Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona Poesia 2024

  • Art, Art públic
Lydia Lunch
Foto: Barcelona PoesiaLydia Lunch
Publicitat

Time Out diu

Del 15 al 22 de maig arriba la 27a edició del Barcelona Poesia. Hi haurà més de 90 activitats amb 130 participants!

El Festival Barcelona Poesia celebra la 27a edició amb una setmana llarga de recitals, concerts i performances amb noms tan destacats com Lydia Lunch, Antònia Vicens, Annemarie Ní ChurreáinAnja Golob, Abdellatif Laâbi, Joseba Sarrionandia, Raquel Santanera, Francisco Ferrer Lerín, Teresa Pascual, Raquel Lima, Perejaume i Eduard Olesti. Les estrelles del gènere líric trepitjaran del 15 al 22 de maig una vintena de llocs de la ciutat (de l'Ateneu Barcelonès al Verger del Museu Frederic Marès, passant pels Jardins de la Casa de la Misericòrdia, l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona, el Palau de la Música Catalana i algunes biblioteques i centres cívics, entre d'altres).  

El festival, que està comissariat per Maria Callís i Manuel Forcano, en aquesta ocasió es consagra a "la senzillesa, la concreció i la quotidianitat dels gestos", una idea que s'il·lustra amb fotografies de Fina Miralles. L'edició, amb 90 activitats (la majoria gratuïtes) i 130 participants, s'inaugurarà oficialment amb el pregó d'Antònia Vicens a la sala Paral·lel 62, dimecres 15 a les 19 h, tot i que l'haurà encetat mitja hora abans a la Biblioteca de Trinitat Vella Juana Dolores recitant dues poetes russes del segle XX (Marina Tsvetàieva i Anna Akhmàtova).

Festa i 'performance' inaugurals

Just després del pregó a Paral·lel 62, la festa inaugural continuarà amb Barcelona Ratafia, un espectacle dirigit per Eduard Olesti on participen Mireia Calafell, Marina de Cabo, Jordi Solà, Hug Casals, Irene Tarrés, Joan Tomàs Martínez, el mateix Olesti, Núria Martínez-Vernis, Oriol Sauleda, Núria Coromines, Frances Ribes Renshaw i Quimet Pla. Però la festa no acabarà aquí, sinó que seguirà amb, 'Rise above', la 'performance' poeticomusical de Lydia Lunch i Ian White (Gallon Drunk i Big Sexy Noise).

El dijous 16 de maig a les 18 h, al Saló de Cent de l'Ajuntament es farà l'acte de lliurament del premi de poesia Jocs Florals de Barcelona 2024 a Adrià Targa i Ramos per 'Acròpolis', i a les 19.30 h els jardins de l'Ateneu Barcelonès acolliran el recital 'Grans dames de la poesia catalana', a càrrec d'Antònia Vicens i Teresa Pascual.

Divendres 17 a les 19 h, als Jardins de la Casa de la Misericòrdia hi haurà un recital de poesia mística cristiana, jueva i musulmana per part de Teresa Forcades, Aurelio Major, Halil Bárcena i Neus Forcano; i a les 19.30 h, el subsol del MUHBA Plaça del Rei acollirà el recital '180 anys d'odes a Barcelona', en el qual participen Meritxell Sota, Berta Giraut, Jordi Vidal, Daniela Brown, Nil Martín, Joan Codina, Enric Umbert-Rexach i Laura López Granell. 

El dissabte 18, a les 12 h el MUHBA Vil·la Joana viurà una acció escènica i sonora Xevi Pujol i Xavi Lloses al voltant de l'obra de Jacint Verdaguer: 'Vull ser llençat com una escombraria'; i el mateix dia, a les 18 h, als Jardins de la Casa de la Misericòrdia Toni Gomila i Andreu Gomila recitaran, amb l'acompanyament musical d'Eduard Iniesta, en un acte titulat 'De Gomila a Gomila: Felanitx... Orígens sentimentals'.

'A mamar tots els versos!'

Diumenge, al mateix lloc, hi haurà el concert de Sandra Monfort titulat 'A mamar tots els versos!', que es farà a les 12 h, i tot seguit, una paella popular en homenatge a Vicent Andrés Estellés amb Marc Sempere, Sebastià Alzamora, Alba Camarasa, Eduard Marco i Pau Sif (aquest, com altres actes, requereixen inscripció prèvia). A les 18 h, els mateixos jardins acolliran el recital dels poetes joves Jun Komura, Jèssica Ferrer i Martí Berlanga; i a les 20 h, Laia Carbonell, Raquel Santanera i Maria Sevilla, les tres responsables de L'Horiginal, que va ser desnonat del carrer Ferlandina i ara es fa a la Deskomunal de Sants, oficiaran un recital titulat 'Barcelona Porqueria: Crònica d'una (H)expulsió'.  

Dimarts 21 de maig, a les 20 h, el Verger del Museu Frederic Marès acollirà el 'Xant de cabrota', un espectacle de "mimologies, mites i veus tradicionals del Pirineu" d'Arnau Orobitg i Arnau Obiols, i dimecres 22 tindrà lloc, al Palau de la Música Catalana, el 39è Festival de Poesia de Barcelona, amb música i direcció escènica d'Aurora Bauzà i Pere Jou, amb la participació de Francisco Ferrer Lerín, Anja Zag Golob, Abdellatif Laâbi, Raquel Santanera i Joseba Sarrionandia (aquest sí, amb una entrada de 7 euros).

NO T'HO PERDIS: Els 3 llibres que t'has de llegir aquest mes de maig

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
www.barcelona.cat/barcelonapoesia
Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà