'BANKSY. The Art of Protest'
Foto: Disseny Hub Barcelona

6 raons per veure l'exposició 'BANKSY. The Art of Protest' al Disseny Hub Barcelona

La gran mostra internacional d'un dels artistes més misteriosos de tots els temps ha arribat a la ciutat amb més de 70 obres, un espai audiovisual immersiu que us fliparà i molta protesta. Descobriu-ho tot!

Time Out en col·laboració amb Sold Out
Publicitat

No cal ser un expert en art ni haver trepitjat mai un museu o galeria per conèixer Banksy. És curiós reflexionar i descobrir que un artista com ell, des de l'anonimat, ha estat capaç de fer entrar l'art de carrer als museus; de fer ombra, sense rostre, a grans noms de l'art; i de denunciar grans temàtiques polítiques amb traçats i pintures aparentment simples. Per tot això (i més) Banksy és un dels grans referents de l'art modern i la seva exposició 'BANKSY. The Art of Protest' és una cita imperdible per descobrir-lo i enamorar-s'hi.
El Disseny Hub Barcelona acull aquests dies una gran mostra monogràfica de l'artista en què podreu contemplar col·leccions privades d'arreu del món. És una oportunitat per veure Banksy com mai l'havíeu vist abans i, fins i tot, de descobrir-ne peces que mai han estat mostrades al públic.
A través de més de 70 peces originals, dues obres de grans dimensions, una experiència immersiva, fotografies originals i moltes sorpreses que us esperen podreu endinsar-vos en l'art protesta de l'artista anònim i emprendre un viatge per la seva llarga, conflictiva i sempre noticiable trajectòria.
Hi ha molts motius per fer-ho i a continuació us els resumim en 6!

1. Fotografiareu més de 70 peces

En diversos formats, mides i significats, l'exposició recopila més de 70 peces originals de Banksy entre les quals trobareu aquelles més conegudes i moltes altres que serà la primera vegada que veieu. I és que una part important de la mostra està constituïda per obres inèdites i exclusives de l'exposició. Top!
Entre les peces que hi trobareu hi ha clàssics com 'Nena amb globus', de la qual podreu conèixer la història que s'amaga al seu darrere i la importància i influència que ha tingut en el món de l'art. També destaquen obres com 'Lenin en patins', en què Banksy va vincular el comunisme i el capitalisme a través del líder i uns patins Nike, o un gran racó sobre 'Dismaland', el parc d'atraccions decadent i macabre que Banksy va crear al sud d'Anglaterra.

2. Veureu dues grans peces originals

De l'1 al 10, quant us encantaria veure una peça de Banksy en la seva versió i grandària original?
Sentiu-vos ben afortunats perquè, de manera extraordinària, en aquesta exposició es presentaran dues peces originals i de gran escala que es trobaven ubicades sobre parets d'edificis de Londres i de Los Ángeles.
Es tracta de dues obres molt reconegudes: 'Pissing Guard' i 'Out of Bed Rat'. Segurament, dues de les més populars i reconeixibles arreu del món.
Estaran instal·lades al vestíbul del Museu perquè tothom que hi passi, entri o no a l'exposició, pugui contemplar-les.

3. Gaudireu d'un viatge multisensorial

Un dels atractius de l'exposició i que ben segur us al·lucinarà és el seu espai audiovisual immersiu. Es tracta d'una proposta nova i espectacular en què emprendreu un viatge multisensorial per la trajectòria artística de Banksy així com una experiència de realitat virtual i un reportatge fotogràfic que mostra el treball de l'artista a través de diversos carrers de tot el món.
És una experiència completa que us mostrarà d'una manera animada, entretinguda i sorprenent la gran aportació de Banksy a l'art modern. Poseu-vos les ulleres i deixeu-vos portar!

4. Maridareu art i política

En Banksy, hi ha alguna obra que no sigui política?
Globalització, consumisme, guerra, poder, religió, discriminació racial, lluita de classes, canvi climàtic... En Banksy totes les obres, encara que potser no ho semblin en un primer moment, tenen un rerefons polític, de protesta i de reflexió.
El seu conjunt artístic representa un reflex dels problemes que el món pateix avui i des de fa anys. És una mirada atrevida, provocadora i humorística a grans problemàtiques mundials que, amb dibuixos simples i directes, ens fan entendre les dificultats del món en què vivim.
Un art que va contra les regles i rebutja el sistema.

5. Coneixereu un gran conegut de Banksy

Banksy estarà present amb les seves obres, però un dels seus amics ben propers, també.
Es tracta de Steve Lazarides, amic, fotògraf personal i primer agent de l'artista, que ha cedit més d'una vintena de les seves fotografies per tal de complementar, encara més, l'exposició.
Després de més de 10 anys treballant amb Banksy, el fotògraf ha acumulat un gran arxiu fotogràfic que traça la vida artística de l'artista i ara tindreu oportunitat de veure'l en primera persona.

6. Entrareu al taller de Banksy

Sou d'aquells que quan penseu en un artista no només us desperta curiositat la seva obra sinó també la seva manera de treballar?
Doncs ara podreu descobrir com (i on) treballa Banksy: l'exposició també incorpora una recreació de l'estudi de l'artista, dissenyat a partir de fotos de Lazarides i de la seva entrevista en el documental 'Exit Throught the Gift Shop'.
Ben al costat, hi trobareu una altra instal·lació multimèdia sobre els càmeres de videovigilància com a reflexió al gran control al qual estem sotmesos per part dels governs i les grans corporacions. Una temàtica recorrent en Banksy!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat