Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Val la pena Amazon Prime Video?

Escrit per
Serielizados Serielizados
Publicitat

Ja ha aterrat Amazon Prime Video a Espanya. Tal com HBO va fer fa uns dies, desembarca el gegant de les compres 'online' amb el seu servei de 'streaming' de vídeo. I ho fa no només a l’Estat sinó amb una expansió global a un total de 200 territoris. Des d’Andorra a Bolívia, del Camerún al Japó.

La seva arribada era esperada, era ja l’últim agent estatunidenc de vídeo a la carta que faltava en l’expansió global, però el catàleg deixa una mica fred. I amb algunes absències destacades que s’incorporaran al 2017. Aquí el nostre anàlisi de si val la pena Amazon Prime Video:

Què veure?

De les sèries marca de la casa destaca la meravellosa ‘Transparent’, la potentíssima 'Bosch' i la curiosa ‘Mozart in the Jungle’. A més, tot just aquest divendres s’estrenarà la segona temporada de ‘The man in the high castle’, que en vem parlar fa poc al blog.

De 'Transparent' però, no en podreu veure la tercera temporada. Els drets els té Movistar+ (que la té completa) i no passaran al catàleg d’Amazon fins més endavant.

De les sèries que han comprat, els hi ha quedat poc mercat on rascar i han comprat les que ja s’havien vist però que tindran en catàleg: ‘Fear the walking dead’, ‘Into the badlands’, ‘Community’, ‘Seinfeld’, ‘The shield’ (també disponible a Movistar+) i ‘Justified’. I com a novetat en exclusiva, les no molt recomanables tot i tenir grans actors: ‘The path’ amb Aaron Paul i ‘Startup’ amb Martin Freeman.

Què incorporaran pròximament?

És curiós que dues de les sèries que havien de ser l’aposta de la temporada d’Amazon, i que ja s’han estrenat a Estats Units, no les posaran a visionat internacional fins al 2017.

La massivament criticada ‘Crisis in six scenes’ de Woody Allen, amb Miley Cyrus de rebel insuportable, i ‘Goliath’ amb Billy Bob Thornton de protagonista. Haurem d’esperar passats els torrons.

Quan val?

El catàleg no és dels que fa més patxoca, però s’ha de dir que és un complement que no et farà sagnar la butxaca. L’oferta d’Amazon és que et facis Premium: 19,95 euros a l’any (1,66 euros al mes). No arriba ni al preu d’un diari un diumenge o d’un cafè per sobre la Diagonal, al mes. I amb aquesta subscripció, més pensada perquè compris llibres, bolquers o un ordinador i te’ls portin a casa, de pas et regalen un videoclub 'online' com a complement.

Què fa Amazon d’especial?

A ca n’Amazon tenen un sistema particular per decidir quines sèries produeixen. Paguen el pilot de les sèries que els seus usuaris més ganes tenen de veure, i aquests primers capítols són votats per la comunitat. Els que reben millor puntuació se n’encarrega una temporada sencera.

Així ha funcionat per sèries com ‘Transparent’, ‘Hand of god’ o amb la tornada de Bryan Cranston a la televisió amb ‘Sneaky Pete’.

Tu tens la paraula de què s’acaba fent. Una espècie de vot popular aplicat a l’audiovisual. Tanmateix, és cert que cinema i democràcia no sempre van de la mà i que les figures autorals a vegades no són les més populars.

Val la pena?

Si el contractes pel seu catàleg, no. No acaba d’oferir prou varietat serièfila. Si ets de comprar tot a domicili, i l’Amazon Premium et farà poder tenir més temps per tu, llavors sí. El preu és molt temptador, però a nivell de catàleg no es pot comparar ni amb Netflix, ni amb HBO, ni amb Movistar+.

Una cosa positiva és que té bastanta oferta infantil i juvenil. Si a casa sou colla, podreu tenir la canalla entretinguda.

Últimes notícies

    Publicitat