Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Passatge Insòlit
Passatge Insòlit

Tot el circ, música i altres propostes que podreu veure al Passatge Insòlit de Santa Coloma

La fira eixampla calendari des del setembre fins al desembre i es concentra entre el 21 i 22 d'octubre. Trobareu pallassos, circ, titelles, instal·lacions interactives, espectacles... Tota una desfilada circense amb molts espectacles gratuïts! Us encantarà

Time Out en col·laboració amb Passatge Insòlit
Publicitat

Complir la majoria d'edat sempre porta grans regals i aventures. També pel Passatge Insòlit de Santa Coloma de Gramenet, que per aquesta divuitena edició, ha muntat una festa que s'estén des del setembre i no acaba fins Nadal. I no només això, també us convida a molts dels espectacles, que seran de franc! I els que no ho són, poc li falten; podreu veure els tretze espectacles que tenen preparats per només divuit euros. El gruix de les activitats es duran a terme entre el 21 i 22 d'octubre amb els jardins de la Torre Balldovina com a epicentre.
Fa temps que tenieu ganes d'anar a una fira de cap a peus? Doncs aquesta és la vostra oportunitat! Podreu pujar a atraccions, jugar a jocs d'habilitat, veure espectacles a peu de carrer o sota instal·lacions de teatre o circenses. Tota una immersió al món de les arts del carrer, amb música, altres arts escèniques, instal·lacions i amb una clara predilecció per les 'arts del firaire'. Us apunteu a aquesta aventura amb regust de circ? Us expliquem en 5 punts les claus de la programació! Benvinguts al Passatge Insòlit...

El full de ruta
Passatge Insòlit I Dia de pesca

1. El full de ruta

El tret de sortida del festival ve de la mà de la Festa Major de Santa Coloma de Gramenet per vuitè any, sota la marca 'Uau!', amb una programació familiar i de carrer, escampada per varies places de Santa Coloma.
A l'octubre arriba la cèl·lula mare: l'anomenat Passatge Insòlit, el festival dedicat a les arts del firaire. Gran part de la programació se celebrarà als jardins de la Torre Balldovina i a la Plaça Pau Casals, tot i que l'acte inaugural tindrà lloc al Teatre Sagarra. Per celebrar el 18è aniversari a cor què vols, el festival s'inaugurarà deu dies abans del cap de setmana on hi ha el gruix de l'activitat. I durant els deu dies posteriors hi haurà un seguit d'activitats encara per desvetllar! Estigueu atents a la pàgina web, per veure a quines sorpreses us voleu apuntar.

I a finals de desembre, la fira es vesteix de Nadal amb la segona edició del Passatge d'Hivern, la més jove de les tres propostes.
Entre espectacle i paradeta, trobareu, a més, un munt de stands 'foodies' per poder saciar la gana i la set. Una fira que us omplirà molt més que l'ànima!

Vocació internacional
Passatge Insòlit I Antípodi

2. Vocació internacional

Aquest any, des d'Itàlia arriben els Teatri Mobili, una col·laboració de Girovago e Rondella amb la Compagnia Dromosofista que desemboca en una proposta teatral nòmada amb dos espectacles de titelles contemporanis per a tots els públics: 'Antípodi' i 'Manoviva'.
'Antípodi' és un joc d'ombres d'homes que us transportarà, a través d'un viatge oníric, a les vostres pròpies antípodes. En canvi, a 'Manoviva', les mans dels actors es transformaran en personetes en miniatura, acompanyats de tot un món de persones que també es dediquen al món del circ.
De França, es cola la companyia Papierthéâtre, que recupera per a l'escena contemporània els antics teatrets de paper amb 'Un Robinson', que explica la història de la vida plena d'esdeveniments d'un jove anglès que només té una passió: el mar.
I França apareixerà per segon cop amb la companyia Dynamogène, amb Monsieur Culbuto, un personatge mig humà, mig joguina que vagarà pels carrers i que és tan desequilibrat com entranyable.

Circ i pallassos
Passatge Insòlit I Ambulant I Juan Vicent

3. Circ i pallassos

Us agrada la romàntica decadència dels circs antics? La Fam, una companya de València s'encarrega d'inaugurar el festival amb un espectacle de circ, 'Ambulant', que vol ser un homenatge als circs clàssics de principis del segle XX, i que fa un retrat poètic al seu nom: gira al voltant de la idea del viatge enlloc. 'Zloty', de la companyia de Pau Palaus, també farà una il·lustració més melodramàtica d'un circ amb regust clàssic: un músic i un pallasso que perden la seva companyia i intenten refer-se, inseparables de la seva professió.
D'Andalusia arriba Ymedio Teatro, amb un espectacle de clown i titelles tipus clown, sense paraules, però ple de missatges que interpel·laran la vostra identitat i relació amb els altres.

Fira clàssica
Passatge Insòlit I Mama Calypso

4. Fira clàssica

Sota aquest paraigua, amb propostes més contemporànies i artístiques, repeteixen dos espectacles plens d'imaginació. 'Dia de Pesca', de l'Avalot, és una atracció convertida en show: els participants han de demostrar les seves habilitats com a pescaires. Qui guanyarà? El que més pesca? Potser no...
D'altra banda, la roda d'Antigua&Barbuda, de Tingalya, es convertirà en un escenari ple de vida i personatges curiosos, inspirats en el món de Jean Tinguely, amb una atracció com a epicentre de la història: una roda on els infants estan suspesos en unes cistelles molt particulars i els acompanyants són la peça motora de l'atracció.
TCom a tancament de l'acte inaugural del dia 11, trobareu l'espectacle 'L'últim intent' de Mama Calypso, una tragicomèdia musical sobre una banda de 'boomers' cansats de no triomfar que decideixen convertir el seu concert de sempre en un espectacle modern, que repetiran fins a l'infinit!
I, com a últim regal, per celebrar els 18 anys, Passatge Insòlit s'alia amb L'Avalot per retre homenatge a un clàssic del terror i del cinema mut fent una proposta escènica i musical al seu voltant: 'Nosferatu revisitat'. Espectacles surrealistes que faran volar la vostra imaginació!

Instal·lacions
Passatge Insòlit I Orkestrònia

5. Instal·lacions

Voleu ser els protagonistes de la festa? Manipular vosaltres els titelles? Ser els músics principals? Podreu deixar-vos caure pel Giravolta de Galiot Teatre, un carrusel d'època enmig de la plaça, per asseure-us i manipular els titelles, donant vida a les històries que volen explicar. Voleu fer música amb material reciclat? Doncs a Orkestrònia de la companyia La Cresta podreu fer-ho de dos en dos, amb auriculars, per ser presents davant la vostra pròpia obra.
Ja us heu decidit per quin espectacle començareu?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat