Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les millors exposicions de fotografia que hi ha ara a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Claudia Andujar
Foto: Claudia Andujar

Les millors exposicions de fotografia que hi ha ara a Barcelona

Les millors cites per descobrir artistes de referència i els nous talents de la fotografia

Advertising

La fotografia ens atrapa en les seves moltes variants: des del fotoperiodisme –lligat al vessant més social– a la fotografia històrica –que documenta el pas del temps–, passant per la pràctica més artística i experimental. En aquestes exposicions hi trobarem grans noms de la disciplina, locals i internacionals, en centres que s'hi dediquen exclusivament, però també en museus i galeries que aposten pel vuitè art.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Claudia Andujar
Claudia Andujar
Foto: Claudia Andujar

Claudia Andujar

Què fer Exposicions Centre Kbr. Fundació Mapfre,

Després d’inaugurar l’espai amb les exposicions dedicades a Bill Brandt i Paul Strand, el nou centre KBr de la Fundación MAPFRE presenta la mostra més gran que s'ha dedicat mai a la fotògrafa brasilera Claudia Andujar (Neuchâtel, Suïssa, 1931), la qual, durant cinc dècades, ha documentat els ianomami, un dels pobles amazònics més amenaçats. L’exposició inclou prop de 200 fotografies entre les quals les de la seva primera etapa, fetes a les dècades dels 60 i 70 del segle XX.

Alguna direcció
Alguna direcció
Foto: Violeta Mayoral

Alguna direcció

Què fer Exposicions Fundació Joan Miró, Sants - Montjuïc

Exposició fotogràfica de Violeta Mayoral, nascuda a Almeria el 1988. El fet d’haver crescut al desert de Tabernas condiciona una mirada singular en què les formes es fonen i es dilueixen amb l’horitzó i el paisatge, tot esborrant-ne els límits i difuminant-ne els contorns. Una bellesa freda que se sol ambientar en paratges indòmits, quan la llum minva, al capvespre, o amb el cel entelat, que ens interpel·la per parlar-nos de la pròpia fragilitat.

Advertising
Foto Colectania acull l'exposició de fotografia 'Basat en històries reals'
Foto Colectania acull l'exposició de fotografia 'Basat en històries reals'
Foto: Cristina De Middel / Magnum Photos

Basat en històries reals

Art Fotografia Foto Colectania,

La nova exposició de Foto Colectania recull més d’un centenar de peces del fons de la seva col·lecció on el punt de partida és la història darrere de cada foto. La mostra s’estructura en quatre temàtiques: 'Àlbum personal', on trobem la mirada íntima dels fotògrafs cap al seu entorn més pròxim; 'L’altra història de les fotografies', la part més important, amb fotos dels grans artistes espanyols i on, amb els textos que les acompanyen, l’espectador entendrà millor les situacions i persones que hi retraten; 'Paisatges reales vs Paisatges imaginats', on els límits que separen el fet real del que és imaginari es presenten difusos a consciència, i 'Històries construïdes', amb un recull de fotos on l’autor/a intervé d’alguna manera.

'Hermitage. El patrimoni salvat'
'Hermitage. El patrimoni salvat'
'Hermitage. El patrimoni salvat'

Hermitage. El patrimoni salvat

Què fer Exposicions

Durant el llarg setge de Leningrad, més d’un milió d’obres de l’Hermitage van ser evacuades per tal de protegir-les del saqueig o la destrucció. Ara, la Casa de Rússia ens acosta a aquell període amb una exposició multimèdia, amb més de cent peces (fotografies, dibuixos i aquarel·les) cedides pel museu. Un acte heroic del personal de l’Hermitage destinat a salvar la cultura de la barbàrie.

Advertising
So lazy. Elogi del malbaratament
So lazy. Elogi del malbaratament
Foto: Xavier Ribas, Caixafòrum

So lazy. Elogi del malbaratament

Art Dibuix CaixaForum, La Font de la Guatlla

“No hi ha art sense mandra”, diu l’artista croat Mladen Stilinović a Praise of laziness. Sota premisses com aquesta i les idees de Georges Bataille sobre la despesa i el malbaratament, neix una mostra que aplega pintura, fotografia, instal·lació, vídeo i escultura d’artistes com ara Priscila Fernandes, Ángela Ferreira, Alberto Gil Cásedas, Sharon Lockhart, Agnes Martin, Aernout Mik, Agustín Parejo School i Xavier Ribas, entre d’altres.

Recomanat

    També t'agradarà

      També t'agradarà

        Advertising