Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Caps tallats. Símbols de poder

  • Art
Publicitat

Time Out diu

Exposició dedicada al cap trofeu i a la seva significació des de l’antiguitat fins al món contemporani.

S’hi presenten exemples arqueològics i etnogràfics de diversos museus, així com iconografia artística, audiovisuals i recursos interactius que il·lustren el fenomen arreu del món per conèixer les seves arrels i l’àmplia dimensió cultural assolida.

Durant l’edat del ferro, els ibers eren alguns dels pobles que tractaven i exhibien públicament els caps dels seus enemics vençuts, de vegades en companyia de les armes capturades, en tant que trofeus. Aquest costum ritual i la seva posada en escena reafirmaven el poder dels líders. Les col·leccions ibèriques del MAC, úniques en aquest gènere i mai exposades de manera tan àmplia, reben ara el màxim protagonisme. Els anomenats caps enclavats del poblat del Puig Castellar es mostren, alguns per primer cop, juntament amb els descoberts recentment a la ciutat ibèrica d’Ullastret. Al seu estudi s’han aplicat modernes tècniques analítiques i forenses que han culminat amb la primera reconstrucció científica del rostre d’un iber, un jove guerrer de finals del segle III AC.

Caps tallats. Símbols de poder tracta d’un concepte universal que ha tornat a l’actualitat de manera impactant tot traspassant les fronteres entre el passat i el present.

Detalls

Adreça
Preu
4,5 € (reduïda 3,5 €)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà