Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Lluna de Lotus

  • Art, Ceràmica i terrisseria
Ōtagaki Rengetsu: 'Willow Fan Painting'
Foto: Monestir de Pedralbes.Ōtagaki Rengetsu: 'Willow Fan Painting'
Publicitat

Time Out diu

Art i poesia de la monja budista Ōtagaki Rengetsu al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Ōtagaki Rengetsu (1791-1875), va ser una destacada poeta, cal·lígrafa i ceramista, alhora que mestra d'arts marcials i pintora. És considerada una de les dones amb més talent creatiu del Japó del segle XIX, va tenir una sòlida formació en el camp de les arts i una joventut marcada pel patiment familiar. Després de viure la pèrdua dels seus dos marits i de cinc fills, va decidir abraçar plenament el budisme. Aleshores, va adoptar el nom de Rengetsu, literalment 'lluna de lotus', per viure des de l'espiritualitat i l'experiència artística. Gràcies a la col·laboració amb la col·lecció NAEJ, el Monestir de Pedralbes presenta la primera exposició de Rengetsu a Europa. 'La Lluna de Lotus: Art i poesia de la monja budista Ōtagaki Rengetsu' està comissariada per John Stevens, màxima autoritat en coneixement sobre l'artista i professor d'estudis budistes i d'aikido, i per Ricard Bru, doctor en Història de l'Art i professor a la UAB. 

La mostra presenta un conjunt de 74 peces d'Ōtagaki Rengetsu: ceràmiques, pintures i nombroses mostres de cal·ligrafia. Les peces tenen l'objectiu de donar a conèixer la creativitat de Rengetsu com a poeta, cal·lígrafa, ceramista i pintora, amb obres pròpies i, puntualment, amb algunes peces en col·laboració amb altres artistes coetanis de Kyoto. 

Amb motiu d'aquesta exposició, el Monestir ha organitzat diferents activitats, com un curs de meditació zen, activitats familiars, tallers d'arts japoneses, una cerimònia del te i visites guiades a càrrec de Ricard Bru. És imprescindible fer reserva prèvia a la pàgina web

A més, el museu ha ampliat el seu horari habitual d'obertura. Fins al 17 d'abril del 2022 l'horari serà de dimarts a diumenge de 10 a 19 h, i s'hi pot accedir amb la compra d'entrada. I tots els dissabtes i diumenges de 12 a 13 h fan una visita guiada per l'exposició per 5 €. 

Albert Rodríguez
Escrit per
Albert Rodríguez

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
www.monestirpedralbes.barcelona/
Adreça
Preu
3,5 - 5 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà