1. Monestir de Pedralbes I Pere Vivas
  Monestir de Pedralbes I Pere Vivas
 2. Monestir de Pedralbes I Pere Vivas
  Monestir de Pedralbes I Pere Vivas
 3. Monestir de Pedralbes I Pere Vivas
  Monestir de Pedralbes I Pere Vivas
 4. Monestir de Pedralbes I Pere Vivas
  Monestir de Pedralbes I Pere Vivas
 • Art
 • Monestir de Pedralbes, Pedralbes

L'Hora Màgica al Monestir de Pedralbes 2024

El Monestir de Pedralbes obre les portes a l'estiu perquè gaudiu gratuïtament d'un dels claustres gòtics més grans del món

Time Out en col·laboració amb Mones
Publicitat

Time Out diu

Fins ara, era costum pagar una entrada assequible per visitar el complex del Monestir de Pedralbes - i a vegades, apuntar-se a alguna activitat per connectar millor amb l'espai-: l'església, el claustre i les sales annexes i exposicions. Diners ben invertits, perquè el Monestir de Pedralbes és una relíquia molt ben conservada que va ser fundada per la reina Elisenda de Montcada l'any 1327, amb el suport del seu espòs, el rei Jaume II. No fa gaire, fins i tot, van rehabilitar l'hort medieval per apropar-lo a la ciutadania amb rutes molt entretingudes. A l'estiu, però, podreu entrar al claustre de franc! I és que el monestir té la voluntat de difondre el patrimoni i mostrar-vos una de les joies gòtiques més grans del món que, si encara no l'heu visitat, aquesta és la vostra. Obriran les portes les tardes de dimarts i divendres d'estiu, des del dimarts 4 de juny al divendres 13 de setembre (des de les 18 h i fins a les 21 h) i les altres instal·lacions del complex romandran tancades.

Per què és tan especial aquest claustre? Seguint els corrents espirituals de l'època, el monestir del 1327 va passar a ser habitat des d'un inici per monges clarisses, la branca femenina de l'orde de Sant Francesc, que hi van residir de manera pràcticament ininterrompuda fins a l'any 1983. L'edifici constitueix un dels millors models del gòtic català, tant per l'església com pel claustre de tres plantes, un dels exemples més espaiosos i harmònics d'aquest estil. I al claustre tindreu l'oportunitat de visitar el sepulcre de la reina Elisenda, que es mostra com a vídua i penitent (en té un altre que dona a l'església, que ofereix l'altra cara de la reina: amb la seva imatge vestida com a sobirana). També, dins el monestir, i al voltant del claustre, s'hi pot veure un seguit de cel·les de dia, on les religioses es retiraven per al seu recolliment personal. A punt per gaudir de l'Hora Màgica al Monestir de Pedralbes?

Detalls

Adreça
Monestir de Pedralbes
Baixada del Monestir, 9
Pedralbes
Barcelona
08034
Transport
Reina Elisenda (FGC)

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà