Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 3 coses que podràs aprendre a l’escola de rock de l’Apolo

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

3 coses que podràs aprendre a l’escola de rock de l’Apolo

A partir del 19 de novembre, la sala de Nou de la Rambla inicia un programa educatiu musical: amb la col·laboració d’escoles i amb la banda Big Mouthers, descobrirem els clàssics del rock per a tota la família

Per Time Out en col·laboració amb Sala Apolo
Advertising

‘Escola de Rock’ és una pel·lícula de Richard Linklater de l’any 2003, protagonitzada per Jack Black. Divertidíssima! Però a partir d’ara, l’Escola de Rock és també una de les noves activitats que proposa Apolo arran de la inauguració del nou espai reformat, i que vol incidir en els valors educatius que ha defensat durant anys la sala de Nou de la Rambla. La programació d’Apolo es composa de molts cicles, algun d’ells en horari matinal, com els concerts de música clàssica per a no iniciats, i d’altres dedicats a presentar noves veus de l’actualitat musical, com els Caprichos de Apolo, i ara s’afegeix un més. L’Escola de Rock es farà un cop al mes i s’inaugurarà aquest proper 19 de novembre. Consisteix en una forma d’aprendre la història del rock en família –per tant és una activitat expressament pensada per la quitxalla– i també de col·laborar amb escoles de música, proposant que moltes bandes noves puguin fer de teloners de Big Mouthers, la banda que inaugurarà l’Escola de Rock. Llavors, si anem a escola, aprendre’m alguna cosa. Què, exactament?

3 coses que podràs aprendre a l’escola de rock de l’Apolo

1. Els més petits són molt espavilats

Encara hi ha certa reticència a endollar els teus fills música que creiem que és més de la gent gran. Molts pensem de vegades que no entendran la música clàssica, o que no els agradarà el jazz, o que hi ha cert rock que és millor que escoltin quan siguin gairebé adolescents. I ens oblidem de que els nens són criatures increïbles que no tenen cap prejudici i que accepten tota la música de manera natural, són receptius i fins i tot els agrada –i molt– allò que creiem que mai de la vida els podria agradar sent tant petits. Així que una iniciativa com Escola de Rock és l’antídot ideal per fer desaparèixer algunes idees basades en prejudicis. Quan l’activitat és divertida i la música és bona, els nens responen bé, així que t’animem a que vinguis amb tota la família, amb fills, nebots, qui sigui, i us divertiu. La música no és un examen, és comunicació, i de comunicació en sabem una pila.

2. A Barcelona hi ha una bona pedrera rock

A l’Escola de Rock també podrem aprendre que les noves bandes que s’estan formant a diferents escoles oficials, com ara el Taller de Músics, o alguns casals de barri, surten a l’exterior amb un molt bon nivell adquirit. Si l’escena independent s’ha estat renovant any rere any sense perdre qualitat és perquè hi ha una bona pedrera: les bandes joves potser no estan gaire experimentades, però saben què els hi agrada, d’on venen i cap a on van. Un cop al mes, a l’Escola de Rock tocarà una banda jove de telonera de la principal: un primer contacte –algunes d’elles faran el seu primer concert a la vida!– amb el que serà el futur de l’escena rock de Barcelona. En la jornada inaugural d’aquest 19 de novembre tindrem a The Quacks.

Advertising

3. Els grans èxits del rock són immortals (i el rock és etern)

Diuen que el rock ja no és el que era. Bé, potser hi ha un passat esplèndid, però el futur del rock està assegurat precisament perquè els fonaments són gloriosos. El repertori des de l’any 1955 fins a, com a mínim, 1995 és absolutament irresistible, i a l’Escola de Rock anirem a conèixer els grups més importants, els estils més sòlids i els temes més importants tocats en directe per una banda especialista en versions, amb una tècnica i un caràcter imbatible. Per aquesta jornada d’estrena, la banda convidada serà Big Mouthers, que faran un repàs als principals hits del rock clàssic, el punk i el garatge. El millor rock tornarà a la vida i ens adonarem de que no només ha passat de moda, sinó que el seu influx és immortal.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising