Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Maurizio Cattelan
Maurizio Cattelan

Dart 2017: Festival de cine documental d'art contemporani

Els cines Girona acullen la primera edició d'un festival on es projecten documentals d'artistes com Julian Schnabel, Maurizio Cattelan i Leonora Carrington

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

Del 30 de novembre al 3 de desembre se celebra la primera edició de Dart, el primer festival de cinema documental d'Espanya dedicat a les arts visuals. Dart, que se celebrarà als Cinemes Girona programa 10 documentals sobre la vida dels artistes, els processos de creació, la investigació i les històries que hi ha darrere dels seus treballs. El festival pretén apropar l'art contemporani al gran públic a través del cinema.

Mapplethorpe, look at the picture

Es va estrenar al festival de Sundance l’any 2016, on s’anunciava com el primer documental de llarga durada sobre el controvertit fotògraf de Queens, des que va morir de sida el 1989. Ara, per fi, tindrem l’ocasió de veure’l en pantalla gran. La cinta aplega el testimoni de familiars, amics i amants que comparteixen anècdotes i records davant la càmera. El seu relat ens proporciona una visió íntima i propera d’algunes de les imatges icòniques de l’artista, dotades d’una eròtica que atrapa i un estilitzadíssim blanc i negre.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat