Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Maternasis

  • Art
Maternasis
Foto: Maternasis MNAC
Publicitat

Time Out diu

La mostra és un pas més en la construcció de la col·lecció d'Art de Postguerra i Segona Avantguarda amb obres de dones

Maternasis és el nom de l'exposició del MNAC, que pren el nom del llibre de Núria Pompeia, i s'inclou dins de la col·lecció d'Art de Postguerra i Segona Avantguarda i vol descobrir l'obra de creadores oblidades fins fa poc, com Mari Chordà, Roser Bru, Parvine Curie i la mateixa Núria Pompeia. Entre les obres incorporades destaquen aquelles que s'ocupen de qüestions que, històricament, han estat desposseïdes de les dones, com l'embaràs. 

En les obres de Chordà, Bru o Curie, l'embaràs manifesta la dimensió física i vital que
porta les artistes a una meditació íntima difícil de compartir, però que l'art arriba a suggerir. La mirada feminista de Núria Pompeia, relata el procés de gestació amb ironia i objectivitat, assenyala la solitud de la dona i adquireix una dimensió social i política. El conjunt les obres comprèn tots els originals que van formar part del llibre i alguns estudis, permet abordar les dimensions múltiples d'una experiència alhora quotidiana i transcendent.

A més, aquestes obres contemporànies s'acompanyen de 'La Verge de la Bona Esperança', del Cercle d'Osona, una obra del primer quart del segle XVI que mostra una iconografia similar.

El preu de l'entrada és de 4 €.

Activitats al voltant de l'exposició

Maternasis se suma a diverses activitats que es faran en diferents àmbits. El 18 de maig a les 18 h, la intervenció de Maternasis serà el motor per un dels recitals de Barcelona Poesia. També es realitzaran 'Maternitats. tres diàlegs' al voltant de les obres de les artistes a càrrec de Mercè Ibarz. El 8 de juny a les 18.30 h, es farà un diàleg sobre l'obra, la trajectòria de Núria Pompeia que s'anomena 'La Pompeia'. 'LaSal: Art i Militància' serà un diàleg entre Mari Chordà i Elsa Plaza sobre les representacions artístiques del cos de la dona, el 16 de juny a les 18.30 h. Finalment, el 13 de setembre a les 18.30 h tindrà lloc el diàleg 'Embaràs i violència', on es parlarà dels embarassos que no arriben a parts, el dol i la violència obstètrica.

Aquestes activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia i es faran a la Sala Cúpula del MNAC.

Escrit per
Meritxell Palou

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
www.museunacional.cat/es/maternasis
Adreça
Preu
4 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà