Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Fish and Chips Shop Raval

Fish and Chips Shop Raval (TANCAT)

Restaurants, Britànica

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Aquest local és tancat Quan van obrir el seu primer Fish & Chips a Sant Antoni, la idea dels germans Mani i Magid Alam era exportar a Barcelona un concepte 100% britànic gairebé inèdit aleshores. Lluç arrebossat amb patates fregides, elaborat amb bon producte i tècnica impecable, i una sèrie de tapes senzilles per acompanyar l’experiència surrealista d’estar menjant 'fish & chips' al cor de l’Eixample. De cop i volta, es va fer el miracle: cues de més d’una hora per gaudir d’una oferta senzilla i informal, 'fast food trendy' de qualitat que atipa a un preu ajustadíssim.

I més per intuïció que per olfacte 'marketinià', els Alam van haver de posar-se les piles i buscar un segon local per donar resposta a una demanda creixent que ni ells s’imaginaven quan van obrir. Això va ser fa tres anys, i en fa un i mig va arribar el local de Balmes, que ha donat pas a un tercer, al Raval, i a un quart a prop d’Universitat, a Aribau 18, amb cocteleria.

Ubicat a prop del Museu Marítim, aquest tercer Fish & Chips té alguns detalls que el diferencien dels altres, malgrat que la filosofia és la mateixa: fusionar el 'fish & chips' clàssic amb un toc asiàtic, especialment pakistanès, país d’origen dels germans Alam. Aquest local, però, té un especial valor sentimental perquè es troba al barri on van créixer, i és l’únic de tots que té planxa, cosa que permet crear plats que només trobem aquí, com ara un tataki de tonyina fantàstic amb una salsa de iogurt i albergínies envinagrades.

Tots els plats tenen un inconfusible toc contemporani, igual que un local amb taules altes, cuina integrada i ambient jove. De fet, el Magid va treballar durant anys a Le Cook Catering, un dels pioners de l’'street food' a la ciutat. El senyal d’identitat són, però, els fregits, amb el 'fish & chips' com a producte estrella gràcies a un peix supertendre i unes patates amb triple fregidura. Al Raval hi trobem, a més, altres obres mestres del fregit com unes gambes en tempura, arrebossades amb farina d’arròs i amb una salsa d’ají, 'chipotle', all i gingebre. O un altre plat molt popular: les braves de pop amb 'panko', maionesa japonesa i oli fumat de Rooftop Smokehouse, espai de referència en fumats artesans a Barcelona. De fet, als nois de Fish & Chips se’ls pot aplicar la màxima ‘pels meus proveïdors em coneixeràs’: el cafè és de Hidden, els pastissos de Spice Cafe i els mochis de Niji.

Publicat

Detalls

Adreça Peracamps, 7
El Raval
Barcelona
08001
Transport Drassanes (M: L3)
Contacte
Horaris Dl. tancat. De dt. a ds. de 13 a 23 h. Dg. de 13 a 16 h.
També t'agradarà
    Últimes notícies