Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Trams 540-581 (Selva)

Trams 540-581 (Selva)

La Selva: descobrir, menjar i dormir a la comarca l'Onze de Setembre

Per Anna Buj, Nil Oliveras i Laura Pons. Amb la col·laboració de les revistes Cuina i Descobrir Catalunya
Advertising

Què fer

Pont de fusta que voreja l’aiguamoll de Sils

Pedalant per l'estany de Sils

Un dels llocs més reconeguts per fer-hi una ruta amb nens i bicicletes és l’estany de Sils. Es tracta d’una ruta sense desnivell de 3,5 quilòmetres que voreja un aiguamoll farcit de plantacions de pollancres, prats de dall i herbassars, a més d’una gran quantitat d’espècies animals.

El passeig s’inicia a l’estació de tren de Sils i tot seguit s’ha d’agafar el carrer de Pere Porter, que ens portarà cap a l’estany. En travessar un pont de fusta ja us trobareu de ple en el perímetre de l'aiguamoll de Sils. És recomanable portar-hi uns binocles.

Castell de Montsoriu

Cavallers i princeses

Uns dels monuments medievals més imponents del país és el castell de Montsoriu. Entre Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu, construït sobre un turó de 600 metres, trobem el castell, que va estar ocupat pels ibers, i més tard es va convertir en un centre de defensa i estratègia per a la noblesa catalana. L’entrada d’adult al castell costa 5 € i la dels nens, 3 €.

Advertising
La muralla de Tossa de Mar

La muralla del mar

A més de miradors, penya-segats i petites cales, Tossa de Mar és l’única vila catalana amb una muralla a peu d’aigua. Aneu pel carrer de la Guàrdia i trenqueu pel carrer Nou, per arribar a l’església barroca de Sant Vicenç, rodejada per terrasses i jardins.

Un cop visitada l’església, feu cap al barri de pescadors de sa Roqueta abans d’arribar a la muralla més característica de Tossa, on hi destaquen tres torres, la Joanàs, la de les Hores i la des Codolar. I després, podeu fer un bany a la platja Gran, davant de la icona més imponent de Tossa.

Sender dels Sentits

Sentir amb els peus

Ja en teniu prou, de platja? Doncs a Sant Hilari Sacalm us hi espera una ruta que es fa descalç i que consisteix a trepitjar tot tipus de materials per provocar diferents sensacions als peus. Terra, pedres, tronc, aigua, fang, suro, fustes i gespa són alguns dels materials que us ajudaran a obrir la vista, l’oïda i l’olfacte.

Per arribar al Sender dels Sentits cal agafar la C-25 fins al coll de Revell. Són 5 € els nens i 7 € els adults.

Advertising
L'estació de Blanes

La ruta de l'escriptor

Un recorregut literari és la ruta alternativa, si ja se’n té prou, de la tovallola i l’aigua salada, a Blanes. El recorregut està format per 17 punts que perfilen els espais relacionats amb l’escriptor Roberto Bolaño, que va arribar a l’estació de Blanes l’any 1985. És justament aquí, a la via del tren, on comença l’excursió i on hi ha una placa amb informació sobre el recorregut.

Les fites tracen el barri dels Pins, el racó d’en Portes i arriben al centre de la vila. A través d’aquests punts visitareu els establiments que freqüentava, els llocs on va viure, els estudis on s’inspirava i indrets naturals que fascinaven l’autor xilè.  

On dormir

Can Vila

Casa del segle XV totalment restaurada ideal per gaudir plenament del turisme rural, el descans i la pau. A meitat de camí entre Girona i Olot, està a prop de la platja i de la muntanya. Consta de cinc habitacions que disposen de bany i calefacció. També hi ha una gran sala d’estar, biblioteca i zona de jocs. Al voltant de la casa, els clients poden optar per fer diverses activitats, com ara senderisme, ala delta, escalada o vols amb globus.

A partir de 100 € l’habitació doble amb esmorzar.

Afores, s/n (Sant Julià de Llor) T 972 42 37 12 www.canvila.info

Mas Cal Sastre

Restaurada artesanalment, utilitzant materials ecològics i autòctons de la zona, Cal Sastre és una masia austera amb una personalitat molt marcada. Amb un tracte amable i acollidor, es converteix en un lloc per descansar i compartir converses, vivències i bones estones en companyia. Disposa de set habitacions, totes elles amb bany, i tenen el nom de bolets que es poden collir al voltant de la mateixa casa.

A partir de 90 € l’habitació doble amb esmorzar.

Mas Cal Sastre, s/n (Sant Hilari Sacalm). T 972 87 22 41 www.mascalsastre.com

Advertising

Cabanes als Arbres

Aquest recinte envoltat de bosc ofereix la possibilitat d’estar en contacte directe amb la natura, ja que les cabanes estan penjades als arbres. Cada casa inclou el tronc que la travessa a l’interior i una terrassa on relaxar-se i gaudir d’una experiència única. No es disposa d’aigua ni electricitat i el lavabo és biodegradable. Per utilitzar tots aquests serveis es pot anar a la casa que hi ha a prop.

A partir de 150 € la cabana a l’arbre i 79 € l'habitació a la masia.

Cra. de Vallcarca, s/n (Sant Hilari Sacalm). T 625 411 409 www.cabanesalsarbres.com

Hotel Diana

Aquest hotel és un edifici modernista emblemàtic de més de 100 anys situat a peu de platja, dins el centre històric de Tossa de Mar. Disposa de 21 habitacions, totes  exteriors, amb aire condicionat, televisió, minibar, telèfon, Wi-Fi gratuït, bany complet i vista al mar. També disposa d’una suite de dos nivells, amb menjador, lavabo i un ampli dormitori.

A partir de 146 € l’habitació doble amb esmorzar (10 % descompte reservant al web).

Pl. d'Espanya, 6 (Tossa de Mar) T. 972 34 18 86 www.hotelesdante.com

Advertising

Can Caballé

Antiga masia restaurada, envoltada de camps de conreus i just a tocar del parc Nnatural dels Estanys de Sils, on hi ha més de 8 km de senders senyalitzats a peu o amb bicicleta. L’allotjament disposa de tres habitacions dobles i una d'individual. A la planta baixa hi ha cuina, menjador, televisió i bany. A l’exterior hi ha piscina, barbacoa, garatge i un jardí amb zona infantil.

A partir de 150 € la casa sencera per nit.

Veïnat de la Barceloneta, 35 (Sils). T. 972 85 32 22 www.ccaballe.com

Hotel Pinxo

Establiment familiar obert l’any 1927 al nucli antic de Santa Coloma de Farners, municipi termal que disposa del Magma, el primer centre lúdic termal de Catalunya. Disposa de 30 habitacions, algunes amb capacitat per a 3 i 4 persones. Es pot gaudir del restaurant de l’hotel, tot un referent de la cuina tradicional catalana. Ubicat al peu de les muntanyes de les Guilleries i el Montseny, són un punt de sortida de nombroses rutes de senderisme i BTT per a tots els nivells.

A partir de 49 € l’habitació doble sense esmorzar.

Hospital, 1 (Santa Coloma de Farners). T. 972 84 01 24 www.hotelpinxo.com

Advertising

Mas Martorell

Antiga granja restaurada recentment que s’ha convertit en allotjament rural amb encant. Totes les habitacions disposen de bany privat i zona per descansar. Unes són més lluminoses, mentre que d’altres destaquen per la seva intimitat. També hi ha piscina, llocs de relaxació i zona esportiva.

A partir de 90 € l’habitació doble amb esmorzar.

Veïnat de Franciac, s/n (Caldes de Malavella). T. 972 48 03 59 www.masmartorell.com

Balneari Vichy catalan

En aquest balneari es pot gaudir de l’allotjament i dels serveis termals, a part de la tranquil·litat i el benestar del lloc. Els propietaris aconsellen deixar-se emportar per l’encant del modernisme, els extensos jardins i els espais comuns plens d’història, la cafeteria, la terrassa, la capella, el jardí interior, la sala de festes i la piscina exterior. Disposa de 86 habitacions completament equipades.

A partir de 65 € l’habitació doble amb esmorzar.

Av. del Dr. Furest, 32 (Caldes de Malavella). T. 972 47 00 00 www.balneariovichycatalan.com

Advertising

Fonda Can Pou

El restaurant i hostal Can Pou va ser fundat fa més de 100 anys i ara és la quarta generació de la família que dirigeix la fonda. A la disposició del client hi ha diferents menjadors i una excel·lent terrassa especial per a les nits d'estiu. La fonda té 14 habitacions totalment equipades.

A partir de 52 € l’habitació doble i 5,50€ l’esmorzar.

Pau Casals, 15 (Vidreres). T. 972 85 05 76 www.canpou.net

Masia Ritz

Els bells pujols que envolten l’hotel ofereixen amb les seves sureres un immillorable entorn natural que lliura pau i tranquil·litat. És el lloc perfecte per escapar de l'estrès i la rutina de la vida diària. Es pot escollir entre 7 habitacions dobles, ambientades en temes diferents i equipades totalment.

A partir de 120 € l’habitació doble amb esmorzar.

Sant Joan, 995-997 (Maçanet de la Selva). T. 972 86 71 33 www.masia-ritz.com

On menjar

Fonda Montseny

La Fonda Montseny està encapçalada per un nom: Josep Muniesa. Els productes frescos són el seu segell d'identitat. Els plats són molt elaborats, amb un toc d'avantguarda, però el que fa interessant aquesta proposta és la seva localització tranquil·la i un celler propi amb més de 100 referències.

Menú cap de setmana 35 €.

Pl. Trunas, 1 (Breda). T. 972 16 02 94 www.fondamontsenybreda.es

L'Aliança

Fa sis anys que tenen una estrella Michelin i des de llavors el seu cuiner, Lluís Feliu i Martí, ha passat a ser considerat un dels millors de Catalunya. Aquest temple gastronòmic s’ha consolidat com un punt de referència per als més gurmets. Tot i això, la filosofia segueix sent la d’un restaurant tradicional, però que es renova constantment.

Menú 39,50 € + IVA.

Jacint Verdaguer,3 (Anglès). T. 972 42 01 56  www.restaurantalianca.com

Advertising

Les Magnòlies

La cuina sibarita al Montseny es troba a les Magnòlies. Si us decanteu pel menú de mercat, no deixeu de tastar la 'gyoza' de vedella. Les sardines amb all blanc i all negre són, però, el plat més conegut de la casa. La decoració moderna i el tracte impecable fan la resta. Per als més dolços, a l'hora de les postres és imprescindible tastar el rossejat de xocolata.

Menú de mercat 45 €. Menú gastronòmic 60 €.

Mn. Anton Serres, 7. (Arbúcies). T 972 86 08 79 www.lesmagnolies.com

Les Mallorquines

Les Mallorquines

La història de Les Mallorquines està documentada a partir del 1527. Amb prop de 500 anys d'experiència a l'esquena, aquest restaurant estava situat a l'antiga Via Augusta i avui dóna nom al seu carrer. La família que el porta actualment ho va començar a fer fa un segle. Recomanen que es tastin els arrossos i les cassoletes de peix.

Menú festiu 20 €.
Mallorquines, 13 (Riudarenes). T. 972 85 60 42

Advertising

Cala Bona

Potser és més coneguda la bonica cala que el restaurant, però aquest establiment situat al costat de la platja és una de les millors opcions per acomiadar l'estiu amb molt d'encant. S’especialitzen en la cuina marinera, sobretot en mariscades. Diuen que el suquet de rap que fan és un dels més bons del país. Això sí, el Cala Bona de dia és completament diferent del de la nit, on abandona l'ambient de platja per acollir els sopars més íntims.

Pg. de Bitàcora s/n (Blanes). T. 972 334 913 www.restaurantcalabona.net

Santa Marta

El Santa Marta és un restaurant que es troba al centre de Tossa de Mar i que es basa en cuina casolana catalana a bon preu i un ambient molt acollidor. Tenen molta cura de la decoració i fins i tot s’atreveixen a innovar amb els sabors: han creat un salmó amb salsa de gerds i kiwis que, avisen, serà una de les seves millors apostes.

Francesc de Paula Aromí, 2 (Tossa de Mar). T. 972 34 04 72 www.restaurantsantamarta.com

Advertising

Sacalm

Que aquest restaurant estigui dins un balneari diu molt de la seva forma de funcionar: els plats són lleugers, amb molta cuina de forn i vapor. El xef fa servir productes típics catalans però els dóna la volta, amb un tractament molt peculiar. La decoració dels plats també hi té molt a veure, i si no, espereu-vos a veure com fan les postres “cafè, copa i puro”.

Pg. de la Font Vella, 57 (Sant Hilari de Sacalm). T. 972 86 83 05 www.balnearifontvella.cat

Sa Muralla

Just davant de la porta de la muralla de Tossa de Mar, aquest restaurant està situat en una casa antiga que, tot i reformada, conserva la majoria dels objectes originals i el seu consegüent encant. Hi podreu tastar el cim i tomba, el plat típic del poble, però a més presumeixen del seu arròs amb llamàntol.

Portal, 16 (Tossa de Mar) T 972 341 128 www.samuralla.com

Advertising

Can Pou

La família Pou fa més d’un segle que porta aquest restaurant i per això es volen començar a renovar. Introdueixen canvis a les amanides, com la d’espàrrecs amb pernil d’ànec, i també estan molt orgullosos del magret d’ànec amb fruites vermelles. Tot i això, no han perdut l’essència de la seva cuina casolana i recomanen els peus de porc als més tradicionals. Ambient familiar i acollidor.

Pau Casals, 15 (Vidreres) T 972 85 00 14 www.canpou.net

Masia Gallart

Masia Gallart

Aquesta masia familiar té una terrassa per gaudir dels últims dies d’estiu. El menú (23 €) inclou un entrecot i plats de carn i peix, tot i que els que més funcionen són els arrossos i els cargols a la llauna. L’amabilitat del servei és el seu ingredient secret.

Gallart, 2 (Santa Coloma de Farners). T. 972 84 00 88 www.masiagallart.cat

Advertising