Temporada de fotografia

La ciutat viu un boom d'exposicions fotogràfiques. Us recomanem les millors

© Saul Leiter FoundationSaul Leiter, Taxi, 1957

De denúncia, de moda, figures revolucionàries de l'art, retrospectives, premis internacionals... La fotografia està molt present a Barcelona i aquestes exposicions en són el millor exemple.

Laurenz Berges. Black Diamond, La combustió del lloc

Exposició del fotògraf alemany Laurenz Berges, referent de la fotografia documental contemporània i component de la cèlebre 'Escola de Düsseldorf'. Les fotografies en mig format (impreses sobre grans llenços de dos metres), revelen una intenció de captar reminiscències d'humanitat. La crònica de l'absència a través d'un inventari de racons i de natures mortes. Black Diamond és el carbó, és l'element culpable del canvi d'un territori, però també la raó de l'abandó (un cop aquest desapareix). Les imatges de Laurenz Berges aborden aspectes de la memòria i lloc per formar el concepte de 'residència' o el que significa haver residit en algun lloc.

Mecànic , Barcelona Fins al Dissabte 28 juliol 2018

Shomei Tomatsu

Primera retrospectiva a Espanya de l'obra de Shomei Tomatsu (Nagoya, Aichi 1930 - Naha, Okinawa, 2012), un dels fotògrafs més importants del Japó contemporani, l'obra del qual recorre més de sis dècades de la història nipona. La mostra abasta aquesta llarga trajectòria a través de 180 fotografies organitzades en diferents seccions temàtiques que reflecteixen els diversos interessos que van atreure la seva mirada, com la destrucció causada per la guerra, la presència de bases militars i l'americanització dels costums, els estralls causats per la natura, l'avanç imparable de la urbanització, les protestes estudiantils, la pervivència de les arrels i les tradicions, la bellesa de la natura o l'exaltació dels objectes quotidians, entre d'altres.

Fundación Mapfre , Dreta de l'Eixample Fins al Dilluns 17 setembre 2018
Advertising

César Ordóñez. No som illes

Exposició de l'artista César Ordóñez, que ens mostra més vint paisatges poètics propers a l'abstracció, amb una intenció marcadament reflexiva i transformadora. Les fotografies d'aquesta sèrie, creader a partir de formes simples, capten la bellesa senzilla de les illes.

Fifty Dots Gallery , Gràcia Fins al Dimarts 31 juliol 2018

Saul Leiter. In Search of Beauty

Exposició dedicada a l'obra de Saul Leiter, el sorprenent precursor de la fotografia en color. Leiter va combinar la fotografia i la pintura tota la seva vida, i va continuar pintant diàriament fins a la seva mort al novembre de 2013 als 89 anys. Però la càmera es va convertir en el mitjà a través del qual va aconseguir capturar i interpretar la vida de la ciutat de Nova York en composicions de diverses capes, així com en escenes íntimes, com ningú ho havia fet abans.

Foto Colectania Fins al Diumenge 21 octubre 2018
Advertising

Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau

Exposició fotogràfica centrada en deu superproduccions nord-americanes rodades en escenaris espanyols dels germans Claudi i Frederic Gómez Grau, que van abocar la seva mirada fotogràfica al Hollywood que va aterrar prop de la seva Cervera natal a partir dels anys seixanta. Amb les seves càmeres, van immortalitzar els rodatges de Doctor Zhivago, Lawrence d’Aràbia, Patton o les superproduccions de Samuel Bronston amb espectaculars fotografies de plató que han estat donades per la seva família a la Filmoteca de Catalunya.

Filmoteca de Catalunya , El Raval Fins al Diumenge 16 setembre 2018

Marilyn in New York. Side by Side

La Casa Museu-Cal Gerrer de Sant Cugat acull 'Marilyn in New York. Side by Side', exposició organitzada per la Fundació Cabanas que es pot visitar fins el 9 de setembre. Es tracta d'un recorregut fotogràfic per la ciutat nord-americana dels gratacels seguint les passes de Marilyn Monroe. Frederic Cabanas, marilynòfil de prestigi internacional i propietari d'una important col·lecció d'objectes relacionats amb l'actriu recorre i retrata els indrets freqüentats per Marilyn durant les seves estades a Nova York, revelant l'empremta deixada pel mite, així com els inevitables canvis produïts pel pas del temps a una de les ciutats més carismàtiques del món.

Fundació Cabanas Fins al Diumenge 9 setembre 2018
Advertising

Antoni Bernad. Nord/Sud/Est/Oest

Exposició retrospectiva al fotògraf català de moda i retratista Antoni Bernad, que amb més de 50 anys de professió i obra publicada a tot el món presenta un conjunt de fotografies sense ordre cronològic, que posa de manifest, a través de centenars d’imatges, el segell perfeccionista que caracteritza l’autor. El títol no fa referència, en aquest cas,  a cap delimitació geogràfica sinó al fil que lliga de forma soterrada un vast rerefons de relacions culturals, com també els ambients i les vivències de Bernad en llocs diferents i que l’han influït.

Palau Robert , Dreta de l'Eixample Fins al Dissabte 25 agost 2018

Comentaris

4 comments
Lauro C

Falta esta y en el Espai30 siempre hay alguna exposición. 

https://www.facebook.com/photosagrera 

Inauguració: Divendres 14 a les 18h.
Projecte “La Sagrera, qui eres ?, fet amb la Nau Ivanow i en col·laboració de Photosagrera Associació Fotografica <https://www.facebook.com/photosagrera> i Espai30. Amb ell volem que coneguis les transformacions que ha patit el barri des del punt de vista històric i arquitectònic. 
El projecte arrenca amb una exposició i un cicle de xerrades obertes a tothom. Paral·lelament es fa un taller fotogràfic amb els alumnes de 3er d’ESO de l’Institut Príncep de Viana, que utilitzaran la tècnica de la refotografia per apropar-se als canvis del barri, el resultat es mostrarà a finals de juny.
Programació:
14.03 – 29.03 “Sagrera, qui eres?”, exposició de fotografia històrica del barri.
18.03 “Històries antigues i curioses de la Sagrera”, xerrada a càrrec de l’historiador Joan Pallarès-Personat.
25.03 “Sagrera, quins vestits t’agraden?”, xerrada a càrrec de l’arquitecte Joan Vitòria de Globus Vermell.
12.06 – 30.06 “Sagrera, ja et conec!”, exposició que mostrà el resultat del taller fotogràfic dels alumnes del Príncep de Viana.
Colaboren:
Mathius de Felipe,Photosagrera, Centre de documentació de la Sagrera, 
Joan Vitòria de Globus Vermell, Joan Pallarès-Personat, CRP Sant Andreu, El Centre Gracilaso
Organitza Altres mirades, Neus i Rut
http://www.altresmirades.com/