Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La Brillantina

La Brillantina

Restaurants, Llatinoamericana
Recomanat
4 de 5 estrelles
La Brillantina
1/3
Foto: Mychael HenryLa Brillantina
La Brillantina
2/3
Foto: Mychael HenryLa Brillantina
La Brillantina
3/3
Foto: Mychael HenryLa Brillantina

Time Out diu

4 de 5 estrelles

A la primera mossegada, saps que La Brillantina és un lloc infinitament més interessant que allò que en deien gastrobar (sovint croquetes cares ben fetes i tàrtars de salmó). En Santiago Macías, xef colombià, i la seva parella, la Vanesa Zorzoli, pastissera argentina, van tenir durant deu anys el restaurant I Latina a Buenos Aires: un gastronòmic que van tancar a principis de 2021. I el mateix any, a un bar de Gràcia, sense la pressió de l'alta competició, van obrir La Brillantina, una proposta informal, però que vessa talent i reflexió: «La carta emfatitza tot allò que tenim comú i tot allò que ens diferencia a Llatinoamèrica», diu Macías.

Tots els matisos del blat, taco i tortita, que ‘nixtamalizen’ –trencar les fibres del blat amb cal viva!– ells mateixos. Ho tastem en un uns esplèndids tacos de 'pollo al achiote' fets amb ‘chipa’, una massa de iuca sense farina, només midó. Tant lleugers com melosos. I les empanades de bou, tallat a ganivet, fregides i amb salsa ‘llajwa’ –de tomàquet cru amb picants– són de traca. Aquí tenen molta importància els vins naturals; confrares del gaudi mastegador a doble galta: atureu-vos a valorar la sublim interacció entre el cítric i picant d'un cebiche amb ‘leche de tigre’ de coco i ‘naranjilla’ –cítric andí– i la mantega i pastisseria d'un Ribeiro. I l'‘encocado’ –cassola de peix i marisc del carib colombià– és com si la vostra iaia cuinés amb la llet de coco. Extraordinària fusió de països veïns, enlloc d'ajuntar continents. 

Detalls

Adreça Bretón de los Herreros, 18
Barcelona
08012
Transport M: Fontana
Contacte
Horaris De dt. a ds. de 19 a 24 h
També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers