Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Tlaxcal Cantina & Taquería Gastronómica

Tlaxcal Cantina & Taquería Gastronómica

Restaurants, Mexicana Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Recomanat
4 de 5 estrelles
Tlaxcal
© Irene Fernandez Tlaxcal

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Mexicà jove i saborós que recupera plats tradicionals amb un format dinàmic

Poques vegades he tingut la sensació de desaprofitar un bon restaurant. El Tlaxcal és un bon mexicà, una cantina i una taquería de veritat. Per a la meva estrena, hi vaig anar amb la Meri, una amiga que domina més els sabors de Mèxic, no en va, a casa seva cuina sopa de tortilla, un caldo de pollastre amb tires de tortilla fregida, salsa jitomate i chile de pasilla fregit, quan una amiga necessita un cop d’ànim que comenci per l’estómac. Tiras de 'tortilla frita en caldo de pollo' con una salsa de 'jitomate y chile pasilla frito'.

Les tres salses predominants, la verde, la roja i la macha, molt macha, per cert, amb el potent chile del árbol, fan per la gula dels tacos un viatge amb les estridències pròpies d’un país estrident com Mèxic. No em refereixo a vulgaritat, sinó a una sublim agudesa. Una altra vegada demanaré un taco de lengua, però aquesta vegada comparteixo els desitjos i demanem uns tacos de carnitas i uns de cochinita pibil, evidentment, amb tortitas de blat de moro. Els que m’agraden més són els de carnitas, amb una carn de porc esfilagarsada de gust delicat i que dura en el paladar. El gust és tan subtil, que de vegades les salses molesten. El 'taco de cochinita pibil' és magnífic però no em sorprèn.
De primer havíem demanat un cebiche. La Meri el troba massa cítric. Li agradaria que el gust del coriandre fos més intens. A mi, l’equilibri em sembla perfecte.

La carta del Tlaxcal obliga a tornar-hi diverses vegades. Un deute que m’ha quedat pendent és l’'aguachile', un plat dels estats de la costa del Pacífic amb els 'chiles chiltepines', minúsculs, i les gambetes com a elements principals, que ressuscitaria un mort. I vull tastar els 'tacos de sudadero', que és la carn que hi ha entre les costelles i la pell de la vaca.

De beure vam demanar una Negra Modelo, una cervesa mexicana d’estil bavarès. I per postres, un flan cremoso, un epíleg lleuger després d’un dinar a la mexicana. 

Per Daniel Vázquez Sallés

Publicat

Detalls

Adreça Comerç, 27
Barcelona
08003
Transport Jaume I (L4)Barceloneta (L4)
Contacte
Horaris De dl. a dv. de 13 a 16 i de 20 a tancament. Ds. i dg. de 13 a 16 h.
També t'agradarà
    Últimes notícies