Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Lola Lasurt. Joc d'infants

  • Art
'Joc d'infants', de Lola Lasurt
Foto: Pep Herrero
Publicitat

Time Out diu

L'exposició antològica de Joan Miró a l'antic Hospital de la Santa Creu la tardor-hivern del 1968-69 és el marc històric que embolcalla el nou projecte de Lola Lasurt. Hi rememora el joc, per la cosa que l'artista va visitar l'exposició acompanyat d'un miler de nens en comptes de fer-ho el dia de la inauguració amb les autoritats polítiques, i també el clima polític de l'estat d'excepció que es decretaria l'endemà de finalitzar la mostra.

Lasurt ha rastrejat hemeroteques i arxius –Casa de l'Ardiaca, biblioteca del Museu Nacional– i ha traduït en pintures les imatges que apareixien als diaris durant l'estat d'excepció; alhora ha recuperat les cartel·les de les obres de Miró exposades a La Capella, recreant la seva disposició. La mostra s'acompanya de tres fotografies als monuments que l'artista va donar a la ciutat, realitzades l'agost de 2019, dos anys després de l'atemptat a la Rambla.

'Joc d'infants' juga amb una altra capa de significat, la de la percepció del color. La superposició del magenta de la il·luminació i el verd fosforescent de les obres converteixen la proposta de Lasurt en una experiència física.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà