Matt Mullican. Representing the work

Art
Matt Mullican
© Roberto Ruiz

Time Out diu

L'exposició de ProjecteSD està concebuda com una petita retrospectiva i condensa 40 anys de treball de l'artista Matt Mullican. La seva obra es compon de signes, dibuixos i esquemes que es repeteixen en diferents formats i és amb aquesta simbologia que ofereix la seva visió del món, una lectura que també comparteix en conferències i performances, a vegades realtizades sota hipnosi.

Fill d'artistes, format a CalArts al costat de Baldessari i altres grans representants de l'art d'avantguarda, hi ha una cosa elemental i directe en els seus projectes, si bé d'entrada puguin semblar complexes. El més nou, fet expressament per a la galeria, és una història ficcionada dibuixada en set pissarres: tot comença amb Glenn, l'alter ego de Mullican. També hi és una peça clàssica, 'The birth to death list', el relat vital escrit en un llençol que ha donat lloc a una nova peça conformada per les 269 paraules clau d'aquesta llista.

Mullican parla de tot, des de la fisiologia fins a pensaments més conceptuals i inclús evoca figures que estan presents a l'imaginari pagà –déus, àngels i dimonis–. I llegim –si és que vol l'artista dir-nos alguna cosa– com la percepció i comprensió de l'entorn està condicionada pels filtres del cervell, com ens demostra amb un exercici de color. A la galeria també descobrim treballs fotogràfics, exercicis amb collage i una projecció dels quaderns recentment cedits al Smithsonian (aquí se'n mostren quatre).

El món segons l'artista es compon de cinc parts: els elements físics i materials els pinta de verd; el món quotidià, de blau; les arts, grogues; el llenguatge és negre; i els signes i la subjectivitat, vermells. Sobre pla, el món és com un camp de futbol, però després Mullican li dona volum, les línies es perden i resten els colors. És la realitat ficcionada: l'artista representant el seu treball, i també el món.

Detalls

També t'agradarà