Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Antonio Navarro Wijkmark

L’art del desconcert

El festival Fenòmens és una cita imprescindible per conèixer el treball d’artistes actuals de diferents disciplines

Time Out en col·laboració amb Moritz
Publicitat

El cos com a centre de tot, com a eina de treball, com a protagonista. Aquesta és la premissa del Fenòmens: una selecció de treballs d’artistes nacionals i internacionals que podreu descobrir del 6 a l’11 de novembre a tres espais diferents de la ciutat. És la tercera edició d’aquest festival i enguany vol centrar-se en les creacions híbrides que tenen com a objectiu desconcertar l’espectador, fent-li viure experiències inusuals, adverses i extraordinàries. Els artistes que participaran en l’esdeveniment estan convidats a explicar, a través de les seves creacions, el seu punt de vista sobre la realitat que ens envolta.
El Fenòmens és una iniciativa de l’Espai Erre, una organització autogestionada on es desenvolupen projectes culturals com exposicions, residències, actuacions, cursos i tallers. L’espai, amb seu al Poblenou, va néixer el 2011 i, des d’aleshores, els seus membres treballen en la producció d’arts escèniques, audiovisuals i digitals, posant especial èmfasi en propostes que utilitzen el cos i la tecnologia com a eixos generals. Amb el patrocini de Moritz, el festival Fenòmens comptarà amb catorze artistes que encreuaran disciplines: dansa, música, cinema, teatre, etc., i que també jugaran amb la tecnologia immersiva, la filosofia i la participació del públic.
A més, hi haurà propostes perquè no us avorriu ni un segon: laboratoris de creació, live shows, espectacles interactius i fins i tot una selecció de curtmetratges de realitat virtual que es projectaran el divendres 10 a l’Institut Français.
El que tenen en comú les manifestacions artístiques que formaran part del Fenòmens és que totes tenen el cos com a eix central. En aquesta edició, el festival aposta principalment per creadors estatals i s’orienta cap a un enfocament meditatiu, lluny del soroll i provocant una reflexió per part de l’artista i de l’espectador. Durant una setmana s’exhibiran els treballs d’artistes que porten el seu gènere fins als extrems més radicals: de la dansa a la performance, de la instal·lació a la música, de la realitat virtual a l’esdeveniment tradicional.
Si us pica la curiositat heu de saber que el festival tindrà lloc al centre de creació La Caldera, a les Corts, a l’Institut Français de Barcelona i a la Fàbrica Moritz. Aquest últim espai acollirà, el dissabte 11, l’espectacle de cabaret El mundo por Montera, del controvertit artista asturià Rodrigo Cuevas, que recentment ha esgotat entrades amb el seu cabaret al MACBA. També a la Fàbrica Moritz Barcelona podreu gaudir de l’actuació de la companyia francesa MMCC/Marianne Masson, amb l’espectacle de dansa Une autre, s’il vous plaît. I tampoc no us podeu perdre la música visual i interactiva de Modgeist ni l’espectacle de dansa i interactivitat dels francesos  K. Danse.
En total es programaran més de deu fenòmens que no us deixaran indiferents. Si us agrada viure emocions fortes i conèixer noves manifestacions artístiques, no deixeu passar aquesta cita: descobrireu diferents experiències que us portaran més enllà de la realitat! ■

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat