Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Exposicions de fotografia a Barcelona

Exposicions de fotografia a Barcelona

Les millors cites per descobrir artistes de referència i els nous talents fotogràfics

Chema Madoz
Chema Madoz
Advertising

A Barcelona es programen tota mena d'exposicions i la fotografia sempre hi té cabuda. Hi ha la fotografia que denuncia, la històrica, la fotografia de moda, les retrospectives dedicades a les grans figures nacionals i internacionals i els premis de referència. Als centres que es dediquen en exclusiva al vuitè art i també en museus que aposten per la foto, hi trobareu les següents exposicions.

 

No t'ho perdis: el més nou de la temporada!

Art

Daido Moriyama: A Diary

Foto Colectania,

Exposició al voltant de la figura de l'icònic fotògraf japonès Daido Moriyama, guardonat el 2019 amb el prestigiós premi Hasselblad. Es tracta d'un dels fotògrafs més reconeguts del Japó, elogiat tant pel seu enfocament radical dels temes que tracta  com per la seva aproximació a la fotografia. Les imatges de Moriyama reflecteixen una visió subjectiva i autèntica, de la vida a la ciutat i de el caos de l'existència quotidiana i el seu treball ocupa un espai únic entre l'il·lusori i el real.

Marbella, 1974
© Carlos Pérez Siquier
Art

Carlos Pérez Siquier

Fundación Mapfre, Dreta de l'Eixample

Extensa retrospectiva dedicada al fotògraf d'Almeria Carlos Pérez Siquier, que es planteja com un recorregut a través de les seves sèries més assenyalades, realitzades entre 1957 i 2018, amb una important aportació d'imatges inèdites.

Advertising
Art

Piranesi – Rivas. Gravats i fotografies

Artur Ramon Art, Ciutat Vella

Mostra que combina els gravats de l’artista venecià Giovanni Battista Piranesi i les enigmàtiques fotografies de l’argentí Humberto Rivas. Una proposta que reflexiona sobre la creació d’un món de ficció a partir d’espais reals i sobre l’obra de dos artistes que van trascendir el seu temps.

Art

Chema Madoz

Joan Prats, Eixample

Setena exposició de l'artista madrileny Chema Madoz a Galeria Joan Prats, on es presenten obres recents realitzades entre 2012 i 2018. Les fotografies blanc i negre de Madoz es caracteritzen per la seva netedat i finor. Són com escultures creades per l’artista que neixen només per a ser fotografiades, sempre amb llum natural.

Advertising
Art, Fotografia

Càmera i ciutat. La vida urbana en la fotografia i el cinema

CaixaForum, La Font de la Guatlla

Primera de les exposicions resultants de l'acord entre el CaixaForum i el Centre Pompidou de París, una mostra dedicada als fotògrafs i cineastes que al llarg del segle XX han documentat, representat i analitzat els paisatges urbans, tot captant l’eufòria de la metròpolis i la soledat de la ciutat moderna; o l'expansió de les ciutat i la malenconia provocada pel seu declivi.

Negatius de vidre. Una col·lecció singular de l’arxiu fotogràfic de TMB
Foto: Fundació TMB
Art, Fotografia

Negatius de vidre. Una col·lecció singular de l’arxiu fotogràfic de TMB

Espai Mercè Sala, Eixample

L'Espai Mercè Sala, la sala d'exposicions de la parada de Diagonal, acull aquesta exposició formada per un centenar de negatius sobre vidre del fons de la Fundació TMB que no s'havia mostrat fins ara. Es tracta de fotos històriques realitzades entre finals del segle XIX i mitjans del XX i molt ben conservades que reviuen moments viscuts a Barcelona relacionats amb els transports públics de la ciutat com els tramvies i autobusos.

Advertising
Viure a Montjuïc. Memòries d'un barraquisme oblidat
Foto: Tomás Riva. Museu Història de la Immigració de Catalunya
Què fer, Exposicions

Viure a Montjuïc. Memòries d’un barraquisme oblidat”

Castell de Montjuïc, Sants - Montjuïc

La mostra instal·lada al Castell de Montjuïc recull els testimonis d’antics barraquistes de Montjuïc en tres audiovisuals i fotografies que mostren la realitat de les persones arribades a Barcelona de diversos llocs d'Espanya buscant millors condicions de vida, i que es van establir a les barraques de la muntanya de Montjuïc.

Què fer

A nation in retreat. La retirada vista per les agències fotogràfiques internacionals

Memorial Democràtic, El Gòtic

Exposició que, a partir del fotoperiodisme de l’època, documenta dia a dia, des del 26 de gener de 1939 fins al 10 de febrer de 1939, els diversos escenaris de la retirada republicana de camí cap a França. Ho fa amb imatges dels fotoperiodistes d’agències internacionals que la van cobrir, amb 80 fotografies, algunes d’elles de Robert Capa i David Seymour 'Chim', entre d’altres.

Advertising
Què fer

Gràfica anarquista. Fotografia i revolució social, 1936-1939

Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Exposició que ressegueix el rastre de l’arxiu revolucionari i redescobreix fotografies inèdites. Un recorregut pel fons fotogràfic de l'Oficina de Información y Propaganda que la CNT-FAI va crear a Barcelona durant la Guerra Civil amb l’objectiu d’articular i expandir el nou imaginari de la revolució social en el context del combat contra el feixisme. A l’exposició, les fotografies de Kati Horna, Margaret Michaelis, Pérez de Rozas, Antoni Campañà, així com les d’altres autories desconegudes, mostren la mirada combativa i compromesa en el somni d’un món més just i confirmen el pes històric de l’anarcosindicalisme a Barcelona.

Advertising