El tàndem culinari format per la Lena Maria Grané (de Barcelona) i en Ricky Smith (de Londres) ha consolidat amb força l'oferta de BaLó: amb un peu en el Mediterrani i l'altre en l'Atlàntic, exerceixen una creativitat tranquil·la, sense estridències, amb tècniques d'avantguarda i ingredients frescos i de temporada, per idear plats que emocionen per originalitat i sabor i també per l'esperit de la cuina francesa clàssica, aquella que cerca l'harmonia rodona en cada recepta. BaLó és una contracció de Barcelona-Londres, ni més ni menys.
Al seu restaurant de nom propi, han aparcat els menús degustació per centrar-se en els plats sencers. "El menú degustació és fantàstic, però té l'inconvenient, si vols dir-ne així, que l'has de canviar de dalt a baix sempre", explica la Lena Maria. BaLó és un restaurant jove –va obrir el 2022– però des dels seus inicis han anat creant plats "amb molta acceptació, que la gent no para de demanar, i el Time Out Market és una bona oportunitat per tornar-los a posar a taula, tot i que també hem fet plats nous", argumenta. I el més important: podreu gaudir en ració sencera de platassos que en un menú degustació us els acabeu en dues mossegades de plaer. D'aquells plats que al primer mos ja sabeu que són un gran èxit. Creieu-me: ¡d'aquests en tenen molts!
CARTA DE LENA MARIA GRANÉ I RICKY SMITH
Entrants
Bunyol d'anguila
Les nostres braves
Brunch ('crumpet', pastís de llet i llevat, amb un ou a baixa temperatura i salmó fumat)
Anxoves del Cantàbric amb oli d'oliva verge extra
Principals
Cuixa de pollastre a la barbacoa marinada amb salsa barbacoa casolana
Tàrtar de vedella clàssic
Carpaccio de vieira amb maionesa de 'yuzu'
Peixet fregit fresc del dia
Brioix torrat de llamàntol cuit a foc lent
Pota de pop a la graella
Tagliatelle amb ragú de cua de bou
Llobarro amb mostassa i amanida de col rissada
Llom de vedella madurada a la graella amb 'pak choi' rostit i puré de patates
Postres
Crispetes (mousse de xocolata i de caramel, crispetes de blat de moro, ametlles caramel·litzades i brots de xocolata amb menta)
Gelat i nitrogen líquid