Són en una cantonada de la Boqueria, “però el 90% del client és local i nacional”. Veure’l a ell i la Shu cuinar i emplatar és un espectacle, sí, però el veritable xou s’assaboreix. El 2007, Muñío es va fixar en el model de restaurant de petit format del Japó, d’un o dos treballadors, i el seu amic i antic patró Abellán li va posar les coses fàcils. A Tòquio n’hi ha que tenen Michelin. “No és que no la vulgui, però tenim un vàter d’avió i no hi ha sommelier”, riu. Ara, la majoria d’experiències d’alta gastronomia a la ciutat empal·lideixen si hi aconseguiu taula un cap de setmana a la nit, amb el mercat tancat i els vuit coberts com a únic punt de llum del claustre. 

Detalls

Adreça Cabres, 13
Barcelona
08001
Transport M: Liceu
Contacte
Horaris De dt. a dj. de 13.15 a 15.15. Dv. i ds. de 13.15 a 15.15 i de 20 a 22 h.

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening