Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cirque du Soleil
Cirque du Soleil

Arriba la màgia: Barcelona acull l'estrena europea en carpa d'Alegria de Cirque du Soleil

Fins al 19 de maig, la companyia de circ contemporani més important del món instal·larà la seva Gran Carpa a L’Hospitalet de Llobregat per submergir-nos en el seu univers fantàstic

Time Out en col·laboració amb Cirque du Soleil
Publicitat

'Alegría' és, sens dubte, l'espectacle més emblemàtic i exitós de Cirque du Soleil. Es va estrenar per primera vegada al Canadà el 1994, i en 19 anys de gira ha captivat més de 14 milions d'espectadors a 255 ciutats de 40 països. El 2019, coincidint amb la celebració del seu 25è aniversari, 'Alegría' es va tornar a estrenar a Montreal sota una llum completament nova, assegurant-se que tots els aspectes del xou –la direcció d'escena, la música, les acrobàcies, l'escenografia, el vestidor, la il·luminació, el maquillatge– fossin tan inspiradors per al públic d'avui com ho van ser en el moment de la seva creació.

Tant si ja coneixeu 'Alegría' com si us estreneu al descobriment d'aquest espectacle al·lucinant, hi ha bones notícies: Cirque du Soleil arriba a Barcelona –millor dit, a la seva àrea metropolitana, al Districte Cultural de L'Hospitalet de Llobregat–, i ho fa amb aquesta revisió total d’'Alegría', més lluminosa, més moderna i més espectacular. Si voleu garantir-vos el millor seient, ja podeu reservar les vostres entrades aquí: hi haurà funcions cada dia entre el 20 de març i el 19 de maig, excepte els dilluns i els dimarts de cada setmana, excepte l'1 d'abril (Dilluns de Pasqua) i el 30 d'abril (vigília del festiu de l'1 de maig).

Per què cal anar a veure 'Alegria'? Es tracta d'un dels espectacles més emblemàtics de Cirque du Soleil, una fantasia sobre el poder, la lleialtat, l'amistat i la força de la imaginació plena d'espectaculars números de circ: acrobàcies i equilibris, coreografies al trapezi, foc i vertigen a les altures... Si 'Alegría' ha triomfat durant tant de temps, en tants llocs i davant tantes persones diferents, serà per alguna cosa. No us en quedeu fora.

La història d'Alegria
Cirque du Soleil

1. La història d'Alegria

‘Alegria’ és una narració que tracta del pas d'un món antic a un món nou, i els conflictes que es deriven del canvi. Vol expressar la lluita entre la tradició, que es resisteix a canviar, i la novetat, que projecta totes les coses del món cap a un futur on tornarà a ser tradició. L'escenografia d’'Alegría' és una evocació de l'arquitectura del poder, tant del passat com del present. Està inspirada en l'artesania i l'orfebreria a gran escala en un entorn contemporani. Transforma la Gran Carpa a la cort reial d'un regne intemporal que ha tingut èpoques millors.

El vestuari d’'Alegria' evoca un regne desgastat que necessita una renovació. Afegint humanitat a aquest univers imaginari, el vestuari i el maquillatge ressalten les formes naturals, els trets facials i el cabell dels artistes. Es van necessitar més de 20.000 hores de treball per crear tots els vestits que podràs veure a 'Alegría'.

Reimaginant ‘Alegria’
Cirque du Soleil

2. Reimaginant ‘Alegria’

Revitalitzada per un elenc de 53 acròbates, pallassos, músics i cantants, ‘Alegría’ roman intemporal i impregnada de màgia: mantenint el seu esperit original, però renovada, adaptada als nous temps. L'essència d''Alegría' es millora i l'emoció continua sent la mateixa. Els números d'acrobàcies continuen formant part de la narració de la història: un espectacle a partir del foc i el ritme, amb números impactants de pallassos i trapezis. Aquesta 'Alegria' reimaginada està a l'alçada de la seva reputació mundial: amb una banda sonora inoblidable, unes acrobàcies emocionants, uns dissenys de vestuari surrealistes, uns escenaris vibrants i molt d'humor, és l'espectacle per excel·lència de Cirque du Soleil.

Una experiència immersiva
Cirque du Soleil

3. Una experiència immersiva

La carpa de Cirque du Soleil és especial: com si fos una catedral gòtica, s'enfila cap a les altures i fa una sensació de molta magnitud. L'emoció que produeix l'espai és la d’estar en un món nou, captivador i sobrehumà, i això té un impacte enorme en l'execució de molts dels números. Sens dubte, és un marc ideal per provocar als espectadors la sensació d'estar en un lloc màgic i especial. La intenció d’'Alegría' és crear una experiència immersiva gràcies a la combinació d'escenografia, efectes visuals, música i la tensió derivada del risc en moltes de les acrobàcies.

Un espectacle dinàmic
Cirque du Soleil

4. Un espectacle dinàmic

Des que comença ‘Alegria’ fins que s'acaba, el ritme mai baixa: quan un nombre conclou –sigui d'humor, d'acrobàcies, de malabarismes o de coordinació gimnàstica en grup–, immediatament comença el següent: la música estableix un ritme constant, i marca també l'estat d'ànim i l'entrada de diferents personatges simbòlics que ajuden a explicar l'obra i el missatge de canvi i renovació. Amb els pallassos podrem recuperar l'alè i els acròbates ens el tallaran amb la seva exposició constant al perill. I és que el final d''Alegria' és una de les experiències més aclaparadores que hi ha: els trapezistes treballaran a una alçada vertiginosa i oferiran un número de tancament que es quedarà gravat a la vostra memòria.

Per a tots els públics
Cirque du Soleil

5. Per a tots els públics

Gaudir d''Alegria' és molt fàcil. Les entrades ja estan disponibles a la web oficial, i permeten accedir a l'espectacle a un preu a partir dels 48 euros. Un consell important: encara queden bones entrades a la venda, i a la web us indiquen els dies de més disponibilitat. També hi ha packs d'entrades per a grups i famílies, i una opció VIP que permet saludar els artistes.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat