1. Jordi Artal, Time Out Market Barcelona
    Foto: Time Out Market Barcelona Jordi Artal, Time Out Market Barcelona
  2. Jordi Artal, Time Out Market Barcelona
    Foto: Time Out Market Barcelona Jordi Artal, Time Out Market Barcelona
  3. Jordi Artal, Time Out Market Barcelona
    Foto: Time Out Market Barcelona Jordi Artal, Time Out Market Barcelona
  4. Jordi Artal, Time Out Market Barcelona
    Foto: Time Out Market Barcelona Jordi Artal, Time Out Market Barcelona
  • Restaurants | Cuina creativa
  • El Gòtic
  • Crítica de Time Out

Ressenya

Jordi Artal - Time Out Market Barcelona

5 de 5 estrelles

El poder evocador de la cuina del xef Jordi Artal és tan gran que d'un mos et pot transportar al mar o a la muntanya.

Time Out Market Selected
Ricard Martín

Time Out diu

El xef Jordi Artal serveix plats amb productes de proximitat i de temporada, inspirats en les tradicions i els sabors del territori. El poder evocador del seu estil de cuina és tan gran que d'un mos pot transportar-te al mar o a la muntanya. Se centra en tots els detalls de l'experiència culinària, d'aquí el nom del seu restaurant Cinc Sentits. La seva peripècia professional és tan singular com la seva cuina: va passar de ser director en una empresa d'alta tecnologia a Silicon Valley –on convidava els seus amics a sopars gastronòmics a casa seva– a ser un xef i empresari autodidacte.

El 2002 va tornar a Catalunya i la tradició culinària de la seva família el va inspirar per fer un gir de 180 graus a la seva vida: va obrir a Barcelona un restaurant amb la seva mare Roser i la seva germana Amèlia. Cinc Sentits es va inaugurar el 2004, va guanyar la seva primera estrella Michelin només quatre anys després, i la segona va arribar el 2020. L'estiu del 2024 va obrir un restaurant de nom propi a Time Out Market, amb l'objectiu d'arribar a tots aquells que vulguin provar la seva sensorial proposta, i una filosofia que consisteix a reinterpretar i evolucionar els plats clàssics des del sentit comú. Hi trobarem una carta que té records d'àpats familiars assenyalats i de festa major, amb la sensibilitat i la tècnica d'un xef d'alta cuina catalana. 

CARTA DE JORDI ARTAL 

Entrants

Coca sobrassada amb mel

Coca de tomàquet

Panet de pollastre amb samfaina

Croqueta de gamba vermella amb mantega dels caps rostits

Tàrtar de tonyina 'bluefin' amb piparra i alvocat fumat

Amanida amb verdures rostides i salsa d'herbes fresques

Xató amb burrata i salsa romesco

Brioix de garrí ibèric amb poma caramel·litzada a la ratafia

Plats principals

Paella de mariscs

Suquet de peix de roca amb allioli de safrà

Mandonguilles de la meva mare amb patates palla

Fricandó amb nyoquis, mantega d'herbes i xirivia

Caneló de festa major de l'àvia Sofia

Vedella estofada al vi negre amb cremós de patata

Postres

Flam

Maduixots amb vainilla, vainilla i més vainilla

Tiramisú de xocolata amb praliné d'avellana garapinyada

Detalls

Adreça
Moll d'Espanya, 5, planta 2
Barcelona
08039
Transport
M: Barceloneta i Drassanes
Horaris
Cada dia de 10 a 24 h
També t'agradarà
També t'agradarà