Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Exposicions de fotografia a Barcelona
Els Beatles a l'exposició Barcelona memòria fotogràfica
Foto: Joana Biarnés

Exposicions de fotografia a Barcelona

Les millors cites per descobrir artistes de referència i els nous talents de la fotografia

Advertising

La fotografia ens atrapa en les seves moltes variants: des del fotoperiodisme –lligat al vessant més social– a la fotografia històrica –que documenta el pas del temps–, passant per la pràctica més artística i experimental. En aquestes exposicions hi trobarem grans noms de la disciplina, locals i internacionals, en centres que s'hi dediquen exclusivament però també en museus i galeries que aposten pel vuitè art.

NO T'HO PERDIS: Exposicions imprescindibles a Barcelona la tardor-hivern de 2020

El World Press Photo 2020 torna al CCCB a partir del 14 de novembre
El World Press Photo 2020 torna al CCCB a partir del 14 de novembre
Foto: Yasuyoshi Chiba

1. World Press Photo 2020

Museus i institucions Art i disseny CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, El Raval

L'exposició de fotografia més reconeguda del món torna de nou a Barcelona. En aquesta setzena edició, exposada entre el 14 de novembre i el 18 de desembre, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) reunirà les fotografies i peces multimèdia guardonades pel jurat del World Press Photo. En la que serà la setzena edició, el World Press Photo d'enguany ha premiat a tres fotògrafs espanyols: els barcelonins Ricard García Vilanova i Ramon Espinosa i el sevillà Antonio Pizarro Rodríguez.

Exposició Bill Brandt / Centre de fotografia Kbr - Fundació MAPFRE
Exposició Bill Brandt / Centre de fotografia Kbr - Fundació MAPFRE
FOTO: Marc Andreu / Time Out Barcelona

2. Bill Brandt

Art Fotografia Centre Kbr. Fundació Mapfre,

Obre el Centre de Fotografia KBr Fundación MAPFRE al Port Olímpic i ho fa amb l’obra de Bill Brandt, amb 200 imatges de cinc dècades de treball d’un dels referents de la fotografia moderna. Aprenent de Man Ray i mirant Brassaï, Brandt retrata la societat britànica de mitjan segle XX; també conegut pels seus nus i paisatges. En una segona mostra es presenta per primera vegada la col·lecció de Paul Strand de la Fundación Mapfre. 

Advertising
Exposició immersiva Barcelona memòria fotogràfica
Exposició immersiva Barcelona memòria fotogràfica
Foto: Colita

3. Barcelona memòria fotogràfica

Art Fotografia Ideal. Centre d'Arts Digitals, Barcelona

Barcelona memòria fotogràfica és molt més que una exposició de fotografia. És una experiència immersiva basada en més d’un centenar de fotografies fetes pels millors artistes catalans –Català-Roca, Colita, Pomés, Biarnés, Miserachs i Maspons. De la seva mà viatjarem a la Barcelona dels anys 50 i 60 alhora que es fa un homenatge a la fotografia analògica. L’experiència amb ulleres de realitat virtual us permetrà entrar dins d’algunes de les fotos de la mostra.

Foto Colectania acull l'exposició de fotografia 'Basat en històries reals'
Foto Colectania acull l'exposició de fotografia 'Basat en històries reals'
Foto: Cristina De Middel / Magnum Photos

4. Basat en històries reals

Art Fotografia Foto Colectania,

La nova exposició de Foto Colectania recull més d’un centenar de peces del fons de la seva col·lecció on el punt de partida és la història darrere de cada foto. La mostra s’estructura en quatre temàtiques: 'Àlbum personal', on trobem la mirada íntima dels fotògrafs cap al seu entorn més pròxim; 'L’altra història de les fotografies', la part més important, amb fotos dels grans artistes espanyols i on, amb els textos que les acompanyen, l’espectador entendrà millor les situacions i persones que hi retraten; 'Paisatges reales vs Paisatges imaginats', on els límits que separen el fet real del que és imaginari es presenten difusos a consciència, i 'Històries construïdes', amb un recull de fotos on l’autor/a intervé d’alguna manera.

Advertising
Projectes (1983-2020) s'exposa a La Virreina Centre de la Imatge
Projectes (1983-2020) s'exposa a La Virreina Centre de la Imatge
Foto: Manolo Laguillo

5. Projectes (1983-2020)

Art Fotografia Virreina Centre de la Imatge, El Raval

Manolo Laguillo és un dels fotògrafs clau dins del documentalisme urbà, que ha treballat sobretot a territori espanyol en les últimes quatre dècades. Ha retratat les perifèries de Barcelona així com la transformació de la ciutat anterior i posterior als Jocs Olímpics, però també ha posat la seva mirada sobre ciutats com Mèxic, Nova York, Berlín, Porto i Madrid, entre altres. Projectes (1983-2020) reuneix 205 fotografies ordenades en 27 sèries –deu d’inèdites– que van des del 1983, amb el conjunt que va dedicar a les inundacions de Bilbao, fins al 2020, a partir dels reportatges sobre la central nuclear de Zorita (Guadalajara) i la ciutat de Trieste. També s’hi exposa Barcelona Abril 2020, un projecte dut a terme durant el confinament i que es mostra per primera vegada a La Virreina Centre de la Imatge.

Festival Panoràmic
Festival Panoràmic
Foto: Ricardo Muñoz

6. Festival Panoràmic

Art Fotografia Diversos Espais,

L’edició d’enguany del Festival Panoràmic, de fotografia, cinema i molt més, tractarà el concepte d’extimitat, posant el focus en les intimitats que deixen de ser secretes i privades i es converteixen en públiques. El festival es fa, principalment, a Granollers, però també s’expandeix fins a Barcelona, on s’hi han programat quatre exposicions: ‘La nua vida’, d’Antonie d’Agata a l’Arts Santa Mònica; la mostra col·lectiva ‘L’altre ubic. Migracions del cos fragmentat’, també a l’Arts Santa Mònica; ‘The users’, de Kurt Caviezel, a la Fundació Foto Colectania, i ‘I made them run away’, de Martina Zanin a Grisart.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising