Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Entre redes'
Foto: Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania/ Setmana d’Artesania de Catalunya.'Entre redes'

La Setmana d’Artesania us omple les cases d’art i disseny

Del 19 al 25 d’octubre, la novena edició de la festa dels amants de l’artesania arriba amb una programació digital per gaudir des de casa i descobrir un univers d’art emergent, sostenible i tecnològic

Time Out en col·laboració amb el Consorci de Comerç, Artesania i Moda
Publicitat

Si les edicions anteriors ja estaven marcades per temps de canvis, en els esdeveniments d'aquest any les transicions prenen un pes encara més important i la cura de l'artesania esdevé un art bell que cal valorar i preservar. Especialment davant d'una producció industrial que assoleix velocitats i quantitats estratosfèriques!
És per això que la novena edició de la Setmana d'Artesania de Catalunya, impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), arriba sota el lema "l'Artesania pot salvar el món". Però, a més, nosaltres hi afegim que "l'artesania us pot salvar el mes"! I és que del 19 al 25 d'octubre aquesta nova edició s'adapta al nou context de crisi sanitària i ens porta una programació digital que podreu gaudir des de casa a través de la seva web i de les xarxes socials del CCAM. Conferències, debats, taules rodones, exposicions i reportatges: les vostres llars s'ompliran de les qüestions més interessants que envolten el món de l'artesania!
Enguany el programa es desenvoluparà a través de cinc grans blocs temàtics que comptaran amb la participació de figures rellevants de cadascun dels seus àmbits per obrir-nos una finestra digital on reflexionar sobre els reptes d'una nova era. I, a més d'això, a l'edició d'aquest any se sumen peces audiovisuals de la II edició de la Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania i activitats complementàries, tant online com presencials per diversos punts de Catalunya, com a part de la programació de l'OFF Setmana d'Artesania.
Amants de l'art i el disseny, continueu llegint perquè us expliquem tot el que heu de saber sobre aquesta novena edició de la Setmana d'Artesania de Catalunya on les vostres cases es convertiran en l'escenari que mira cap al futur de l'artesania.

L'artesania en 5 blocs temàtics

La programació de l'edició d'enguany està marcada per maridar l'artesania amb altres conceptes. Una fusió que contraposa, compara i, sobretot, enriqueix!
En el bloc 'Artesania i Arquitectura' podreu acostar-vos al creixement de la sensibilitat cap a una arquitectura i interiorisme més respectuosa amb el medi ambient que s'ha vist en els darrers anys. En aquest mateix bloc també es parlarà d'artesania i consum responsable: aquells productes que parlen de sostenibilitat, reciclatge, traçabilitat, proximitat, durabilitat i sobretot d’autoria.
En el bloc 'Artesania i Contemporaneïtat': noves tendències, moda, societat i internacionalització! Un bloc dedicat a l'ara i les noves oportunitats, a l'artesania com a ADN de grans marques com Loewe, al seu rol en la societat postcovid-19 i la participació de la Michelangelo Foundation en la preservació d'aquest art.
En el bloc 'Artesania i Talent Jove', quatre creatius catalans ens serviran de representants per la nova escena emergent que basen els seus projectes en l'artesania, la creativitat i la barreja de mirades, influències i eines contemporànies.
En la mateixa línia d'incorporar noves eines en el procés tradicional de l'artesania, trobem el bloc 'Artesania i Tecnologia': la transició d'aquest art cap a la incorporació de noves tecnologies tant en el seu sistema de creació com en el seu sistema de promoció, de compra i de venda.
I per últim, l'afectació que ha tingut la covid-19 en el nostre patrimoni més preuat. En el bloc 'Artesania i Territori', descobrirem més sobre aquella riquesa de proximitat que tenim per tota Catalunya i que, amb l'augment del turisme local en els últims mesos, ha quedat més al descobert.

Darrere l'objectiu

Dintre de la mateixa Setmana, Artesania Catalunya ens porta la segona edició de la Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania. Una nova oportunitat per veure l'artesania retratada sota els focus i que enguany podrem gaudir en forma de 10 documentals nacionals i internacionals, la majoria d’ells inèdits, i 1 videoclip, que es podran veure a través de la plataforma de cinema FILMIN. La majoria d'ells han estat realitzats durant aquest convuls 2020 i mostren sota un llenguatge audiovisual poètica i sorprenent les tasques, oficis i vides d'aquest sector.
Dos mons que han lluitat fins al darrer dia per portar-nos aquestes mostres: acomodeu-vos i presencieu les sinergies entre el món de l'artesania i l'audiovisual en què l'artesà i la seva obra seran els protagonistes d'aquests formats audiovisuals!

Publicitat

Online i offline!

Més enllà de la programació de conferències, xerrades i debats de la programació digital de la Setmana, també trobareu l'OFF Setmana d'Artesania de Catalunya, amb activitats que han organitzat entitats o empreses artesanes, tant virtuals com presencials.
Busqueu, remeneu i trieu entre la seva programació perquè hi trobareu plans com 'Vols descobrir el Whatsapp del segle XX?' a Concha Blanc de Barcelona, la Jornada de ports obertes al Museu del Càntir d'Argentona, el Taller de cistelleria nòrdica a la Plaça Major de Vimbodí i Poblet o el Taller de xampú sòlid artesanal a la Sala Mediterrània de Vilanova i la Geltrú.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat