Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Yashima

 • Restaurants
 • Les Corts
 • preu 3 de 4
 1. Yashima
  © Irene FernandezYashima
 2. Yashima
  © Irene FernandezYashima
 3. Yashima
  © Irene Fernandez Yashima
Publicitat

Time Out diu

L’expansió i difusió d’un fet cultural comporta la seva inevitable caricaturització. Un exemple és l’auge de la cuina japonesa: la seva imatge i pràctica a Barcelona sovint s’ha rebregat tant com les fotos de plats combinats (recordeu els bufets amb sushi de plàstic). És per això que cal celebrar que el Yashima, vaixell insígnia del Grup Yamashita, celebri els 40 anys d’existència de la marca amb la instauració d’un àpat 'kaiseki', màxima expressió de la cuina nipona. En Rona Yamashita, segona generació del grup i director del Yashima, explica que “'kaiseki' és una degustació de plats que mengem en un sopar important. Els japonesos agraïm l’arribada de les estacions, el pas del temps, i el 'kaiseki' ho reflecteix. Per sentir el pas del temps mengem 'kaiseki'”.

És un menú degustació, però no forçat pel concepte d’alta cuina sinó per definició: quan diem 'kaiseki' parlem d’un àpat entre sis i quinze plats que inclou verdures, peix, vegetals i un xic de carn, tot producte de temporada. Traslladat a la cuina del Yashima, això significa nou passes delicadíssimes a 69 euros que es mengen en un 'kotatsu' –habitació amb tatami i taules a nivell de terra– d’una planta baixa acabada de renovar. “Considerem que fem alta cuina”, explica Rona, “i amb aquest menú essencial volem elevar el nostre nivell”. I a fe que meravelles de senzilla precisió com un delicat i saborós tofu arrebossat amb caldo de peix o l’ou quallat amb wakame i cranc ho són.

Oblideu l’estrès de les projeccions d’autor amb trucs i guspires: aquí manen la calma i el repòs, la deglució pausada i la reflexió d’allò ingerit. El Yashima ‘només’ té 30 anys. El 1987 el pare de Rona, Yoshi Yamashita, va arribar a Barcelona per fer classes de judo i va acabar obrint el primer restaurant japonès de Catalunya, el Yamadori, el 1977. Rona va néixer a Barcelona però ha estudiat hostaleria al Japó. Això li dona una forta autoritat per afirmar que l’excels viatge que proposen per la seva carta vol “transmetre la cuina tal com és al Japó, però amb més consistència. Perquè la cuina al Japó és molt delicada i els gustos aquí són mes intensos”.

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Av. Josep Tarradellas, 145
Les Corts
Barcelona
08029
Transport
Hospital Clínic (M: L5)
Preu
50€
Horaris
De 13 a 15.30 i de 20.30 a 23.30 h.
Publicitat
També t'agradarà