Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Enric Majoral. La joia expandida

  • Art, Joies
  1. Enric Majoral
    Disseny HubEnric Majoral
  2. Enric Majoral
    Disseny HubEnric Majoral
Publicitat

Time Out diu

Les joies d'Enric Majoral s'exposen al Disseny Hub de Barcelona

Les joies d’Enric Majoral expliquen una història: la d’algú que va fugir a Formentera, fascinat pel patrimoni tradicional i natural de l’illa, i allà va començar a experimentar amb l’orfebreria. Ara, moltes de les joies úniques de Majoral, creades des de la intuïció i l’observació de la natura, seran exposades en aquesta mostra del Disseny Hub.

Enric Majoral i la seva companya Dolors Ballester van instal·lar-se a La Mola, la zona més muntanyosa de Formentera, on van començar un projecte vital i familiar. També a La Mola, Majoral va obrir el seu primer taller on venia les joies de manera directa al públic. Inspirant-se en les formes naturals i en els valors ancestrals que s'intuïen a l’illa, creava joies tot improvisant i experimentant amb diversos materials. D’aquest taller encara en conserven l’essènia les botigues de joies Majoral, que van popularitzar la joieria contemporània entre un públic que valorava les joies Majoral perquè representaven un altre llenguatge, un estil més juganer i actual.

La mostra ‘Majoral. La joia expandida’ aborda qüestions amb els noms que l’artista posava a les joies, la relació de les peces amb el paisatge o la importància de la improvisació i dels materials emprats. L’exposició vol donar a conèixer la filosofia d’Enric Majoral, segons la qual una joia no està completa fins que no habita un cos humà. Al final de l’exposició, el visitant podrà gaudir de L’Aiguador (2019 -2020), una joia monumental feta d’estructures de plata pintada que es multipliquen caient del sostre. 

Detalls

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà