Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Carrer d'Escòcia
Carrer d'Escòcia

Les millors exposicions de fotografia que hi ha ara a Barcelona

Les millors cites per descobrir artistes de referència i els nous talents de la fotografia

Rita Roig
Clara Ruiz
Escrit per
Rita Roig
Col·laborador
Clara Ruiz
Publicitat

Si penses en una exposició, segur que t'imagines una sala plena d'obres d'art o una mostra curiosa sobre ciència o història. I sí, no t'equivoques, Barcelona és plena de cultura i hi ha exposicions de tota mena! Per això tenim sales, galeries i museus que exposen fotografia: des del fotoperiodisme a la fotografia històrica, passant per la pràctica més artística i experimental. Quines són les millors exposicions de fotografia que es poden veure a Barcelona ara mateix? En les mostres que llistem a continuació hi trobaràs grans noms de la disciplina, locals i internacionals, ja sigui en centres que s'hi dediquen exclusivament o en museus i galeries que aposten pel vuitè art.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Exposicions de fotografia

 • Art
 • Fotografia

De què va? El Centre LGTBI de Barcelona, en col·laboració amb el Casal Lambda, acull l’exposició fotogràfica “Un petó teu”, comissariada per Peter Toro, productor i director audiovisual. La mostra posa en evidència amb una expressió visual potent com el petó dissident ha estat relegat a un segon pla durant els darrers quaranta anys.

Per què hi heu d'anar? Toro en fa ressò amb aquesta recerca que inclou més de 100 fotografies d’arxiu que mostren el petó com a forma de protesta i expressió de la identitat i la resistència, en una forma de desafiar les normes socials.

 • Art
 • Fotografia
 • Sants - Montjuïc

De què va? El MNAC incrementa la qualitat i profunditat de la seva col·lecció de fotografia amb el fons Pere Formiguera (Barcelona 1952-2013), que la família de l'artista va cedir al museu l'any 2016. 

Per què hi heu d'anar? Perquè la selecció d'obra de Formiguera ens situa en l'ambient de la primera generació d'artistes que van adoptar la fotografia com a mitjà d’expressió artística al nostre país.

Publicitat
 • Art
 • Fotografia

De què va? Foto Colectania exposa prop de 160 obres escollides d’entre les més de 3000 que hi ha en la seva col·lecció en aquesta exposició comissariada per Carles Guerra. La mostra permet endinsar-se en la col·lecció privada amb la representació la fotografia que es va fer durant la segona meitat del segle XX a la península Ibèrica.

Per què hi heu d'anar? A través de les fotografies escollides -ja siguin imatges úniques que han esdevingut icones, o seqüències fotogràfiques- presenciareu un doble procés de modernització: el del mitjà fotogràfic i el de les societats del sud d'Europa. 

 • Art

De què va? Aquesta exposició porta per primera vegada a Barcelona les obres dels fotògrafs André de Dienes i Alfred Wertheimer. La mostra aborda la història de l'ascens de la fama de les dues icones dels anys 50, Marilyn Monroe i Elvis Presley.

Per què hi heu d'anar? Les fotos s'endinsen als moments més íntims dels artistes, quan encara no s'havien convertit en estrelles, i pretenen descobrir els secrets que s'amaguen darrere del seu impacte cultural. A l'exposició s'hi podran veure 51 fotografies de Monroe fetes entre 1945 i 1953 i una cinquantena de Presley de l'any 1956.

Publicitat
 • Què fer
 • Exposicions
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

De què va? El dibuixant Josep Lluís Pellicer utilitzava la fotografia per inspirar-se i fins i tot com a model de còpia per als seus dibuixos. Durant la seva trajectòria professional va col·leccionar-ne un miler, de temàtiques com paisatges rurals i urbans, aspectes etnogràfics i militars, estudis del cos humà, models vegetals i animals… 

Per què hi heu d'anar? Per deixar caure els ulls sobre 200 fotografies -entre les mil que formen part de la col·lecció- que Josep Lluís Pellicer, així com molts pintors i dibuixants de la segona meitat del segle XIX, adquirien a les llibreries i cases de gravats per inspirar-se. 

 • Què fer
 • Exposicions
 • El Raval

De què va? La directora de cinema Chantal Akerman i la muntadora Claire Atherton han fet unes 20 instal·lacions inspirades a partir de pel·lícules ja existents i d'altres que han generat nous rodatges o noves investigacions, amb les que s'alliberen de la linealitat del relat i treballen amb la fragmentació, la repetició, l'oposició i donen un valor especial a aspectes com el ritme, l'espai, la presència o el silenci. 

Per què hi heu d'anar? Per descobrir com Akerman va ampliar la dimensió del muntatge de la pel·lícula per convertir-la en un espai on jugar amb la contraposició de plans, diversos monitors, interaccions i ressonàncies.

 

Publicitat
 • Art
 • Fotografia
 • El Raval

De què va? Un recorregut cronològic per la història marítima a través de l'evolució dels retrats de vaixells des del segle XIX fins a l'actualitat.

Per què hi heu d'anar? La col·lecció de 104 peces mostra com han canviat els vaixells i la manera de retratar-los en els últims segles, i com han afectat els canvis socials i avenços tecnològics al gènere del retrat d'embarcacions.

 

 • Què fer
 • Exposicions
 • El Raval

De què va? L'exposició explora, a través de material audiovisual i pictòric de l'artista, els camins que va recórrer Fernand Deligny (1913-1996) durant la seva trajectòria a França com a investigador i educador d'infants i adolescents amb psicopaties, autismes i altres circumstàncies alienants de la societat.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer les formes experimentals que va realitzar a la xarxa informal de 'Les Cévenes' de suport a infants autistes, a través també de la mateixa escriptura inspirada en el traç del Janmari, un infant autista, passant per la famosa cartografia de les 'línies errants' dels infants, dibuixades per educadors no professionals (obrers, camperols, estudiants) que convivien amb ells i un variat material d'imatges -fotografia, cinema, pintura-al llarg de la seva recerca de 'l'humà comú'.

 

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat