Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Casa Natal Salvador Dalí I Jordi Puig Castellano
Casa Natal Salvador Dalí I Jordi Puig Castellano

Us descobrim la Casa Natal Salvador Dalí que obre portes a Figueres!

Voleu saber quins orígens poden donar lloc a un geni? Deixeu-vos endur pel viatge immersiu de la casa d'infància de Dalí, convertida en tot un museu futurístic: amb mappings, calidoscopis i hologrames per explicar-vos tots els detalls!

Time Out en col·laboració amb Casa Natal Salvador Dalí
Publicitat

On va començar la genialitat de Dalí? Per primer cop a la història podreu descobrir-ho: s'obren les portes de la Casa Natal Salvador Dalí, que us farà recórrer tota la seva història des de les seves arrels fins a la seva sortida de cara al món.
El Dalí adult mai va deixar d'agafar de la mà el seu nen interior, que es va gestar en aquesta casa; un creador de mons, que no va perdre mai la capacitat, inesgotable i màgica, de la sorpresa. Una qualitat que naturalment tots tenim com a infants i que el geni va mantenir en vida fins a l'últim alè.
El museu suma una nova atracció en honor al geni surrealista a Figueres, on també s'hi troba el seu Teatre-Museu. Un nou equipament cultural de referència per descobrir la vida íntima de Salvador Dalí i aprofundir en la seva vida pública, des de l'espai que el va veure néixer i créixer. Us entreobrim la porta per desvelar-vos què us hi trobareu!

Un museu viu
Casa Natal Salvador Dalí I Jordi Puig Castellano

Un museu viu

No es pot retratar la infància d'un dels exponents del surrealisme, sense utilitzar la seva mateixa lògica. La casa, doncs, pren vida per convertir-se en un espai museogràfic, amb tot d'elements interactius on la materialitat us connectarà amb diferents espais i temps de la vida del geni.
Una ruta guiada on imatges, espais i objectes interpel·len el visitant, amb hologrames i finestres que parlen, mappings i efectes visuals, calidoscopis gegants i paisatges immersius.
Un viatge sensorial d'una hora on anireu ben acompanyats! Una audioguia a 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) amb un diàleg interior entre dues veus. Qui us guiarà? El mateix Dalí, a partir de fragments dels seus pensaments, escrits, cites, entrevistes i declaracions. I tot allò que no hagi pogut posar en paraules l'artista, serà explicat per una veu narradora, que us resoldrà gran part dels dubtes que us sorgeixin al llarg de la visita.

En la intimitat
Casa Natal Salvador Dalí I Jordi Puig Castellano

En la intimitat

Els espais que el van veure néixer i créixer es personifiquen per parlar, per si mateixos, de tota la seva vida íntima. La visita transcorre per les diferents plantes de l'edifici, essent l'entresol la que conserva alguns dels espais més emblemàtics de la infància del geni.
La família és, juntament amb el paisatge, allò que configura la personalitat de Salvador Dalí durant els primers anys de vida. Abans de ser llar, la casa de Dalí havia estat el despatx de la notaria del seu pare, que l'any 1900, es va instal·lar a Figueres atret per una ciutat en plena ebullició econòmica i cultural. Un membre de la família que va forjar gran part del caràcter de Dalí, marcat pels enfrontaments amb un pare autoritari que l'acabarà desheretant i expulsant de casa. Un altre fet que el va marcar profundament va ser l'absència d'una mare que moriria quan Dalí era un adolescent i l'ombra d'un germà mort tot just nou mesos abans del seu naixement i de qui va heretar el nom. Però també descobrireu algunes de les seves felicitats: una estreta relació amb la seva germana petita que sempre el va idolatrar; a més de la presència de la tieta, l'àvia i la mainadera, que van participar de ben a prop en la seva educació.

De cara al món
Casa Natal Salvador Dalí I Jordi Puig Castellano

De cara al món

Els altres espais de la casa us presentaran històries que potser no van transcórrer a la casa, però que hi estan connectades per fil umbilical, la vida pública i mediàtica del geni: les nombroses performances, el treball amb Hitchock i Walt Disney, la seva relació amb els mitjans de comunicació, la seva incursió el món de la publicitat. I també, com el context del moment va deixar empremta en el geni: una Figueres de principis de segle XX i la influència i la importància de la geografia empordanesa.
Si voleu submergir-vos de valent en les aigües dalinianes, la Casa Natal Salvador Dalí és un espai indispensable. Un indret únic al món on es despleguen les mil cares de Salvador Dalí: de la infància al bany de masses, de Figueres al món.
Llestos per anar a la casa de Salvador Dalí?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat