1. La Balmesina, Time Out Market Barcelona
    Foto: Time Out Market Barcelona La Balmesina, Time Out Market Barcelona
  2. La Balmesina, Time Out Market Barcelona
    Foto: Time Out Market Barcelona La Balmesina, Time Out Market Barcelona
  3. La Balmesina, Time Out Market Barcelona
    Foto: Time Out Market Barcelona La Balmesina, Time Out Market Barcelona
  4. La Balmesina, Time Out Market Barcelona
    Foto: Time Out Market Barcelona La Balmesina, Time Out Market Barcelona
  • Restaurants | Pizza
  • El Gòtic
  • Crítica de Time Out

Ressenya

La Balmesina - Time Out Market Barcelona

5 de 5 estrelles

Aquí no hi trobareu la clàssica pizza napolitana, sinó pizzes de massa ultralleugera, amb fermentació de 72 hores i els millors ingredients de proximitat.

Time Out Market Selected
Ricard Martín

Time Out diu

Darrere de La Balmesina, oberta des de 2017, hi ha en Max, l’Ale i en Mattia; tres italians coneguts per la seva pizza gurmet lleugera i cruixent, feta amb una base de massa mare. Les seves receptes i tècniques de cocció l'han convertit en un establiment de culte, on utilitzen farines ecològiques i una massa que fermenta en fred fins a 72 hores. Més que de pizza tradicional, aquí podem parlar de tècniques de panificació aplicades a la pizza. L'altre pilar de l'oferta de la casa són els productes de temporada i proximitat, vehiculats en receptes delicioses (formen part de Slow Food Barcelona). "Només fem servir el millor producte que puguem comprar", assegura vehement en Max. 

Al Time Out Market, han optat per donar a la gent allò que vol: d'una onzena de pizzes, n'hi ha quatre o cinc que son d'aquelles clàssiques i populars que la gent sempre demana. Però fetes segons els seus estàndards: això vol dir que la de 'porcini e funghi' porta xampinyons rostits al forn amb espècies i el millor pernil dolç possible, o que estem parlant d'una dimensió sideral de pizza quatre formatges.

L'altra banda de la carta són les seves pizzes d'autor amb receptes de temporada i proximitat, com per exemple una extraordinària pizza amb sobrassada de Cal Rovira. Per cert, treballen amb forn de gas: "L'olor de fum s'ha d'evitar en pizza. I nosaltres no fem pizza napolitana. La nostra requereix una cocció molt més precisa, no pas el cop de foc fort", revela en Max. Sens dubte són una de les millors pizzeries d'Europa, o sigui que els comentaris 'cunyadistes' sobre forn de llenya no calen.    

CARTA DE LA BALMESINA 

Entrants 

Plat de mortadel·la 

Burrata amb tomàquet i pesto 

'Focaccia' a l'orenga 

'Focaccia' rosa (amb ceba, parmesà i festucs) 

Pizzes

Margarida (tomàquet, mozzarella, parmesà, alfàbrega)

Manel (tomàquet, olives negres, tàperes, anxoves del cantàbric, oli d'all, ceba, orenga) 

Burrata i pesto (tomàquet, formatge, burrata, pesto d'alfàbrega)

Salamino (tomàquet, mozzarella, xoriço ibèric picant i alfàbrega)

Quatre formatges (mozzarella, gorgonzola, burrata, ricotta fumada i farigola)

Prosciutto (mozzarella, carabassons, bolets, pernil dolç Julius, cirerols i pesto vermell)

Giana (tomàquet, mozzarella, albergínia, cirerols, ricotta, parmesà i alfàbrega)

Mortadel·la i festucs (Mozzarella, mortadel·la, burrata, cirerols, festucs i alfàbrega)

Trufaldina (mozzarella, xampinyons, ceps confitats, burrata, salsa de tòfona) 

Pebrot (tomàquet, pebrot escalivat, albergínies, ceba vermella, formatge Monte i olives)

Sobrassada (tomàquet, mozzarella, albergínies, sobrassada de Cal Rovira, ricotta salada i alfàbrega) 

Detalls

Adreça
Moll d'Espanya, 5, planta 2
Barcelona
08039
Transport
M: Drassanes i Barceloneta
Horaris
Cada dia de 10 a 24 h
També t'agradarà
També t'agradarà