Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Exposicions imprescindibles a Barcelona la tardor-hivern de 2020

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

'Art i mite. Els déus del Prado'
Foto: Museo Nacional del Prado 'Art i mite. Els déus del Prado'

Exposicions imprescindibles a Barcelona la tardor-hivern de 2020

Les principals cites artístiques de la ciutat als museus i les galeries

Per Eugènia Sendra
Advertising

És un any estrany i ens hem endinsat a la tardor amb una barreja de prudència i ganes, desitjant que l'activitat artística es pugui mantenir i que arribin les exposicions que es van haver d'ajornar en el pitjor moment de la crisi sanitària. Algunes ja us donen la benvinguda al nou curs, no us les perdeu!

NO T'HO PERDIS: les galeries també us esperen

'Negre i groc. Llapis i pastel III' (1953), d'Antoni Tàpies. Col·lecció particular
'Negre i groc. Llapis i pastel III' (1953), d'Antoni Tàpies. Col·lecció particular
Foto: Fundació Antoni Tàpies

Tàpies als 30

Art Fundació Antoni Tàpies, Dreta de l'Eixample

La Fundació Tàpies celebra el 30è aniversari amb una mostra que viatja en el temps fins a la dècada del 1953 (i fins l'any 1963), quan Tàpies estava a la trentena i a punt d'assolir la maduresa amb les pintures matèriques. També van ser anys de primers les exposicions (l'artista començaria a treballar amb Martha Jackson el 1953) i de premis. La mostra aplega obres procedents de la família, préstecs de museus i de col·leccions particulars, i la tria fa relluir obres poc conegudes pel gran públic que corresponen a aquest moment vital de Tàpies.

Exposició 'Modernisme, cap a la cultura de la ciutat'
Exposició 'Modernisme, cap a la cultura de la ciutat'
Foto: Ajuntament de Barcelona

Modernisme, cap a la cultura del disseny

Art Disseny Museu del Disseny de Barcelona, El Parc i la Llacuna del Poblenou

L’exposició 'Modernisme, cap a la cultura del disseny' és una relectura del modernisme des del disseny tot redescobrint les arts decoratives i aplicades a mig camí entre l’artesania i la indústria que brillarien a finals del segle XIX i principis del XX. La mostra traça una cronologia entre modernisme i noucentisme, vinculant el moviment que a Europa va ser anomenat art-déco amb la tradició autòctona, un moviment de tornada a l’arrel mediterrània que també duran a terme moviments com el GATCPAC. Llums, peces d’orfebreria, elements decoratius, rajoles i documents –a més d’algunes peces inèdites de Gaudí– es despleguen en aquesta mostra que té un caràcter semipermanent.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising