Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right UMA

UMA

Restaurants, Cuina creativa Dreta de l'Eixample
Recomanat
4 de 5 estrelles
UMA
1/4
© Maria DiasUMA
UMA
2/4
© Maria DiasUMA
NOBOOK
3/4
NOBOOK
NOBOOK
4/4
NOBOOK

Time Out diu

4 de 5 estrelles

El menjar és el nou futbol: “Quan la gent els dilluns parla del cap de setmana, parla de què han menjat. I la nostra obligació com a cuiners és donar-los experiències sorprenents. Però en primer lloc que siguin saboroses, esclar”.

Aquesta frase podria ser la clàssica boutade vaporosa que ja no impressionaria ni el traginer més polsegós (si en quedessin). Però en boca de l’Iker Erauzkin, un cuiner basc que cuina com parla, ens fa venir ganes de visitar el seu restaurant, l’UMA. L’acrònim té dues direccions: Un Món Apart, o simplement forquilla en suahili.

Erauzkin, xef basc autodidacte, el 2014 va obrir un taller de cuinar a Sants, l’UMA, que aviat va començar a acollir clients. Iker, o Un Molt Atrafegat; tanta va ser l’acceptació que va arribar al número u (!) del Trip Advisor en un lloc tan poc turístic com Sants, i es va mantenir en el top deu durant un any i mig. El 2016 Erauzkin es va traslladar a l’Eixample dret per millorar l’oferta d’una experiència que, amb llicència de restaurant, a la ciutat és única: “Només som la meva dona a sala i jo a la cuina. Fem cinc taules per servei, que poden ser 14 persones màxim o deu comensals si són parelles: un servei pausat, però no lent”. Al detall: ja no tenen taula fins d’aquí a tres mesos, i són l’antítesi del malbaratament obscè. “Si tinc dotze comensals, compro dotze vieires”, assegura.

Durant tres hores d’UMA, el comensal degustarà 14 passes d’una cuina d’estricta temporalitat –el supòsit legionari del bon cuiner, oi?– que Eraukin defineix com a “cuina intensa i canyera. Fugim de l’etiqueta mediterrània, perquè tothom la fa servir i s’afarta de posar-hi coses de fora”. Erauzkin és un cuiner del seu temps, i para molta atenció a la presentació: a la foto, un cebiche de verat amb crema de caputxina i neu d’ají amarillo. “La gent fa fotos i les puja, l’efecte sorpresa és molt important”. Arma de doble tall: per canvi d’adreça, Trip Advisor els va esborrar del seu domini. “Teníem 470 opinions, 430 eren excel·lents i el meu negoci potser depèn d’això”.

Detalls

Adreça Mallorca, 275
Eixample Dreta
Barcelona
08037
Transport Diagonal (M: L3,L5)
Contacte
Horaris Uma: Dilluns, dijous, divendres i dissabte serveis a les 13.30 i 21.30 h. NOBOOK: De dl. a dj. de 18 fins a 1.30 (cuina fins a les 23 h). Dv. i ds. cuina de 13 a 15.30 i de 19 a 23 h. Cocteleria fins les 2 h.
També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers