Making Africa. Un continent de disseny contemporani

Art, Art contemporani

Time Out diu

Concebuda per aportar un nou relat sobre el disseny africà contemporani, aquesta exposició presenta l’obra de més de 120 artistes i il·lustra com el disseny acompanya i impulsa els canvis econòmics, polítics, socials, culturals i tecnològics de l’Àfrica. S’hi mostren obres de diferents àmbits creatius, com el disseny d’objectes i mobles, la il·lustració, la moda, l’arquitectura, l’urbanisme, l’art, l’artesania, el cinema, la fotografia, els llocs web, les xarxes socials i les publicacions. 
 
Precisament, els nous mitjans hi tenen un paper central i són els que al començament van fer possible aquest canvi de perspectiva. Realitzades sovint per col·lectius i en un context urbà, les obres de 'Making Africa' connecten la revolució digital amb l’existència analògica. Se centren més en el procés que no pas en el resultat. Interpreten els materials d’una manera radicalment nova. Assumeixen la seva responsabilitat en relació amb la societat i no en relació amb el mercat i fan previsions atrevides respecte del futur. 
 
L’exposició mostra una nova generació d’emprenedors, pensadors i dissenyadors africans o de procedència africana que, com a 'nadius digitals', s’adrecen a una audiència global i proporcionen al món una nova perspectiva del seu continent.

Detalls

També t'agradarà