Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Durer, mestre del Renaixement

  • Art
  1. Malenconia I (1514)
    © Albrecht Dürer
  2. 'San Cristoforo', 1511
    © Albrecht Durer
Publicitat

Time Out diu

Una setantena de gravats de Durer, mestre del Renaixement alemany, s'exposen a Barcelona en una mostra que abraça tres espais del Gòtic. D'una banda descobreixen l'artista, gran dibuixant i gravador que va apropar-se a totes les temàtiques: escenes religioses, mitològiques, retrats i també crònica social i política. De l'altra, ens situen a l'època i recorden el paper dels banquers –com Jakob Fugger, el Mèdici d'Ausburg– i l'església en la construcció d'una primera Europa.

Entre les peces, propietat d'una col·leccionista italiana, destaca l'estampa en vint fulls on es representa el Gran Carro Triomfal de Maximilià, i també la Malencionia, un treball en burí referenciat a l'obra de Subirachs, a la façana de la Passió de la Sagrada Família. De la sèrie dedicada a la vida de la Verge, no passeu de llarg de la imatge de la Verge sobre la lluna creixent. Durer comerciava amb aquestes estampes on evidenciava un domini absolut del dibuix: ara encara gaudim de les seves anatomies i ropatges, de l'arquitectura i paisatges que recreava.

L'expo té lloc simultàniament al Reial Cercle Artístic (de 10 a 22 h) i a la Catedral i el Museu Diocesà (gener i febrer, de 10 a 19 h; de març a maig, de 10 a 19.45 h).

Detalls

Adreça
Preu
10 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà