Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Lanto

  • Restaurants
  • El Clot
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. Lanto
    Foto: Ricard Martín Lanto
  2. Lanto
    Foto: Irene FernandezLanto
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

En una cantonada desèrtica de Meridiana amb el Clot, en Ricardo García i la seva parella, la Rika Nakahori, fan el miracle de servir un menú diari gurmet i creatiu, de cinc plats (dos aperitius, entrant, principal, postres i una beguda) a 17 euros. Tot fet des de zero: des del pa i els croissants d'esmorzar (que amassen a les tres del matí!) fins a la mantega amb coriandre que acompanya el pa. Veure Garcia –un xef rodamón que ha passat per Michelins de París, Londres, Barcelona o Dinamarca– treballar en el seu primer negoci propi és un espectacle: ell davant de la 'mise en place', controlant-ho tot amb una eficiència metòdica de tiralínies.

Un menú tipus: puré de tomàquet amb xili, botifarró de Burgos i amanida de colinap, i seitons amb fonoll i amanida de remolatxa. Xiitake amb maionesa al carbó i pecorino. I un final de traca amb un pit de pollastre a la Royal i puré de coliflor, fet a baixa temperatura, rematat en brasa sobre un fons de la mateixa au, amb una sublim interacció entre el puré i el pollastre, i préssec amb farigola i 'crumble' d'avellana per postres.

La majoria d’elaboracions tenen un toc del 'kamado', aquella barbacoa nipona de ceràmica en forma d’ou. L’única tria possible és entre un principal de peix o carn i una opció vegana, i les nits de cap de setmana fan una degustació de sis plats a 35 euros. El cuiner no emmagatzema receptes: mira quina matèria fresca té cada matí i a partir d'aquí fa els plats. "La cuina em surt més fresca i espontània si treballo així", diu.

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
València, 646
Barcelona
Contacte
658 94 11 31
Transport
M:
Horaris
Dl. i dt. de 9 a 15.30 h. Dc. tancat. Dj. i dv. de 9 a 15.30 i de 21 a 22 h. Ds. de 13 a 15.30 i de 21 a 22 h. Dg. de 13 a 15.30 h.
Publicitat
També t'agradarà