1. Xuba Tacos, Time Out Market Barcelona
    Foto: Time Out Market Barcelona Xuba Tacos, Time Out Market Barcelona
  2. Xuba Tacos, Time Out Market Barcelona
    Foto: Time Out Market Barcelona Xuba Tacos, Time Out Market Barcelona
  3. Xuba Tacos, Time Out Market Barcelona
    Foto: Time Out Market Barcelona Xuba Tacos, Time Out Market Barcelona
  4. Xuba Tacos, Time Out Market Barcelona
    Foto: Time Out Market Barcelona Xuba Tacos, Time Out Market Barcelona
  • Restaurants | Mexicana
  • El Gòtic
  • Crítica de Time Out

Ressenya

Xuba Tacos - Time Out Market Barcelona

5 de 5 estrelles
Time Out Market Selected
Ricard Martín

Time Out diu

Xuba Tacos, una de les millors taqueries de Barcelona, és el projecte del xef Antonio Sáez –guanyador de dues estrelles Michelin a Lasarte– amb el seu amic i soci mexicà, en Raúl Salcido, per celebrar el seu amor per la cuina mexicana. La carta de Xuba Tacos magnifica l'essència d'aquesta icona universal del menjar de carrer, amb tacos clàssics com els tacos al pastor o una deliciosa cochinita pibil. També incorporen plats de creació pròpia, com el taco de filet rossini, amb filet, foie a la planxa i salsa trufada. Fan servir tortillas de blat de moro blau –de sabor neutre, que realça productes de màxima qualitat– amb farcits sumptuosos, fets a foc lent. ‘Xuba’ significa blat de moro en llengua indígena zapoteca. 

Segons destaca Sáez, el Xuba Tacos de Time Out Market és més un assumpte de "copy-paste literal del restaurat del carrer Mallorca" que no pas de fer canvis. És a dir, que s'han limitat a replicar al Port Vell "la mateixa oferta en un 98 %". Alto? S'han limitat, diu? Això significa que cap altra taqueria a la ciutat el que fan els dos Xuba Tacos. Que implica elaborar cada dia, davant dels nassos del client, les 'tortillas' de blat blau. I per tenir un 'trompo' –aquella broqueta giratòria de rostir carn similar a la del xauarma, que és la manera correcta de preparar els tacos al pastor– en moviment perpetu. Us sembla poca cosa? 

CARTA DE XUBA TACOS 

Entrants 

Guacamole amb 'Torreznos' (guacamole amb 'totopos' de blat de moro blau i rostes de porc cruixent)

Torrada de tonyina (llom de tonyina marinada en soja i cítrics, maionesa, sèsam i ous de truita sobre una 'tortilla' de blat de moro blau cruixent) 

Tacos inseparables 

Arrachera (bistec de vedella a la planxa, cebeta, coriandre, salsa roja i alvocat)

Al pastor (porc marinat rostit al 'trompo' amb pinya, ceba tendra i coriandre) 

Pollastre (contra cuixa de pollastre a la planxa, ceba tendra, coriandre, salsa vermella i alvocat)

Tacos del xef

Filet Rossini (filet a la planxa, col rissada, foie gras a la planxa, ceba i crema de tòfona)

Carnitas d'ànec amb foie (ànec rostit, salsa de tomàquet d'arbre verd, coriandre, ceba, foie gras) 

Panxeta de porc ibèric (panxeta, salsa de fruits vermells, ceba, kimchi) 

Cochinita pibil (porc Duroc marinat en 'achiote', espècies i cítrics, fet al forn lentament. Servit amb xili havaner i ceba morada adobada)

Llobarro (llobarro arrebossat en cervesa negra, col llombarda, porro cruixent i emulsió de coriandre) 

Bírria (galtes de vedella guisades amb xilis, ceba i coriandre)

Detalls

Adreça
Moll d'Espanya, 5, planta 2
Barcelona
08039
Transport
M: Drassanes i Barceloneta
Horaris
Cada dia de 10 a 24 h
També t'agradarà
També t'agradarà