Ens enorgullim de tenir al nostre Market al Fran López, un cuiner i restaurador amb dues estrelles Michelin: una pel Villa Retiro a Xerta, i una altra pel Xerta a Barcelona. Amb només 25 anys, López, nascut a l'Aldea (Tarragona) i format a Barcelona i París sota la tutela d'Alain Ducasse, es va convertir en el quart xef més jove del món a rebre una estrella Michelin el 2009. Al Market ens porta un restaurant de nom propi, amb una mà de cuina subtil i potent, que partint del producte de les Terres de l'Ebre en redefineix els sabors (però té també té una mà mestra per a les carns, cosa que veureu als segons).
López ha preparat una carta extensa, amb una quinzena de plats "de coses que ja sabem que funcionen molt bé, i l'd'altres que hem preparat especialment per al Market: una cuina molt ben elaborada que sempre té el Delta de l'Ebre present". I això es fa palès en un salmorejo amb llagostins de La Ràpita, però també en un caneló tradicional amb beixamel trufada. Que no us enganyin els aires tradicionals d'alguns enunciats de la carta: us esperen moltes sorpreses d'alta cuina d'allò més lúdica i saborosa, i una habilitat especial a l'hora d'oferir elaboracions fresques amb peixos marinats que són pur mediterrani.
CARTA DE FRAN LÓPEZ
Entrants freds
Ostres de La Ràpita al natural
Ostres de La Ràpita amb aigua de tomàquet, granissat d'api i api encurtit
Ostres de La Ràpita amb ajoblanco, emulsió d'all negre i anacards
Coca cruixent de 'wanton' amb ventresca de tonyina vermella
Salmorejo amb llagostins de La Ràpita
Mossegades d'amanida cèsar (Enciam farcit amb pollastre, vinagreta Cèsar, encenalls de parmesà, pebre negre, ceba cruixent i oli d'oliva)
Sardines marinades amb tomàquet i alfàbrega
Verat curat amb ajoblanco, olives kalamata, crema de camamilla i anacards torrats
Brandada de bacallà amb la seva pell cruixent, raïm i anet
Entrants calents
Croqueta de pollastre
Croqueta d'escalivada
Mos de cua de bou
'Bao' de xai amb salsa de iogurt i menta
Plats principals
Llobarro amb cítrics del delta
Falsos nyoquis de coliflor, parmesà i sàlvia
Parmentier de tòfona amb ou a baixa temperatura i 'torreznos', amb demi-glace de pollastre
Caneló de rostit amb beixamel trufada
Mandonguilles negres amb sèpia
Postres
Pastís de formatge de cabra estil basc
Lemon pie
Bomba de xocolata negra