Aquí hem trobat un espai per pensar

Art Gratis
'10.000 hores', de Salvador Juanpere
Foto: Fabra i Coats

Time Out diu

77 obres són protagonistes d’'Aquí hem trobat un espai per pensar', una mostra que revisa les nou edicions d’En Residència, el projecte de l’ICUB i el Consorci d’Educació per introduir la creació contemporània als instituts de secundària de Barcelona. L’exposició es distribueix en cinc blocs i l’obra de Salvador Juanpere feta amb els alumnes de l’Institut Infanta Isabel d’Aragó funciona com a coda: '10.000 hores', 63 escales de mà a escala 4:5 amb les seves imperfeccions, evoquen l’estona necessària per aprendre un ofici, segons la sociologia.

Els projectes van de la poesia a la instal·lació, passant per la dansa i les arts plàstiques. Alguna peça està en mans de col·leccionistes, que l’han cedit per a l’ocasió; d’altres van ser concebudes per als instituts i no se n’han mogut. Les cartel·les indiquen el nom del creador (Aimar Pérez-Galí, Lúa Coderch, Jordi Oriol, Martí Anson, LaCol, entre d’altres) i el dels col·laboradors: els estudiants de 12 a 16 anys, els docents i els mediadors.

En Residència reivindica l’art com a eina per articular el coneixement i el protagonisme de l’estudiant en el seu procés d’aprenentatge, i alhora esdevé una oportunitat per als creadors, que duen a terme produccions en un entorn nou, ple de preguntes que impregnen l’obra d’un significat especial.

Detalls

També t'agradarà