El xef Jordi Artal serveix plats amb productes de proximitat i de temporada, inspirats en les tradicions i els sabors del territori. El poder evocador del seu estil de cuina és tan gran que d'un mos pot transportar-te al mar o a la muntanya. Se centra en tots els detalls de l'experiència culinària, d'aquí el nom del seu restaurant Cinc Sentits. La seva peripècia professional és tan singular com la seva cuina: va passar de ser director en una empresa d'alta tecnologia a Silicon Valley –on convidava els seus amics a sopars gastronòmics a casa seva– a ser un xef i empresari autodidacte.
El 2002 va tornar a Catalunya i la tradició culinària de la seva família el va inspirar per fer un gir de 180 graus a la seva vida: va obrir a Barcelona un restaurant amb la seva mare Roser i la seva germana Amèlia. Cinc Sentits es va inaugurar el 2004, va guanyar la seva primera estrella Michelin només quatre anys després, i la segona va arribar el 2020. L'estiu del 2024 va obrir un restaurant de nom propi a Time Out Market, amb l'objectiu d'arribar a tots aquells que vulguin provar la seva sensorial proposta, i una filosofia que consisteix a reinterpretar i evolucionar els plats clàssics des del sentit comú. Hi trobarem una carta que té records d'àpats familiars assenyalats i de festa major, amb la sensibilitat i la tècnica d'un xef d'alta cuina catalana.
CARTA DE JORDI ARTAL
Entrants
Coca sobrassada amb mel
Coca de tomàquet
Panet de pollastre amb samfaina
Croqueta de gamba vermella amb mantega dels caps rostits
Tàrtar de tonyina 'bluefin' amb piparra i alvocat fumat
Amanida amb verdures rostides i salsa d'herbes fresques
Xató amb burrata i salsa romesco
Brioix de garrí ibèric amb poma caramel·litzada a la ratafia
Plats principals
Paella de mariscs
Suquet de peix de roca amb allioli de safrà
Mandonguilles de la meva mare amb patates palla
Fricandó amb nyoquis, mantega d'herbes i xirivia
Caneló de festa major de l'àvia Sofia
Vedella estofada al vi negre amb cremós de patata
Postres
Flam
Maduixots amb vainilla, vainilla i més vainilla
Tiramisú de xocolata amb praliné d'avellana garapinyada