Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El Puestu

El Puestu

Restaurants, Catalana Fort Pienc
El Puestu
1/3
© Maria DiasEl Puestu
El Puestu
2/3
© Maria DiasEl Puestu
El Puestu
3/3
© Maria DiasEl Puestu

Time Out diu

El carrer Ribes, aquell solc sense cotxes que uneix Fort Pienc i la Llacuna del Poblenou, és una delícia i un túnel del temps. Inexplicable que en un tram tan maco i popular no hi hagi locals simpàtics, més enllà de bons restaurants xinesos. Fins que en Xavier Garriga, taverner jove, va obrir-hi El Puestu, un bar amb esperit de casa de menjars on s’hi menja molt i bé. “N’estic tip, d’anar a menjar a llocs on et foten una hòstia, vull una relació qualitat-preu bona, fer preus populars amb bon producte”, explica Garriga. És de Lloret de Mar, i el seu soci és el cuiner Harry Wieding, “amic de la infància de Lloret que supervisa la carta”, que dirigeix la cuina del Mercer.

El Puestu és maco de nassos: una barra neta amb cuina a la vista, i aires madrilenys de marbre blanc i taules de tamboret alt. En Xavier va treballar en bars de Madrid, on va aprendre a tirar la canya (a 1,40 €, la té), i a la cuina hi treballa l’Héctor Royo, aragonès format al Basque Culinary Center. Gent d’alta gastronomia per fer cuina de barri a preus de barri. Tenen uns musclos al vapor excel·lents (a 3,80 €), i els seus bestials callos a la madrilenya (6 €, de picant abraonat i textura gelatinosa subtil, a foc lent) redimeixen la púrria vermellosa que cultiva bacteris en expositors.

Estan esperant la connexió de gas, i han hagut de treballar amb plaques d’inducció per fer els dos o tres guisats del dia (també unes mandonguilles amb sípia d’olor i aspecte pecaminós). Però això no impedeix que surtin plats freds que en un bar són una benedicció en barra: com una amanida de cigronets (6 €) amb el punt de vinagre amb tiralínies o plats de temporada com una amanida de bolets amb ibèric i pinyons (8 €). Amb la cuina al 100%, Garriga farà braves, peixet fregit, canelons i cargols.

I el vermut? Bé, gràcies, del Morro Fi. Els avantpassats d’en Xavier feien sifons, però com jo opina que l’adveniment del Frankenstein dit vermuteria ha perjudicat el vi. Aquí, una bona tria de vins de la terra a copes, i un ull de llebre de tirador fresquet que serveixen en porró. “Baixo un ratu al Puestu”, sento dir als veïns.

Detalls

Adreça Ribes, 39
Barcelona
08013
Horaris De dt. a dj. de 12 a 24 h.

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening