Noves maneres de viatjar

Intercanvi de cases o dormir en sofàs: tothom pot fer vacances amb aquestes noves maneres de sortir de casa

0

Comments

Add +

La manera de planificar les vacances ha canviat molt els darrers anys. Les agències de viatge han quedat enrere i han nascut multitud de webs i aplicacions mòbils per fer-te la vida més fàcil. En aquesta guia us mostrem les darreres propostes en intercanvi de cases (house swapping), incloent-hi el fenomen del Couch Surfing, així com les noves opcions de turisme amb nadius, com el webs de lloguer d'habitacions o apartaments (airbnb) i els àpats cuinats per autòctons (eatwith). També us donem unes quantes eines i trucs per viatjar barat i us recuperem un altre clàssic de l'estiu, els camps de treballs.


Heu fet mai couchsurfing? Heu fet house swapping o viatjat en interrail? Si heu provat alguna d'aquestes noves maneres de viatjar o en coneixeu d'altres, podeu explicar-nos la vostra experiència als comentaris de sota.


Intercanvis: deixa el teu pis o només el sofà

Casa meva a canvi de casa teva

És un clàssic, ens cansem d’allò que tenim i busquem coses diferents, que ens facin la vida més divertida. Homeforhome és una pàgina gestionada pels propietaris d’InfoJobs i una de les plataformes d’intercanvi de cases més veteranes a internet. A més de les opcions més comunes, tenen un apartat especial per a aquells que volen viatjar per estudis, amb família nombrosa o per llargues estades.
www.homeforhome.com

Anuncia l'intercanvi per 89 €

Aquesta web per intercanviar casa demana una subscripció anual de 49 euros i permanent de 89 per pujar el teu anunci d’intercanvi. Tant els textos de presentació com el disseny de la pàgina són més aviat avorrits. Això sí, tenen ofertes de cases arreu del món i la pàgina està traduïda al francès, l’anglès, l’italià i l’espanyol. Ens queda clar quins països europeus són els que s’animen a l’experiència. www.intercambiodecasa.com

Couchsurfing: deixa el teu sofà

Aquesta és la millor opció per, a més d’intercanviar la casa, conèixer gent nova que vulgui compartir l’experiència de redescobrir la seva ciutat a través dels ulls dels seus habitants. La pàgina s’ha fet molt popular perquè té una comunitat amb més de 10 milions de persones que han provat l’experiència surfing, com ells l’anomenen, i perquè els promotors són joves ficats al món de les xarxes socials.
www.couchsurfing.org

Intercanvi permanent de casa

A més de l’intercanvi ocasional per vacances, existeixen algunes pàgines que posen en contacte els propietaris directament per tal de fer un canvi d’habitatges permanent; és a dir, al més pur estil primitiu de barata. Aquestes transaccions han d’estar supervisades per notari i advocats per tal de garantir-ne la transparència.
www.sepermuta.es
www.ofrezcoacambio.com


Turisme amb nadius

AIRBNB: lloga una habitació o l'apartament sencer

L’èxit rotund d’aquesta plataforma és resultat tant de la crisi com d’aquesta necessitat que tenim de fugir de maneres de viatjar impersonals. Airbnb s’ha posicionat com una pàgina jove i moderna on, a més de llogar o posar en lloguer, es busca un contacte directe amb les persones que intervenen en el tracte. Un bon hoste és aquell que a més de llogar es preocupa que els seus inquilins gaudeixin de tots els aspectes de la seva estada a la ciutat.
www.airbnb.com

EATWITH: els autòctons cuinen per tu

Menjar ha sigut des de sempre un acte social. Partint d’aquesta base, Eatwith converteix les taules de cases particulars en originals restaurants on no només és important el menjar sinó també conèixer la gent autòctona i compartir experiències de vida, com sempre s’ha fet a taula, vaja. Basat en la fórmula d’Airbnb, es tracta que el ‘cuiner’ sigui original i més que un plat ofereixi una experiència (alguns inclouen música o tallers culinaris). www.eatwith.com

TRIP4REAL: els millors guies locals

Tornant a agafar com a base el mateix concepte que les propostes anteriors, aquesta pàgina incentiva rutes turístiques alternatives portades a terme per persones que viuen al lloc en qüestió. Diferents usuaris fan la seva proposta de ruta i el viatger ‘compra’ el guia que més li convingui.
www.trip4real.com

THE TREASURES: els secrets de la ciutat

Propostes específiques per a gurmets que volen conèixer la ciutat que visiten a fons. Aquesta és la idea de The Treasures, descobrir al visitant llocs secrets enfocats a la moda, la gastronomia i l’oci, als quals només hi poden accedir les persones que hi viuen i tenen una ‘posició social rellevant’.
www.thetreasures.es


Trucs per viatjar barat

Escapa't volant

Aconseguir el bitllet d’avió més econòmic pot ser una quimera. L’antídot definitiu: comprar amb antel·lació. Les eines de combat: buscadors com Skyscanner, Trabber i Kayak. També podeu consultar les agències i companyies locals.
www.trabber.es
www.skyscanner.es
www.kayak.es

El secret de l'AVE

El gran secret de l’AVE es diu Tarifa Mesa, i consisteix en què un grup de quatre, asseguts compartint taula, s’estalvien fins un 60% del preu del trajecte. Si us falta quòrum, visiteu aquesta pàgina: www.compartetren.com

22 països en Interrail

Tot un clàssic dels aventurers. Tot i que hi ha diferents modalitats de bitllet en funció dels països i dels dies de viatge, optem pel Global Pass, que permet viat- jar en tren deu dies (no cal que siguin contigus), d’un total de 22. El preu és de 381 euros, i de 257 per menors de 26 anys. Amb aquest bitllet podreu rastrejar tot Europa amb la motxilla penjada de l’esquena.
www.interrail.eu

Al mar!

Els creuers cada cop tenen preus més sucosos. La companyia Royal Caribbean, per exemple, ofereix un creuer de 7 dies pel Mediterrani amb sortida des de Barcelona a partir de 555 euros. Després llegiu Algo supuestamente divertido que nunca volveré a hacer, de Foster Wallace, i compareu experiències.

Informa't als blogs

Res millor per informar-se de viatges que conèixer els consells d’algú que els ha viscut en primera persona, o bé de locals. A internet trobareu blogs de viatge que us facilitaran la vida.
www.spottedbylocals.com

Cercador de benzineres

Omplir el dipòsit del cotxe s’ha convertit en un luxe, però existeixen aplicacions per smartphones per trobar la benzinera més econòmica que tenim a prop. GasAll, per iPhone, és gratuïta.


Vacances solidàries i camps de treball

Estades amb implicació personal

Ho deixen clar des del principi: un camp de treball no és una forma de viatge barata sinó d’una implicació personal en un projecte social. COCAT és una de les webs de referència quant a camps de treball perquè posa l’interessat en contacte amb les associacions d’arreu del món. Tingueu en compte que només gestiona la residència de persones que viuen a Catalunya.
www.cocat.org

Treballar per la pau

Aquesta és la millor opció per a aquells que tenen residència a Catalunya, el País Valencià o les Balears i volen apuntar-se a un camp de treball social que promogui la pau als països als quals treballen. És per això que se centren en països amb conflictes armats que incideixen sobre la seva població. A més de la gestió del voluntariat, fan seminaris i tallers per a la conscienciació dels problemes del món.
www.sci-cat.org

Cuidadors del medi ambient

Un grup d’advocats preocupats pel maltractament continuat al medi ambient van agafar l’obra de Ciceró per crear una organització sense ànim de lucre centrada en la conscienciació de l’entorn. El seus programes de camps de treball inclouen, a més d’accions en defensa de la natura i els animals, algunes accions artístiques arreu del món. En molts dels camps l’edat no està restringida. www.deamicitia.org/workcamps/

En un racó de Tailàndia

Un crit a l’escolarització i la formació dels joves dels pobles indígenes de Tailàndia que estan aïllats, amb escassos recursos i poques oportunitats de relacionar-se amb els països desenvolupats: aquesta és la missió de l’associació Udatama, especialitzada en el voluntariat a Tailàndia per a estades mitjanes i llargues. Busquen persones amb idiomes i amb ganes d’exercir de mestres.
www.udutama.org


Els usuaris diuen

5 comments
Roser
Roser

Jo vaig fer CouchSurfng durant molt de temps (allotjant a gent i viatjant jo a casa seva) i ara fa 3 anys que viatjo amb IntercambioCasas.com (HomeExchange.com, la més gran de les empreses que fan house swapping). A l'hora de decidir quina web fer servir, és important tenir en compte quanta gent hi ha apuntada per tal de trobar un intercanvi al lloc desitjat :) Al meu blog trobareu més info sobre Com preparar-se per a un intercanvi (què fer amb les coses de casa, com rebre'ls, com fer l'intercanvi de claus...). http://www.sempreviaggiando.com/ca/2013/01/03/com-preparar-un-intercanvi-de-casa/ Us animo a tots a provar-ho. Amb el meu marit portem 9 intercanvis en 3 anys i hem estat a 4 continents: acabem de tornar d'un viatge de 4 meses a Australia, Nova Zelanda, Tailandia i Nova York (tot seguit) on hem fet intercanvis també. Una altra manera de viatjar és possible!! :D Salut!

Amanda
Amanda

Benvolguts amics, Respecte del vostre article sobre formes alternatives de viatjar, us volia advertir que darrerament Couchsurfing s'ha degradat terriblement fins esdevenir una àrea de cacera en què és molt fàcil patir situacions vexatòries. Us ho dic com a usuària de fa molts anys. http://www.ara.cat/societat/Barcelona-violacio-Coachsurfing_0_1018698346.html Si us plau, ajudeu les noies a extremar la prudència. Gràcies!

Saül
Saül

Fer interrail es una experiencia q recomano Moltissim. Per preu, comoditat i per experiencia. Tmb recomano una web de lloguer d habitacions i apartaments per a public gai: www.ebab.de no et cobren res en tràmits i gairabe sempre et trobes a un inquili molt amable.

Quim
Quim

Aquest reportatge no li agradarà gens a lÁjuntament de Barcelona, molest per que cada cop més se li escapa el control del turisme, que dorm en apartaments turístics. El lobby hoteler, molt poderós, està molt amoïnat que se'ls perdi gran part del pastís. Al meu barri, lluny del centre. cada dia veig més turisme. Tots volem menjar un tros de pastís, tots...

Brainings
Brainings

Gràcies per la info! També està www.peoplewings.com ;)

Més vacances low cost

10 plans per sortir de Barcelona

Idees per passar una setmana fora per menys de 400 euros la parella!

Més idees

20 terrasses de pel·lícula

Els millors racons amb sol de la ciutat.

Les millors gelateries

Gelats de tots els gustos i colors per refrescar-vos de la calor.

Barcelona en bicicleta

10 rutes de diferents dificultats per recórrer la ciutat en bici.

La ruta de l'spritz

És l'aperitiu venecià de moda, i us descobrim cinc llocs on prendre'l a Barcelona.

Les millors cocteleries

Coneix els barmans amb més carisma de la ciutat.

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques