Temporada de fotografia

La ciutat viu un boom d'exposicions fotogràfiques. Us recomanem les millors
David E. Scherman, vestit per a la guerra, de Lee Miller (1942)
© Lee Miller Archives, Anglaterra 2018
Advertising

De denúncia, de moda, figures revolucionàries de l'art, retrospectives, premis internacionals... La fotografia està molt present a Barcelona i aquestes exposicions en són el millor exemple.

Lee Miller
© Lee Miller
Art

Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya

icon-location-pin Fundació Joan Miró, Sants - Montjuïc
icon-calendar

La fotògrafa Lee Miller és el fil conductor de la nova exposició de la Fundació Miró, que a través de l'artista britància s'endinsa en el surrealisme britànic. A la mostra s'exhibeixen peces de Man Ray, Paul Nash, Salvador Dalí, Eileen Agar, Max Ernst, Henry Moore, Leonora Carrington, Yves Tanguy, Roland Penrose, la mateixa Lee Miller i Miró, amb qui va mantenir una estreta relació artística que culminaria amb l'exhibició del català a la Tate Gallery de Londres.

Isadora Kosofsky
© Isadora Kosofsky
Art

DOCfield 2018

icon-location-pin Diversos Espais,
icon-calendar

Sisena edició del festival de fotografia documental de Barcelona amb un total de 23 exposicions que reflexionen sobre l'amor i les relacions interpersonals i els seus efectes, al Palau Robert i altres espais d'art. Destaquen les fotos de la veterana Maria Espeus (Setba, Espai Ciències, Claustre de la Universitat Central), que presenta una sèrie de retrats dedicada a la violència masclitsa; Nancy Borowick (Palau Robert) ens parla de l’amor familiar a través de la història dels seus pares, que van patir càncer a la vegada i van morir amb un any de diferència. També hi trobareu l’amor per la terra i pels orígens, de la mà de les fotos de Juanita Escobar (FNAC Triangle) i Ester Perez Berenger (La Bonne).

Advertising
© Ana Becerra
Què fer, Festivals

4a edició del Photogenic Festival

icon-location-pin Antiga Fàbrica Estrella Damm, Eixample
icon-calendar

El 17 de novembre arriba la 4a edició del Photogenic Festival a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, una activitat perquè us endinseu en l’univers de la fotografia de la mà de professionals locals. Al llarg de 10 hores, s'ofereixen conferències, classes magistrals, tallers de fotografia gastronòmica, d’arquitectura i de retrat, de la mà de professionals com Bleda y Rosa i la fotoperiodista Sandra Balsells, entre d’altres. Inscriu-t’hi aquí!

Yard privileges for solitary confinement prisoners, de Jane Evelyn Atwood
© Jane Evelyn Atwood
Art

Jane Evelyn Atwood. Women in prison

icon-location-pin Mecànic, Barcelona
icon-calendar

Les primeres fotografies de Jane Evelyn Atwood daten de 1976 i van ser fetes a prositutes de París. La seva carrera professional, de fet, ha estat marcada per la llarga implicació amb els temes retrats, d'una manera que ella denomina "obsessiva". A la galeria fotogràfica de Gràcia presenta 'Women in prison', un projecte emocional en què retrata recluses de presons d'Estats Units, Europa i Europa de l'Est durant deu anys, apropant-nos a la seva realitat i quotidianitat de forma respectuosa.  

Advertising
Art

Alvaro Sánchez-Montañés. No como el caos

icon-location-pin Museu Can Framis. Fundació Vila Casas, Sant Martí
icon-calendar

En els seus viatges a través de diferents països i amb la seva càmera Zenit en mà, el fotògraf Álvaro Sánchez-Montañés ha capturat el contrast entre les construccions humanes abandonades i la natura com a element engolidor de l’espai. Jocs de línies, composicions cromàtiques ideals, el pas del temps en espais inhabitats... tot plegat és resultat de la capacitat d'observació de l'artista, que ens convida a observar la realitat des d'un punt de vista estètic o a llegir-la des de la crítica social.

Art

Yamamoto Masao. Microcosm - Macrocosm

icon-location-pin Valid Foto,
icon-calendar

Exposició de l'artista japonès Yamamoto Masao que realitza un recorregut des de treballs de principi de la seva carrera pertanyents a la sèrie 'Box of KU' i 'Nakazora', passant per les seves sèries més recents 'Kawa' i 'Shizuka' i la seva nova sèrie 'Bonsai'.

Advertising