Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Caricatures de la Barcelona vuitcentista

  • Art, Dibuix
  • 3 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Barbes superlatives, barrets de copa alta, patilles infinites, jaquetes brodades i carregades de condecoracions... Si en sortir de veure les 51 caricatures de personatges de la Barcelona vuitcentista dibuixades pel pintor –i cantant d’òpera aficionat– Josep Parera (1828? - 1902), anant cap a casa, us topeu amb un 'hipster', compte amb confondre-us. Una cosa és el 'postureig' estètic i una altra la generació que va engrandir aquesta ciutat fins a convertir-la en allò que és ara, una capital mediterrània. Es tracta de la generació que va enderrocar les muralles, va construir l’Eixample, es va menjar les poblacions de l’entorn –Sants, Gràcia, Horta, etc.–, va emmalaltir de febre d’or, va celebrar l’Exposició Universal del 1888, i encara va tenir temps per a revoltar-se i ser bombardejada un parell de vegades.
Fruit d’aquesta Barcelona superlativa, més ben dit, fruit de la nostàlgia d’aquest període exponencial, el polític i cronista oficial de la ciutat, Joaquim Maria de Nadal i Ferrer, va adquirir, el 1929, una col·lecció d’aquareŀles que posa rostre –en caricatura, per bé que amable– als prohoms de la Barcelona vuitcentista. Una col·lecció que acaba d’ingressar, via donació, a aquesta immensa col·lecció de coŀleccions que és el Museu Frederic Marès.
Els 51 retrats estan alineats l’un al costat de l’altre, en marcs idèntics i una etiqueta a sota amb el nom del personatge. Si voleu saber-ne més, us haureu de comprar el catàleg...

Escrit per
Ricard Mas

Detalls

Adreça
Preu
4,20 € (2,40 € reduïda)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà