Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona Poesia 2022

  • Art, Art públic
Bcn Poesia 2021
Foto: Pep Herrero
Publicitat

Time Out diu

Barcelona Poesia, que tindrà lloc de l’11 al 18 de maig, estarà present a diferents espais de la ciutat

El Festival Barcelona Poesia celebra la 25a edicióAquest any el festival Barcelona Poesia 2022 tracta la paraula efímera per reflexionar sobre la mutabilitat i interdependència del món, després de la pandèmia. 

El festival de poesia dobla el nombre d’activitats respecte de l’edició anterior, ja que consta d'una programació amb més de 54 activitats, i més de 130 participants nacionals i internacionals, entre poetes, músics i creadors. Així que de l'11 al 18 de maig la ciutat s'omplirà d'activitats que giraran al voltant de la poesia.

Homenatge a Pau Riba

Barcelona Poesia homenatjarà la figura de Pau Riba amb el pregó inaugural al Palau de la Virreina. A més, enguany  es compleixen 100 anys del naixement de molts autors transcendentals i, per això es revisitarà la seva obra. Entre d'altres, es farà una marató de 12 hores de lectures de l’obra de Pier Paolo Pasolini. 

El paper fonamental de la poesia sonora

Dins la programació del festival es poden trobar formats que barregen poesia, música i espectacle, a més de les sonoritats poètiques més actuals com Pamela Z o Tomomi Adachi, que fan servir la poesia fonètica, música experimental i la imatge. L’apartat musical del festival inclou també un concert íntim de cançons de Guillermina Motta interpretades per un alter ego de la cantant molt particular. 

Poesia i Art

En aquesta edició també s’ha trobat la manera de combinar art i poesia, l’artista Tura Sanglas ha muntat un projecte expositiu multidisciplinari inspirat en Baudelaire que es pot visitar des del 20 d’abril fins al 20 de maig al Centre Cultural La Casa Elizalde.Dues insignes poetes, Rosa Font i Susanna Rafart, ens faran de cicerones per l’exposició Tàpies. Melancolia, a través d’una lectura que ens ajudarà a situar-nos i a entendre la mostra artística.

Poesia i teatre

En la commemoració de l’Any Ferrater, Barcelona Poesia ha programat l’espectacle 'Vull subornar la Joventut', un monòleg interpretat per Pol López amb dramatúrgia d’Andreu Gomila, sobre una de les figures clau de la literatura catalana del segle XX.

Poesia i poetes

Barcelona Poesia forma part de la xarxa europea de festivals de poesia Versopolis, que dona l’oportunitat als poetes de mostrar la seva obra en altres països. Enguany serà a Barcelona la poeta anglesa Kim Moore, que amb el seu darrer llibre, 'All the Men I never married', repassa amb fúria, dolor i nostàlgia la mirada femenina a aquest món tan masculinitzat. 

La poesia clàssica

També hi haurà espai per recordar els clàssics, la companyia Espais Escrits, amb Marta Tricuera i Gerard Bidegain, rellegirà i interpretarà la poesia que sobre aquests temes han fet clàssics catalans com Leveroni, Roig, Riba, Maragall, Espriu, Martí i Pol, Fuster, Verdaguer, Oliver, Ferrater, Marçal.

Slam i Jam

A l’edició d’enguany es farà un Slam de traducció poètica en dues sessions. Dos poetes traduiran un mateix poema davant dels seus autors i el públic, i discutiran entre ells sobre les solucions per les quals han optat. També el festival oferirà dues sessions de Jam poètic, en les quals diversos poetes crearan en directe, davant del públic.

Poesia per als més petits

Barcelona Poesia arriba a les escoles i instituts gràcies a la proposta feta des del Consorci d'Educació: Poètiques barcelonines. El projecte consisteix a portar tres poetes a diversos centres educatius per treballar, al llarg del curs, les capacitats poètiques de l'alumnat i fer que nens i adolescents entrin en el món de la poesia i busquin la manera de fer sortir la paraula justa, o la paraula inexacta, o la paraula flotant, amb Lola Casas, Juana Dolores Romero i Raquel Santanera.

Tallers de poesia

L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès proposa cinc tastos dels recursos i les tècniques poètiques per gaudir d’una bona lectura de l'obra de poetes rellevants o per aprendre a crear textos propis, amb textos de Gabriel Ferrater, Guillem Viladot o Gemma Casamajó.

Jocs Florals

Glòria Coll Domingo ha estat la guanyadora del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2022, amb el llibre de poemes 'A través'. El lliurament del premi tindrà lloc el dilluns 16 de maig, a les 18 h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, en el marc del festival Barcelona Poesia. 

Escrit per
Meritxell Palou

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
www.barcelona.cat/barcelonapoesia/ca
Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà