Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 1. MACBA
  Foto: MACBA
 2. MACBA
  Foto: MACBA

Us avancem totes les exposicions que us esperen el 2023 al MACBA

De febrer a octubre, les parets del museu d'art contemporani s'ompliran de tota mena de constel·lacions artístiques de la mà d'autors d'arreu. Us les presentem!

Time Out en col·laboració amb MACBA
Publicitat

Amb la gran programació artística que ens espera al MACBA l'any 2023, la C de contemporani estarà més viva que mai! La nova temporada del museu arriba carregada d'art, de propostes innovadores, d'artistes que han fet la volta al món i de noms que segurament us sorprendran. Però, per sobre de tot, la nova temporada arriba amb ganes de fer trontollar el present, de fer-nos veure realitats que estan per tot arreu i de transformar-nos (individualment i com a societat) a través de l'art. Vídeos, escultures, instal·lacions, fotografies, sons, pintures i fins i tot revistes passaran a formar part, al llarg del 2023, d'objectes de denúncia que, exposats al MACBA, vibren amb força pròpia per fer-nos reflexionar. Vibren amb ganes de creuar les parets del museu per sortir al carrer i exposar conflictes i qüestions socials, polítiques i mediambientals. A través de totes aquestes mostres, artistes internacionals i també locals han alçat les veus i ara el MACBA us convida a visitar-les, a parar-vos davant de totes elles i a pensar en el perquè de totes elles. Serà un 2023 amb una força expressiva gegant. Deixeu que us atrapi i continueu llegint per saber quines exposicions us esperen.

Art en forma de denúncia
Foto: MACBA

Art en forma de denúncia

Tots som conscients de la nostra història pròpia. Però... com es construeix la història que es converteix en memòria col·lectiva? Bouchra Khalili presenta a 'Bouchra Khalili. Entre cercles i constel·lacions' una recopilació dels projectes en què ha treballat al llarg dels anys i on podem trobar la seva exploració artística de les lluites anticolonials i les històries d’alliberament i solidaritat postcolonial. La podreu veure del 16 de febrer al 21 de maig. Amb una gran càrrega social, política i vivencial, també podreu contemplar l'exposició 'Lydia Ourahmane': una mostra extensa de l'obra de l'artista, en què abasta el vídeo, l’escultura, les instal·lacions i les obres sonores, aconsegueix un llenguatge i un punt de vista únics sobre una gran pregunta: com desafiar les estructures i paràmetres institucionals que comanden les nostres societats contemporànies.

Les formes de la natura
Foto: MACBA

Les formes de la natura

Micro i macropaisatges, natura en gran format, silencis com els de la muntanya, sons com els del riu... Teleporteu-vos. De l'abril al 24 de setembre podreu veure 'Corpus Infinitum', un projecte de Denise Ferreira da Silva i Arjuna Neuman de quatre pel·lícules en què, a partir dels quatre elements (terra, foc, aigua i aire), reflexionareu sobre la composició i descomposició del món i com aquests elements resulten en una existència interdependent. Entre natura, art i arquitectura, del 26 d'octubre al maig del 2024 podreu veure, també, 'Daniel Steegman Mangrané': una recopilació de dibuixos, pintura, fotografies, escultures, pel·lícules i instal·lacions realitzades des de finals dels noranta fins avui per l'artista. Una mostra de tots els seus anys dedicats a explorar la contaminació i afinitat de formes entre natura, art i arquitectura. I del 29 de juny al 29 d'octubre tindrem el plaer de conèixer de prop el treball de Nancy Hot, una figura clau en l’escena artística novaiorquesa i que va ser pionera en el camp de la instal·lació site-specific i la imatge en moviment. Ho fareu a través d''Inside Outside', una ambiciosa presentació de la seva polifacètica obra que inclou una selecció de treballs duts a terme entre 1966 i 1992, entre les quals hi ha cinema, vídeo, fotografia, poesia concreta, obres sonores, escultura i instal·lacions de grans dimensions, així com dibuixos i documentació dels seus projectes de Land Art.

Mirades humanistes
Foto: MACBA

Mirades humanistes

El juny del 2019, Laura Lima va presentar a Rio de Janeiro 'Laura Lima. Balé Literal': una gran instal·lació composta amb objectes, maquinària, pintures i artefactes diversos que s’anaven desplaçant per l’espai públic en un moviment coreogràfic que es valia d’un mecanisme rudimentari i de l’energia de diverses persones, tot plegat orquestrat per l'artista. Ara, del 30 de març al 24 de setembre traslladarà l'obra a l'interior del MACBA amb objectes i pintures que s’aniran penjant dels fils de la instal·lació i que remetran a peces realitzades al llarg de la carrera de Lima. De novembre del 2023 a l'abril del 2024 tindreu l'oportunitat de conèixer la feina del col·lectiu Film Video Informació, més conegut com a FVI. El seu objectiu, a finals dels anys setanta, era obrir debats i reflexionar sobre l’àmbit audiovisual en un moment que era fundacional per l'alliberament mental i en plena transició política. Van crear dos números de la revista VISUAL. Publicació de FILM VIDEO INFORMACIÓ per aconseguir-ho (entre altres accions) i ara les podreu explorar i reflexionar sobre les publicacions com un espai de pensament crític a l'exposició 'Revista Visual'. Una mostra sobre el poder de quan la societat aixeca el cap i mira.

Un espai per ser
Foto: MACBA

Un espai per ser

Amb la Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica, les obres adquirides aquests últims anys busquen nous escenaris de relació amb les obres ja existents de la Col·lecció i amb obres en préstec. És el sorgiment de nous diàlegs, de nous espais que retraten absències i presències. L'espai de lectura i familiar que trobareu a la planta baixa del Centre d'Estudis i Documentació és el racó de l'exposició Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica: un lloc per relaxar-se, per compartir i, sobretot, per ser. No és només un espai de joc per a la canalla; també de lectura, aprenentatge i distensió en què es poden explorar les publicacions sobre obres i artistes de l'exposició. El trobareu obert al públic de dilluns a divendres de 10 a 19 h, els dissabtes fins a les 19.30 h; i els diumenges fins a les 14.30 h.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat