5 M'encanta
Guarda-ho

Temporada de fotografia

La ciutat viu un boom d'exposicions fotogràfiques. Us recomanem les millors

Weegee by Weegee

De denúncia, de moda, figures revolucionàries de l'art, retrospectives, premis internacionals... La fotografia està molt present a Barcelona i aquestes exposicions en són el millor exemple.

Weegee by Weegee

Exposició sobre Weegee, pseudònim d'Arthur H. Fellig, fotògraf ucraïnès que al Nova York convuls dels anys 30 i 40 va ser un reporter gràfic freelance que publicava en tots els grans diaris i que va convertir el crim en espectacle. La mostra reuneix més de cent fotografies d'època d'una de les millors col·leccions fotogràfiques del món, M. + M. Auer de Suïssa, en una cuidada selecció vertebrada a partir dels llibres de Weegee i publicacions en premsa.

Llegir-ne més
Foto Colectania Fins al Diumenge 5 novembre 2017

Dalí, Breaking News

Exposició que destaca la faceta del Dalí mediàtic amb una quarantena d’imatges del pintor del fons de l’Agència EFE. La mostra posa de manifest l’habilitat innata de l’artista per convertir-se en el focus d’atenció de la premsa, la seva presència internacional, la passió que desvetllava i les seves relacions amb personalitats destacades.

Llegir-ne més
Palau Robert , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 15 octubre 2017

Allan Sekula. Sísif col.lectiu

Primera presentació monogràfica a l'Estat Espanyol de Allan Sekula (Erie, 1951 - Los Angeles, 2013) un dels noms més destacats de la fotografia moderna a la segona meitat del segle XX. La Fundació Antoni Tàpies mostrarà dos importants blocs de treball en els que Sekula va observar i analitzar l’impacte de l’economia marítima sobre la incipient mundialització dels anys noranta, així com el nou marc moral imposat pel neoliberalisme de principis del segle XXI. Una exposició que ret tribut a un artista que va mantenir una estreta relació amb la Barcelona postolímpica.

Llegir-ne més
Fundació Antoni Tàpies , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 24 setembre 2017
Advertising

Mack

Exposició sobre Mack, editorial independent amb seu a Londres que treballa de forma col·laborativa amb artistes, fotògrafs, escriptors i comissaris –tant emergents com consagrats– que dediquen el seu treball al llibre com a forma d’art. La mostra presenta la història de l’editorial a través d’una selecció de llibres, edicions i reproduccions, moltes de les quals estan esgotades, així com una àmplia selecció dels títols actuals de l'editorial.

Llegir-ne més
Wer-Haus Fins al Diumenge 30 juliol 2017

Duane Michals

Una imatge no val més que mil paraules. Tampoc conté l’eternitat en un sol instant. Acorralar la fotografia entre quatre tòpics en limita les possibilitats. Això és, més o menys, el que devia pensar Duane Michals (McKeesport, Pennsilvània, 1932) just abans d’abandonar el disseny gràfic i passar-se a la fotografia. Aquest fet transformacional va tenir lloc en el transcurs d’un viatge a l’antiga U.R.S.S., el 1958, amb una càmera prestada. La seva trinitat creativa està composta per Giorgio de Chirico, René Magritte i Balthus.

Llegir-ne més
Fundació Mapfre , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 10 setembre 2017

20è FotoPres 'la Caixa'

Exposició que recull els deu projectes guanyadors de la 20a convocatòria de FotoPres de 'la Caixa'. Les propostes seleccionades que s'hi poden veure assagen nous registres, motius i formats, i són una mostra de l'amplitud dels interessos del documentalisme contemporani.

Llegir-ne més
CaixaForum , La Font de la Guatlla Fins al Diumenge 30 juliol 2017
Advertising

Akram Zaatari. Contra la fotografia. Història anotada de l'Arab Imagé Foundation

Lluny d’oferir un relat històric de l’Arab Imagé Foundation, aquesta exposició presenta la perspectiva d’un artista, que és fonamental per entendre la pràctica de l’organització. A través d’Akram Zaatari, membre fundador de l’AIF que va tenir un paper clau en el seu desenvolupament, l’exposició reflexiona sobre els vint anys d’història de l’AIF i les múltiples condicions de la fotografia, com a document fotogràfic, objecte, valor material, estètica i memòria.

Llegir-ne més
Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona , El Raval Fins al Diumenge 24 setembre 2017

Fenomen Fotollibre

L'exposició que acull el CCCB i Foto Colectania posa en valor el fotollibre a la cultura visual contemporània i proposa una reinterpretació de la història de la fotografia a través del paper del fotollibre i de la fotografia impresa. S’hi poden veure des dels fotollibres de Ródchencko, William Klein i Robert Frank als fotollibres nipons, pioners d’aquest fenomen, i el fotògraf Martin Parr hi exposa els millors exemplars de la seva col·lecció particular, entre d'altres.

Llegir-ne més
CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona , El Raval Fins al Diumenge 27 agost 2017

Comentaris

4 comments
Lauro C
Lauro C

Falta esta y en el Espai30 siempre hay alguna exposición. 

https://www.facebook.com/photosagrera 

Inauguració: Divendres 14 a les 18h.
Projecte “La Sagrera, qui eres ?, fet amb la Nau Ivanow i en col·laboració de Photosagrera Associació Fotografica <https://www.facebook.com/photosagrera> i Espai30. Amb ell volem que coneguis les transformacions que ha patit el barri des del punt de vista històric i arquitectònic. 
El projecte arrenca amb una exposició i un cicle de xerrades obertes a tothom. Paral·lelament es fa un taller fotogràfic amb els alumnes de 3er d’ESO de l’Institut Príncep de Viana, que utilitzaran la tècnica de la refotografia per apropar-se als canvis del barri, el resultat es mostrarà a finals de juny.
Programació:
14.03 – 29.03 “Sagrera, qui eres?”, exposició de fotografia històrica del barri.
18.03 “Històries antigues i curioses de la Sagrera”, xerrada a càrrec de l’historiador Joan Pallarès-Personat.
25.03 “Sagrera, quins vestits t’agraden?”, xerrada a càrrec de l’arquitecte Joan Vitòria de Globus Vermell.
12.06 – 30.06 “Sagrera, ja et conec!”, exposició que mostrà el resultat del taller fotogràfic dels alumnes del Príncep de Viana.
Colaboren:
Mathius de Felipe,Photosagrera, Centre de documentació de la Sagrera, 
Joan Vitòria de Globus Vermell, Joan Pallarès-Personat, CRP Sant Andreu, El Centre Gracilaso
Organitza Altres mirades, Neus i Rut
http://www.altresmirades.com/