Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mirador de San Francisco, Madrid
©Iván MorenoMirador de San Francisco, Madrid

Secrets de Madrid: els llocs que encara no coneixes

21 bars, restaurants, botigues, parcs i racons poc coneguts de Madrid que has de conèixer. Descobreix la ciutat més jove, vibrant i divertida!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
La capital d'Espanya és molt més que la ciutat dels polítics que criden i diuen pestes
sobre nosaltres. Amaga autèntics tresors que la converteixen en una de les ciutats més divertides, vibrants i atractives d'Europa. Vés-hi!
Sobre la riuada de turistes, prostitutes i compradors d’or d’aquest cèntric carrer madrileny, s’hi troba un petit oasi urbà on es pot desconnectar del bullici de la ciutat. Un saló de te tret d’un conte de fades et rebrà a l’última planta de la botiga de Salvador Bachiller, on podràs prendre un cafè per esmorzar, fer un mos i relaxar-te amb una copa quan surtis de la feina. Està obert tant a l’estiu com a l’hivern.
A la platja sense sortir de Madrid
Al centre de Malasaña hi ha una platja, amb xiringuito i tot, on us podreu refugiar també a l’hivern. Reformada recentment, la planta inferior del restaurant Ojalá es converteix en un improvisat chill out al més pur estil eivissenc, perfecte per prendre unes canyes amb els amics i descansar gràcies a les seves taules baixes, els coixins tous i les llums tènues. Casolà i exòtic alhora, la seva carta amaga autèntiques delícies. Per cert, fan un 'brunch' de traca i mocador.
Publicitat
El rock no entén d'edat

El rock no entén d'edat

Ángeles Rodríguez Hidalgo va ser una àvia de Vallecas que es va aficionar al heavy metal quan ja tenia els cabells blancs. De seguida es va guanyar l’afecte del públic quan assistia a concerts d’AC/DC i freqüentava ambients molt allunyats de les residències de gent gran. Va arribar a tenir fins i tot una secció pròpia a la revista 'Heavy Rock'. Després de la seva mort el 1993, es va aixecar una estàtua de bronze amb el seu puny en alt formant les banyes ‘metaleres’. Avui li falten l’índex i el dit petit i gairebé sembla més una àvia comunista que una rockera empedreïda.
Bellesa natural efímera
Gairebé al final del carrer d’Alcalá, s’hi amaga un parc poc conegut pels madrilenys i els turistes. La Quinta de los Molinos seria un racó verd més de la ciutat si no fos perquè al seu interior es protegeixen més de 6.000 ametllers que ofereixen un espectacle únic per als cinc sentits quan floreixen. Les tonalitats roses i blanques tenyeixen aquest jardí i una olor embriagadora travessa els murs que envolten el parc durant els mesos de febrer i març.
Publicitat
Les canyes, de dos en dos

Les canyes, de dos en dos

Tal com estan els preus, trobar un bar on et posin les canyes, vins i refrescos a 2 x 1 durant tot l’any és gairebé un miracle a Madrid. En Busca del Tiempo, situat al costat de la Puerta del Sol, és l’opció perfecta per prendre unes birres abans de continuar la festa en un altre lloc. Això sí, hi ha truc: el descompte només és vàlid entre setmana i de 18 a 20 h. A més, heu de ser ràpids si no voleu que se us escalfin, ja que treuen les dues begudes alhora.
Sobre el cel de Lavapiés
A simple vista, l’Escuela Pía de San Fernando és un altre edifici que forma part de la xarxa de centres de la UNED. Però al terrat d’aquesta històrica construcció s’amaga una de les millors terrasses de tota la ciutat per veure el capvespre. Gau & Café s’omple tots els caps de setmana de l’any amb veïns de la zona, grups d’amics i algun turista espavilat que no es vol perdre la preciosa posta de sol sobre les corralas del barri.
Publicitat
Un capvespre entre dàlies
©Ivan Moreno

Un capvespre entre dàlies

Al costat de la basílica de San Francisco el Grande, al barri de La Latina, s’hi troba aquest petit parc, dividit en diversos parterres de dàlies. Eclipsat per la majestuositat de l’església adjacent, aquest mirador és un dels millors llocs i (també dels més tranquils) de Madrid per contemplar un capvespre. El grup escultòric de San Isidro, obra de Santiago Costa, presideix el recinte. Si vols seduir/ impressionar algú a Madrid, ja saps on has de portar-lo.

Passejant per Malasaña us trobareu moltes galeries, però cap com Kikekeller, un espai on els objectes quotidians es fonen amb l’art per sorprendre’ns amb peces úniques. Però el veritable secret d’aquest espai surt a la llum quan els llums s’apaguen i arriba la nit. En la seva rebotiga es troba un dels bars secrets més trendy de Madrid, punt de reunió del més modern de la ciutat per prendre uns gintònics. Això sí, l’exclusivitat no és gens barata.
Publicitat
Amants del menjar asiàtic, preneu-ne nota. Us presentem un restaurant ‘clandestí’ dedicat a l’alta gastronomia i només per a socis, on, a més de tastar els millors nigiris, sashimis i tatakis, podreu viatjar al passat. I és que totes aquestes delícies se serveixen en una sala decorada com un búnquer japonès de la Segona Guerra Mundial. I si la butxaca no us ho permet, tranquils, també tenen menjar per emportar-vos.
Cultura indisciplinada
©Mario Olloqui

Cultura indisciplinada

Un pis en ple barri de Chueca s’ha convertit des de fa prop d’un any en un espai expositiu únic, un lloc de reunió on es duen a terme tallers, trobades i xerrades sempre relacionats amb l’art contemporani. Publicacions independents, fanzins, materials autoeditats i llibres d’artistes, tot val per a Eva Parra, Camilo Otero i Yuji Kawasima, fundadors d’aquest col·lectiu que representa una bafarada artística d’aire fresc per a Madrid.

També t'agradarà

La Barcelona secreta
  • Què fer
  • Rutes i passejades

Fins a 20 coses que no coneixes de la ciutat i que et faran una persona més lliure, dolça i tel·lúrica Una ciutat és com el cos humà, que mai no l'acabes de conèixer del tot, sovint et sorprèn i de vegades et decep, perquè et penses que era una cosa i resulta que n'és una de ben diferent. Aquí i ara, sense anar més lluny, t'oferim fins a 20 coses que potser no coneixes de Barcelona triades i remenades pel cantant dels Surfing Sirles, poeta i explorador xandallista La muntanya pelada Barcelona té set turons: el d'en Modolell, el de Monterols, el del Putxet, el de la Creueta del Coll, el de la Rovira, el de la Peira i el del Carmel o muntanya Pelada, que és el més alt i impressionant de tots. Dalt de la muntanya Pelada, un cop t'has enfilat pel llom sense urbanitzar, verd,  arribes a una talaia amb una panoràmica ininterrompuda de 360º sobre la ciutat: un punt de vista únic que deixa absolutament bocabadat. La meva magdalena de Proust Benvinguda sigui la fal·lera dels nous forns de pa de debò! Benvingut, Forn Baluard de la Barceloneta! I mal llamp se t'emporti, Barcelona-Reykjavik, que vens barres de pa a preu d'or! Dels de sempre, el Mistral de la ronda de Sant Antoni és un clàssic que no decau, i per mi el pa de motlle blanc del Forn Roura de Sant Gervasi és insuperable: grans llesques gruixudes i irreductibles, una molla densa i saborosa, tan bona torrada com fresca. Res a veure amb els pans de motlle de supermercat: el de can Roura és una delícia que cada cop que la tasto e

Noves maneres de viatjar
  • Viatge

Intercanvi de cases o dormir en sofàs: tothom pot fer vacances amb aquestes noves maneres de sortir de casa La manera de planificar les vacances ha canviat molt els darrers anys. Les agències de viatge han quedat enrere i han nascut multitud de webs i aplicacions mòbils per fer-te la vida més fàcil. En aquesta guia us mostrem les darreres propostes en intercanvi de cases (house swapping), incloent-hi el fenomen del Couch Surfing, així com les noves opcions de turisme amb nadius, com el webs de lloguer d'habitacions o apartaments (airbnb) i els àpats cuinats per autòctons (eatwith). També us donem unes quantes eines i trucs per viatjar barat i us recuperem un altre clàssic de l'estiu, els camps de treballs. Heu fet mai couchsurfing? Heu fet house swapping o viatjat en interrail? Si heu provat alguna d'aquestes noves maneres de viatjar o en coneixeu d'altres, podeu explicar-nos la vostra experiència als comentaris de sota. Intercanvis: deixa el teu pis o només el sofà Casa meva a canvi de casa teva És un clàssic, ens cansem d’allò que tenim i busquem coses diferents, que ens facin la vida més divertida. Homeforhome és una pàgina gestionada pels propietaris d’InfoJobs i una de les plataformes d’intercanvi de cases més veteranes a internet. A més de les opcions més comunes, tenen un apartat especial per a aquells que volen viatjar per estudis, amb família nombrosa o per llargues estades. www.homeforhome.com Anuncia l'intercanvi per 89 € Aquesta web per intercanviar c

Publicitat
Passejades insòlites
  • Què fer

Descobreix els límits de la ciutat, del Besòs al Llobregat, de Collserola a Sant Andreu Oblideu el metro, el bus, la bici, la moto... Us convidem a explorar Barcelona amb els ulls ben oberts i l'esperit aventurer. D'una banda, tres passejades que us portaran on la ciutat perd el seu nom i comencen paisatges insòlits, feréstecs, autèntics. Per l'altra, tres nous recorreguts per la ciutat, per barris que s'allunyen del centre, i per conèixer l'art que passa desapercebut. No cal triar. Feu-ho tot. Sortir a peu de Barcelona El rebost de Barcelona Es tracta de sortir a peu de Barcelona pel Llobregat. Podeu passar per Cornellà, visitar la Colònia Güell i fer un mos al restaurant Can Serra. Descobrir Vallbona Si passejar pel Parc Fluvial del Besòs és un gust, podreu seguir la jornada calmant la set a un bar de Montcada i Reixac i admirar les casetes del barri de Vallbona Barris que s'enfilen Per gaudir d'una panoràmica que agafa el Parc Fluvial del Besòs, la muntanya escarbotada de Montcada i Reixac i tot Barcelona des de Nou Barris Descobrir Barcelona xino-xano Dels Encants a Manchester Aquesta ruta comença a la plaça de les Glòries, al nou Mercat de Bellcaire, per acabar a un petit reducte del Clot La vila de Palomar Pisos racionalistes, torretes senyorials, la Fabra i Coats i un bar centenari en aquesta passejada pel barri que se sent poble Homenatge esculpit El llibre 'Barcelones' de Manuel Vázquez Montalbán ens guia per una ruta per l'art que passa desapercebut Més passejades D

10 edificis excepcionals
  • Art

Els edificis que han marcat tendència entre els arquitectes de tot el món Barcelona és un aparador arquitectònic inacabable. Tota la ciutat, des de la cantonada més insignificant, dibuixa un mapa de 2.000 anys de problemes i solucions. La història de Barcelona es llegeix a cada rajola: des del modernisme de la burgesia opulent fins al barraquisme del Carmel, dels nínxols on s'adotzenava la classe treballadora fins a les grans infraestructures faraòniques. Perquè, contra la voracitat del totxo pel totxo i la tendència, tan catalana, de tapar els problemes amb formigó, a Barcelona sempre hi ha hagut moviments a contracorrent, com el GATCPAC, arquitectes preocupats per obrir horitzons, per repensar la ciutat i reformar-la des d'un urbanisme integrador. Hem volgut fixar-nos en petits edificis on s'hi han fet grans revolucions. I per fer-ho, hem parlat amb arquitectes joves (Carles Enrich, David Bravo i el col·lectiu MAIO) que han seleccionat deu intervencions intel·ligents que han fet de la ciutat un lloc millor. No són els edificis més famosos, ni els més sorprenents, ni estan signats per cap estrella de rock. Hi ha exemples de reutilització d'espais, d'adequació i nous usos a fàbriques centenàries. El reciclatge i la conservació de la memòria arquitectònica és tendència arreu del món, però això de preservar aquí ha provocat al·lèrgia molts anys. També destaquem edificis clàssics que sovint passen desapercebuts, ens fixem en grans obres públiques que busquen reinventar-se i desc

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat