Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Un laboratori a Gràcia

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

CdeCiències
CdeCiències

Un laboratori a Gràcia

CdeCiències ofereix tallers científics per a joves i nens

Per Maria Junyent
Advertising

L’Òscar Martorell és llicenciat en biologia, es va doctorar en genètica a l’Institut de Recerca Biomèdica i va fer un màster en comunicació científica amb la voluntat d’apropar la ciència a la societat. Ell és l'impulsor de CdeCiències (Ca l’Alegre de Dalt, 76), el primer laboratori de tallers científics per a nens i joves que tindrà la ciutat. “A algunes escoles es fan tallers científics però em vaig adonar que no hi havia cap laboratori físic que s’hi dediqués exclusivament”, explica. L’Òscar es desmarca d’aquella ciència impactant i explosiva que es divulga des de gran part dels mitjans de comunicació per dedicar-se a fer “tallers engrescadors i interessants des de la ciència de debò: si parlem de transgènics, crearem un transgènic per entendre què és, i a partir d’aquí podrem extreure’n conclusions, generar debat”, diu convençut.

CdeCiències comença la seva aventura amb una sèrie de tallers trimestrals per a un públic d’entre 12 i 18 anys, aproximadament, i monogràfics de dissabte que són petites píndoles dels cursos, que aviat volen obrir a famílies i altres franges d’edat. Els alumnes podran triar entre un taller sobre vida microscòpica que vol oferir una visió sobre el camí de la vida que no veiem, un altre al voltant de l’ADN –què és, com s’extreu, per a què s’utilitza, com es manipula– i un més sobre biomedicina que comprèn diverses branques de la ciència com la biologia cel·lular, la biologia molecular o la microbiologia i que inclou diagnòstic de pacients, malalties infeccioses. “M’agrada ser el nexe entre tot això que a priori és difícil d’entendre i que a la vegada és impressionant”, conclou l’Òscar.

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising