Donació Antonio Gallardo Ballart. Noves obres mestres per al museu

Art, Pintura

Time Out diu

Una vintena d'obres de la Col·lecció Antonio Gallardo Ballart ha ingressat al museu gràcies a un acord del col·leccionista amb el museu i els departaments d’Economia i Coneixement i de Cultura de la Generalitat. Es tracta d’un dels ingressos més importants de la història del museu pel que fa les seves col·leccions medievals.
 
La Generalitat ha acceptat la donació d’una part de la col·lecció d’obres d’art del gòtic i el romànic del senyor Antonio Gallardo Ballart, com a pagament d'impostos, i les ha cedit al Museu Nacional d’Art de Catalunya, perquè les mostri al públic. Amb aquesta incorporació, el museu es confirma com un dels que té una de les millors col·leccions del món en art gòtic i romànic.
 
És una sèrie excepcional, equilibrada i acurada d’obres que daten dels segles XII al XVI i abasten un ventall cronològic que ens porta des de la plenitud del romànic fins al Renaixement, on excel·leixen alguns dels noms més celebrats de la pintura gòtica catalana. Amb tot, el marc històric i geogràfic arriba a altres territoris de la península Ibèrica, com ara Aragó, Castella, Lleó o, fins i tot, Andalusia.
 
Entre els noms que s’incorporen a la col·lecció d’art medieval destaquen artistes clau dels segles XIV i XV, com ara els Serra, Lluís Borrassà o Bernat Martorell, Martín Bernat o Nicolás Francés. Pel que fa a l'art romànic, esmentem fragments de pintura mural procedents de monuments de Catalunya i Castella, tots datats als segles XII i XIII, que suposen un complement molt valuós per a la col·lecció del museu.

Detalls

També t'agradarà