Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Exposicions de fotografia a Barcelona
William Klein. Gun 1, Broadway 103rd St., New York, 1954
Foto: William Klein / La Pedrera William Klein. Gun 1, Broadway 103rd St., New York, 1954

Exposicions de fotografia a Barcelona

Les millors cites per descobrir artistes de referència i els nous talents fotogràfics

Advertising

La fotografia atrapa, ja sigui el seu vessant més social, lligada al fotoperiodisme; quan es tracta dels grans noms de la disciplina, locals i internacionals; en clau històrica, com a imatges que documenten el pas del temps; o artística i experimental. A més dels centres que es dediquen en exclusiva al vuitè art i també en museus i galeries que aposten per la foto destaquen les següents exposicions.

NO T'HO PERDIS: les millors exposicions de l'estiu 2020

El bar de la senyora Olvido
El bar de la senyora Olvido
Rafael Bernis

Rafel Bernis. El bar de la senyora Olvido

Art Virreina Centre de la Imatge, El Raval

Exposició que presenta íntegrament i per primera vegada el reportatge fotogràfic que Rafel Bernis (Barcelona, 1945) va fer el 1979 en un bar situat a l’antic barri Xino de Barcelona, barrejant-se amb els habituals de l'establiment de la senyora Olvido. La sèrie documenta un lloc, i també els usos d'un espai de socialització abans que les noves formes de planificació urbana en temps de democràcia modifiquessin per sempre la manera de relacionar-nos amb la ciutat. 

William Klein. Gun 1, Broadway 103rd St., New York, 1954
William Klein. Gun 1, Broadway 103rd St., New York, 1954
Foto: William Klein / La Pedrera

William Klein. Manifest

4 de 5 estrelles
Art La Pedrera, Dreta de l'Eixample

William Klein (Nova York, 1928) és una de les figures clau de la fotografia universal del segle XX. El seu esperit obert, transgressor i la seva naturalesa artística, aliena a les regles i a la tradició, el van convertir en un dels principals renovadors de la fotografia del seu temps. Grans formats, enquadraments arriscats, el gra marcat de la fotografia, el sentit arquitectònic i una visió humana de gran impacte són, possiblement, alguns dels trets característics fonamentals de la seva obra. 

Advertising
Women. Un segle de canvi
Women. Un segle de canvi
FOTO: Reial Cercle Artístic

Women. Un segle de canvi

Art Fotografia Reial Cercle Artístic - Institut Barcelonès d'Art, Ciutat Vella

'Women. Un segle de canvi' recull una cinquantena de fotografies que, per si soles, expliquen l'evolució del paper de la dona en els últims 100 anys. El recorregut de la mostra, que es divideixen sis seccions –alegria, bellesa, amor, saviesa, fortalesa i esperança– és un viatge als 5 continents i una mirada diversa del que representa i ha representat la dona en la societat. A més, la majoria de les fotografies, les firmen fotògrafes de National Geographic, una de les grans institucions del fotoperiodisme.

 

Susan Sontag
Susan Sontag
Dominique Nabokov

Susan Sontag. Sobre la fotografia

Art Virreina Centre de la Imatge, El Raval

'Sobre la fotografia' és el llibre que l'escriptora nord-americana Susan Sontag va publicar el 1977, recull d'articles publicats a 'The New York Review of Books' i aviat va esdevenir un títol fundacional que va contribuir al gust i a la manera de parlar de les imatges. Des de La Virreina exploren el llibre com un exercici curatorial que situa les fonts, imatges i vincles narratius en un mateix nivell de lectura.

Advertising
Daido Moriyama: A Diary
Daido Moriyama: A Diary
Foto: Daido Moriyama / Foto Colectania

Daido Moriyama: A Diary

Art Més d'una ubicació

Exposició al voltant del fotògraf japonès Daido Moriyama, guardonat el 2019 amb el prestigiós premi Hasselblad. Es tracta d'un dels fotògrafs més reconeguts del Japó, elogiat per l'enfocament radical dels seus temes i per l'aproximació a la disciplina. 'A Diary' repassa les cinc dècades de carrera de Moriyama, qui va captar la vida a la ciutat i el caos de l'existència quotidiana amb un llenguatge a cavall entre l'il·lusori i el real. 

Barbara Hammer a La Virreina
Barbara Hammer a La Virreina
Foto: Hereus de Barbara Hammer

Barbara Hammer. Sisters!

Art Virreina Centre de la Imatge, El Raval

Primera retrospectiva realitzada en el context espanyol de Barbara Hammer, una de les autores més influents del cinema experimental i activista nord-americà. A més de films, la fotografia té un paper protagonista en el treball de l'artista, pionera a explorar políticament la vida i la sexualitat lesbiana i el significat de la mort, així com les històries personals i col·lectives dels qui pateixen la marginació social.

Advertising
'Jamais' (1938), de Josef Breitenbach
'Jamais' (1938), de Josef Breitenbach
Foto: Josef Breitenbach © The Josef and Yaye Breitenbach Charitable Foundation © Óscar Domínguez, VEGAP, Barcelona, 2020

Jamais. Óscar Domínguez i Pablo Picasso

Art Museu Picasso, Ciutat Vella

El Museu Picasso ha recuperat 'Jamais', el gramòfon d'Óscar Domínguez que va causar sensació a l'Exposition internationale du surréalisme de París el 1938. L'objecte es presenta restaurat –conserva el motor original i torna a girar– i s'acompanya de fotografies i altres documents que proven la rellevància que va tenir el gramòfon Pathé transformat en escultura surrealista.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising