Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Catalonia Sacra 2024

  • Art
Basílica dels Sants Just i Pastor
Basílica dels Sants Just i PastorBasílica dels Sants Just i Pastor
Publicitat

Time Out diu

El festival prepara més d'una trentena d'activitats i Barcelona s'uneix a la programació

El festival Catalonia a Sacra celebra dotze anys i prepara més d'una trentena d'activitats des del divendres 1 de març fins al 30 de novembre, a 22 comarques de Catalunya, 1 del País Valencià i per primer cop a Andorra. Aquesta iniciativa es va crear per 10 bisbats l’any 2012 i vol donar a conèixer el patrimoni cultural de l'Església dialogant amb la generació actual a través de visites, itineraris i conferències.

L'eix temàtic d'aquest any son els campanars i consisteix en un itinerari per descobrir els campanars d'esglésies romàniques de la Vall de Boí, la Seu Vella de Lleida, la basílica dels Sants Just i Pastor de Barcelona, i les Terres de l'Ebre, amb el peculiar campanar de Poble Nou del Delta.

A més de la importància de les campanes, el festival vol donar a conèixer racons religiosos, encara desconeguts, que hi ha arreu del territori català. Per això, al programa conté un conjunt de xerrades fetes per experts que detallaran i explicaran històries dels grans referents del patrimoni d'arrel religiosa dels arquebisbats i bisbats de Catalunya. Algunes d'aquestes conferències seran davant els retaules majors de la Geltrú, del Pont d'Armentera o el de Cabacés; les visites als temples parroquials com Santa Maria i Sant Josep de Badalona i més.

La ciutat de Barcelona s'ha sumat a la programació d'aquesta iniciativa, oferint la possibilitat de visitar diversos monuments religiosos emblemàtics de la ciutat i els seus voltants. El 7 d'abril, es podrà fer una visita guiada a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, l'església més antiga de la ciutat. Durant la visita, es podrà pujar al campanar i gaudir de vistes d'altres esglésies com Santa Maria del Mar, el Pi o la Mercè. El 16 de març, s'organitzarà un itinerari per les esglésies més conegudes de Badalona, ciutat propera a Barcelona. L'itinerari inclourà la visita a l'església de Santa Maria i l'església de Sant Josep de la Providència, dos exemples destacats de l'arquitectura religiosa de la ciutat. 

La iniciativa ha preparat uns mesos amb activitats de tota mena i cadascuna amb una història darrere. L'agenda del festival amb tots els dies i localitzacions es pot trobar a la seva web.

Escrit per
Clara Clemente

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà