Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Robert F. Kennedy Funeral Train – The People’s View
Foto: Theodore Jack

Entre el gest i el punt de vista a la Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani

‘Trencar una nou’ de Lúa Coderch i ‘Robert F. Kennedy Funeral Train – The People’s View’ de Rein Jelle Terpstra són les dues exposicions que ompliran el Centre d’Art Contemporani els següents mesos. Us donem motius per gaudir-les!

Time Out en col·laboració amb Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona
Publicitat

Quins significats hi ha darrere de gestos tan quotidians com consolar un nadó? Com va retratar la societat grans moments històrics els primers anys de tenir càmeres pròpies? La Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona us convida a trobar les vostres pròpies respostes a aquestes dues qüestions a través de les dues noves exposicions dels següents mesos.
Per una banda, per diferents plantes del Centre d'Art Contemporani trobareu 'Trencar una nou' de Lúa Coderch: la primera gran exposició monogràfica a nivell institucional a Catalunya de l'artista. Proposa un exercici d'immersió fílmica que captarà la vostra atenció.
I per l'altra banda, 'Robert F. Kennedy Funeral Train – The People’s View' de Rein Jelle Terpstra: una mostra de la investigació de l'artista que recopila diversos punts de vista gràfics de com la societat va viure el trajecte del tren fúnebre que va transportar Robert F. Kennedy.
Continueu llegint perquè us expliquem més d'aquestes exposicions!

'Trencar una nou'
Foto: Adrià Sunyol Estadella

'Trencar una nou'

Trencar una nou és un gest aparentment insignificant, però darrere d'ell hi ha unes expectatives i, especialment, un desenllaç. Seguint la idea de petits esdeveniments que, com aquest, ens obren la porta a un lloc i moviment amb el qual reparar les costures de la nostra vida en comú, Lúa Coderch presenta una exposició que s'estendrà per l'espai de Fabra i Coats. Serà la primera gran exposició monogràfica de l'artista a nivell institucional a Catalunya, creada específicament per a l'ocasió i es podrà veure fins al 8 de gener del 2023. En ella Coderch ens proposa una immersió fílmica a través de diferents escenes que es despleguen per tres plantes del centre i una sèrie de dispositius que capturen la nostra atenció i que permeten que creem els nostres propis relats.
A la primera planta, trobarem una gran cortina que és la pel·lícula 'Film' deconstruïda perquè muntem la nostra pròpia història a mesura que recorrem la instal·lació. A la segona ens espera una col·lecció d’escultures que connecten amb Film i ens involucren perquè aportem nous significats al recorregut que hem imaginat. I a la tercera, a través de peces audiovisuals i sonores, podrem explorar gestos tan simples com tancar una porta o consolar un nadó.
Visiteu 'Trencar una nou' i descobriu el ventall de paisatges mentals que sou capaços de crear!

'Robert F. Kennedy Funeral Train – The People’s View'
Foto: William F. Wisnom

'Robert F. Kennedy Funeral Train – The People’s View'

El 8 de juny de 1968, el taüt de l’assassinat Robert F. Kennedy va ser transportat en un tren fúnebre des de la ciutat de Nova York fins a Washington D. C. Més d'un milió de persones es van concentrar al voltant d'aquest trajecte mentre eren retratats pel fotògraf Paul Fusco, qui viatjava dins del tren. Quan el llibre d'aquest reportatge va caure en mans de Rein Jelle Terpstra, va adonar-se que moltes d'aquestes persones també van retratar aquest moment històric amb les seves pròpies càmeres, a banda i banda de les vies del tren. On són aquests punts de vista?
Després d'any d'investigació i encara com a projecte obert, l'artista ens presenta fins al 16 d'octubre d'aquest any 'Robert F. Kennedy Funeral Train – The People’s View': amb una mica més de 200 fotografies i una dotzena de pel·lícules casolanes que permeten construir part de la nostra història des de multitud de visions i com a realitat paral·lela a allò que van mostrar els mitjans.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat