Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Beautiful Agony
Joan Fontcuberta i Pilar RosadoBeautiful Agony

Les millors exposicions de fotografia que hi ha ara a Barcelona

Les millors cites per descobrir artistes de referència i els nous talents de la fotografia

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

La fotografia ens atrapa en les seves moltes variants: des del fotoperiodisme –lligat al vessant més social– a la fotografia històrica –que documenta el pas del temps–, passant per la pràctica més artística i experimental. En aquestes exposicions hi trobarem grans noms de la disciplina, locals i internacionals, en centres que s'hi dediquen exclusivament, però també en museus i galeries que aposten pel vuitè art.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

 • Art
 • Fotografia

Paolo Gasparini és el fotògraf que millor ha retratat les tensions i les contradiccions culturals del continent sud-americà. Italià de naixement, l’artista ha viscut entre Caracas, Trieste, L’Havana i Ciutat de Mèxic i la seva obra ens permet entendre no només les diferències entre Europa i el continent llatinoamericà, sinó les diversitats que ofereix aquest últim, des de Mèxic fins al sud dels Andes. L’exposició és un recorregut per la trajectòria de l’artista a través d’imatges que transmeten la dura realitat social de llatinoamèrica i el seu llenguatge visual únic. 

 • Art
 • Fotografia
 • El Raval

Guido Guidi es una figura clave en la renovación de la fotografía de los años sesenta. Sus imágenes reflexionan sobre el paisaje, el urbanismo y la arquitectura. Esta exposición reúne más de doscientas cincuenta fotografías que recorren su trayectoria, que cuestiona los lugares comunes y tradicionales en los que acostumbramos a mirar mediante el uso encuadres inusuales y poniendo el foco en zonas imprevistas o anodinas.

Publicitat
 • Art
 • Fotografia
 • Sant Martí

Quins monstres s’amaguen en la tecnologia, el llenguatge i la política? A mig camí entre la fotografia com a memòria i les imatges generades per la intel·ligència artificial, la fotografia de Joan Fontcuberta s’aventura a explorar els conflictes i les violències del nostre temps. La Fundació Vila Casas presenta mitja dotzena de projectes recents de l’artista que demostren que la fotografia és molt més que una representació de la realitat.

 • Art
 • Fotografia

Després del seu primer any d’activitat, el KBr innaugura l’exposició KBr Flama 21. La mostra vol ser un pont entre l'àmbit acadèmic i la vida professional dels fotògrafs i per això ha estat creada en col·laboració amb entitats de Barcelona compromeses amb els estudis de fotografia: Grisart, Idep Barcelona, IEFC i Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona. En aquesta primera edició de 2021, les quatre fotògrafes seleccionades han estat Laura Gálvez-Rhein (Frankfurt de l'Main, 1998), Blanca Munt (Barcelona, 1997), Gael de el Riu (Barcelona, 1990) i Gunnlod Jóna Rúnarsdóttir (Reykjavík, 1992) . Els seus projectes van ser escollits a través d'un procés de visionat a càrrec dels següents professionals vinculats a la fotografia: Marta Gili, Sergio Mah, Ramon Reverté i Arianna Rinaldo

 

Publicitat
 • Museus i institucions
 • Història
 • Sants - Montjuïc

Quan va esclatar la Guerra Civil Espanyola, les esglésies cremaven i no només estaven en joc les vides de persones: l’art també corria el risc de ser destruït. Aquesta exposició del MNAC narra el viatge d’obres d’art de tota mena (des del romànic fins a Picasso) que es va dur a terme per salvar l’art català de la destrucció de la guerra. Les obres van ser amagades, classificades, ordenades, restaurades i desplaçades a llocs segurs per assegurar que sobreviurien. 

A l’exposició ‘Museu en perill! Salvaguarda i endreça de l’art català durant la guerra civil’ s’hi poden veure algunes de les peces que van viatjar per tot Catalunya fins a arribar a França, i que van sobreviure gràcies a la implicació de personatges com Joaquim Folch i Torres, una figura imprescindible per a comprendre tot el sistema museístic i patrimonial català, que després va ser depurat pel Feixisme. 

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat